pirulapublic
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
HomeHírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

 

 "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...

Go down 
SzerzőÜzenet
R.I.

R.I.

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Jan. 24.
Tartózkodási hely : Budapest

"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Empty
TémanyitásTárgy: "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...    "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... EmptyCsüt. Feb. 14, 2013 2:40 pm

Persze, hogy nem mondok újat, de akkor is!

Tudom, hogy Bem apó még rövidnadrágban járt, amikor már rendszerbe állították az internetes fórumokon, chat-szobákban stb. a gépi moderátort, vagyis a karakterfelismerő szoftvert, amibe be voltak /vannak táplálva a trágár, obszcén, fajgyűlölő és egyéb nemkívánatos szavak, amit felismer a program és jelzi a moderátornak, vagy akár azonmód törli az egész hozzászólást.
Ez rendben is van.
Az is rendben van, hogy egyre okosabb kütyüket használhatunk, amelyek egyre bonyolultabbak és szofisztikáltabbak ugyan, de általában mégse kell mérnök-informatikusnak lenni a használatukhoz, mert "helyettünk is gondolkodnak". Hurrá! :cheers:

Az egy icipicit néha már zavar, amikor egy sebtében megírt rövid email-üzenet küldésekor előugrik az ablak azzal a szöveggel, hogy "Nincs tárgy!" -biztosan el akarom így is küldeni?
-Igen, okoska, el akarom! Vagy beírok valamit a kedvedért, hogy örűljél wazz...

De a dzsímél mai húzásál már nyeltem egy nagyot. "Ajóédesannyát!"

"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Bigbrotheriswatchingyou


Vajon hány szót ismer fel még a levelezésemből, mondjuk olyanokat, mint az "illuminati", az "összeesküvés", a "kontroll", "új világrend", "antikrisztus" és így tovább.
Szerintem többet, mint gondolnánk.

Mégegyszer hangsúlyozom, tudok róla, hogy agyba-főbe megfigyelnek minket minden módon mindenütt, de akkor is!
Milyen dolog már, hogy levelet írsz valahová valakinek, ami egy normális társadalomban abszolút magánügy, de itt már az írás pillanatában monitorozzák, hogy mit írsz, és adott esetben előbb olvassák olyanok, akiknek aztán az égadta világon semmi közük nincs hozzá, mint a címzett, akinek küldted.
És ezzel még csak a felszínt kapirgáltuk meg egy kicsit, de mi van a hivatalos levelekkel, meg a banki tranzakciókkal?
Jelszavas védelem? Ugyan már!
Adatvédelmi törvény? Ugyan már!
Személyiségi jogok? Ha-ha-ha! Hol élsz te, ember?!

Hát, ez az!

ui: Az már csak hab a tortán, hogy amikor a múltkor vidéken voltam egy barátomnál, és a felesége mondta, hogy Lajkó Félix koncerten voltak, és mennyire szuper volt, úgyhogy meg is mutatott egy pár youtube-os videót róla, én meg amikor hazajöttem és a PPP blogon rákattintottam az új poszt videójára (a színészkedő politikusok volt), a kapcsolódó videók sávjába a gugli beszúrt több Lajkó Félixet is (David Icke, Drábik és egyéb USA-elnökös videók közé), holott a saját gépemen évek óta nem kerestem rá.

Elég durva?
Vissza az elejére Go down
Grinderbar

Grinderbar

Hozzászólások száma : 34
Csatlakozott : 2013. Jan. 29.

"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Empty
TémanyitásTárgy: Re: "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...    "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... EmptyPént. Feb. 15, 2013 5:07 am

Ez az igazság. Az internetet kezdetben a hadsereg használta majd úgy terjedt tovább egyetemekre és végül világméretűvé nőtte ki magát. Amíg ezt az utat végigjárta természetesen rejtve beépítettek a rendszerbe rengetek "kémprogramot". ilyen például ahogy te is írtad a leelezés figyelése. Ezt nem emberek végzik mert az lehetetlen hanem erre vannak programok amik nézik a karaktereket meg szavakat. És ha gyanús szót érzékel akkor megy a jelentés felülvizsgálatra. Az adatok 2-3 évig tárolódnak egy szerveren. Bármit néztél csináltál a neten az megmarad valahol. A google nemrég nagy vásárlásba kezdett (pontosan nem emlékszem) de a lényege az hogy a youtube fiókodat összekötheted mosoly (kell) a google accountoddal és a facebokkal és még sok minden mással. Így ha belépsz valahova csak megnézed a leveleket akkor már is a többi alkalmazásról is küldenek adatot.

A mobil meg hasonló elven működik de az durvább. Az első hogy rögzítenek minden beszélgetést és sms-t. Minden mobilban vagy egy GPS rendszer amivel pár másodperc alatt megmondják hogy hol vagy. Amit a filmekben mondanak erről az kamu.
Vissza az elejére Go down
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Empty
TémanyitásTárgy: Re: "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...    "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... EmptyVas. Feb. 17, 2013 3:46 am

Nincs minden mobilban GPS, az egy műholdvevő chip, minden mobilban a GPS hálózat vevője van benne, (többsávos) és azt a tornyokból tudják bemérni, a telefon visszajelez a toronynak (2 irányú kommunikáció) és a jelek késéséből ki tudják számolni milyen messze vagy a toronytól. (2 torony esetén már 50% a pontosság, 3 toronyból pontosan be tudnak mérni) Mozgás közben amikor cellát vált a mobil, az is elég pontos irány, ha tudni akarják hol vagy. A Legjobb a műholdas telefon, azt itthon senki nem tudja lehallgatni vagy bemérni. (vagy a mobilokon futtatható adattitkosító, amivel szinte lehetetlenné teszed a lehallgatást)
"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Phone_grafico_en
Vissza az elejére Go down
DaVinciDr

DaVinciDr

Hozzászólások száma : 27
Csatlakozott : 2013. Apr. 07.
Kor : 25

"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Empty
TémanyitásTárgy: Re: "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...    "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... EmptyCsüt. Ápr. 11, 2013 7:54 pm

Persze, ez természetes főleg ez a youtube dolog. velem ilyen már egy csomószor volt, sőt...
Viszont bizonyos programokkal és rendszerekkel levédheted magad, persze ehhez nagy informatika képzettség kell, szóval lényegében nem védekezhetsz.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Empty
TémanyitásTárgy: Re: "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...    "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... EmptyCsüt. Ápr. 11, 2013 9:56 pm

A Youtube-s problémához csak annyit, hogy a Google integrálta a Gmail-t és a videómegosztót, így egy accounttal tudod használni. Naplózza a tevékenységedet, ki tudja mennyi időre, és amiket megnéztél anno, olyan témájú videókat ajánl a rendszer. De nem csak ezeket naplózza, hanem pl. amit kerestél a Google keresőben kiadja neked újra, mikor el kezdted gépelni az adott szót. És ez a fiókodhoz van rendelve... Persze csak akkor tud ilyeneket ajánlani, ha beléptél valamelyik szolgáltatásába (Blog, Google +, Gmail, Youtube mindegy melyikbe). Rengeteg más adatnak is a birtokában van a Google pl. a mobiltelefonszám, mivel tőlem kérte és nem akart beengedni a fiókomba anélkül, h nem kérek tőle ellenőrző szöveget.
Az adatok eltárolódnak a központi adatbázisukban és manapság mikor már a cloud technika aranykorát kezdtük el élni, nem fogják a nehezen megszerzett adatokat csak úgy letörölni, eldobni. Egy-egy adattárolóhoz nevetségesen alacsony áron jutnak hozzá, és nem is nehéz bővíteni ezeket a szerver parkokat, mert a mai technológia rendkívül előre haladott állapotban van már ezen a téren is. (Legalábbis amit csak nekünk mondtak el mérnök informatikán, de ki tudja mi van még a tarsolyukban..)

Lehetséges (sőt valószínű), hogy ezek a rivális technológiák (Google +, Facebook, Twitter stb) a háttérben egy tőről fakad és egy felé folynak az adatok... Gondolok arra, hogy a szépen felépített központi adatbázisukban, rendszerezik az adatokat a különböző közösségi oldalakról és így az emberről (főleg a rendszeresen posztolókról) csak épp azt nem tudják már, hogy mikor hagyták el az illemhelyet..

De ott vannak a vásárlói kártyák stb., amikről megtudják, mit vásárolunk mennyit stb. Elmentik egy adatbázisban és feldolgozzák az adatokat, hogy a vásárlóknak az igényeit még jobban kielégítsék. Legalábbis ez a fedősztori. Nem lennék meglepve, hogy a feldolgozás után belefolyna egy központi adatbázisba, ahol szépen rendszerezik az adatokat az illetőhöz, s ebbe a rendszerbe nem csak ezek, hanem a bankkártyák, a telefon számla adatai, s a többi csupa jó XXI. századi technológiai vívmányok adatai landolnak..

Gondolkoztam azon, hogy megpróbálom informatikus szemmel vizsgálni, hogy lehetséges e egy ilyen központi adattár létrehozása, de a tanulmány elkészítéséhez sajnos csak nyáron lesz leghamarabb időm, mivel az egyetem rendesen elveszi az ember idejét. Olyan mint a tévé ( kacsint ), nem hagy minket gondolkozni, mert egy-egy komolyabb ZH-beadandó időszak után az ember, úgy érzi magát mintha 100 éves lenne.
Vissza az elejére Go down
DaVinciDr

DaVinciDr

Hozzászólások száma : 27
Csatlakozott : 2013. Apr. 07.
Kor : 25

"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Empty
TémanyitásTárgy: Re: "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...    "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... EmptyCsüt. Ápr. 11, 2013 11:19 pm

Nos ezeket az adattárakat lehetséges létrehozni, informatikai tudás kérdése az egész. Viszont, érdemes belevágni.

A google, a youtube, a fecbook és a többi ilyen típusú oldal mind megfigyelés alatt áll. De maga a számítógép, telefon, alaptop stb. is. Például mikor kikapcsolom a gépem de bedugva marad a net, kijelzi, hogy (például) 22 órán ár be volt dugva, pedig lekapcsolódtam. igaz a gépe áram alatt volt, tehát nekik elég ennyi is.
Vissza az elejére Go down
Weni

Weni

Hozzászólások száma : 195
Csatlakozott : 2013. Jan. 22.

"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Empty
TémanyitásTárgy: Re: "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...    "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... EmptySzer. Ápr. 09, 2014 7:59 am

A Google csapda

"A legnagyobb ellenérzést bennem a Google génekkel kapcsolatos tevékenysége kelti. Ann Wojcicki, az egyik Google-alapító felesége az igazgatója a 23andMe génkutató cégnek, amelyet a konszern 3 millió dollárral támogatott. Linda Avey, a 23nadMe másik igazgatója nemrég kijelentette: azt szeretné, hogy az emberek a jövőben már ne a horoszkópjuk vagy más tulajdonságaik, hanem például a közösségi portálokon elhelyezett DNS-profiljaik alapján válasszák ki egymást. Ez valóban elgondolkoztató" - szögezte le Gerald Reischl.

Teljes cikk itt: http://sg.hu/cikkek/59987/a-google-csapda
Vissza az elejére Go down
teGergő ChemtrailsBp

teGergő ChemtrailsBp

Hozzászólások száma : 195
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.

"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Empty
TémanyitásTárgy: Re: "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...    "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... EmptyCsüt. Ápr. 17, 2014 3:05 am

Vendég írta:
Rengeteg más adatnak is a birtokában van a Google pl. a mobiltelefonszám, mivel tőlem kérte és nem akart beengedni a fiókomba anélkül, h nem kérek tőle ellenőrző szöveget.
Tőlem is állandóan kérte a gmail a mobilszámomat (függetlenül attól, hogy van-e mobilom, bár ez manapság már elvileg nem kérdés...), és nem adott egérutat, de én csak szimplán újra betöltöttem az oldalt, és mindig eltűnt a követelése, megnézhettem a leveleimet. Szóval egérutat tudtam nyerni, de más úton akkor is megszerezhetik az infót...

_________________
Kritikai gondolkodás kerestetik ... épp úgy, nálad is!
Vissza az elejére Go down
http://kritikaigondolkodas.blog.hu/
Ajánlott tartalom
"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Empty
TémanyitásTárgy: Re: "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...    "Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj... Empty

Vissza az elejére Go down
 
"Szeressük a Guglit, mer' okos" -Á, dehogy, csak valahogy muszáj...
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Szép Új Világ-
Ugrás: