pirulapublic
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
HomeHírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

 

 karácsonyi szimbólumok

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég
Anonymous


karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptySzomb. Jan. 04, 2014 10:24 am

Díszes, piramisra hasonlìtó fenyőfa, tetején fényes csúcsdísszel (5 ágú csillag). Mindez a téli napforduló kozvetlen szomszédságában, az új Nap születésekor. A téli napfordulót Őseink egy függőleges oszlophoz mérték, a Nap éppen rajta ült amikor az évben a legalacsonyabban járt. Az oszlopon tetején fénylő Nap, a gyertya lángjára is emlékeztet. A karácsony fának fontos kelléke a girland, azaz a spirálba feltekert boa és a sok sok díszes alma.  kígyó és alma?

Azt hiszem az egėsz okkult jelképtár bent van ilyenkor az otthonában szinte minden Földlakónak.

és hova kerül az ajándék/áldozat?  A piramis aljára.

*******************
Kapcsolódó témák:
Kitalált történelem...
*******************
Vissza az elejére Go down
9323sz.elitelt

9323sz.elitelt

Hozzászólások száma : 301
Csatlakozott : 2013. Feb. 17.

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptySzomb. Jan. 04, 2014 10:48 pm

Ez mind így van.
DE NEM MINDIG VOLT ÍGY!

Mivel a magyarok Karácsony, azaz Kerecseny ünnepkor egy fenyő-  FÉNY-Ő - ágat
szegeltek a mestergerendára és alatta ülték meg az ünnepi étkezéseket.

Aztán a habzburgok által betelepített németek kezdetek el egész fenyőket kivágni és becipelni
a lakásba -túllicitálni a magyarokat-.

A többi későbbi, sátánista- illuminátis jelképrendszer már mind utána jött, ahhoz az eredeti mondanivalónak már tényleg semmi köze.
Ide kapcsolódik, hogy a kövér, pirosruhás télapó. Teljes egészében a koka kóla cég reklám találmánya, amit "megcsodálhattatok" idén is, mondván én is hiszek benne.
Persze, az ő agyszüleményük...
Vissza az elejére Go down
Enigma

Enigma

Hozzászólások száma : 30
Csatlakozott : 2013. Oct. 03.

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyVas. Jan. 05, 2014 8:58 pm

Hát ma is tanultam valamit !

A "karácsonyfa" mint díszes piramisutánzat ?? Na ez soha nem jutott volna eszembe, talán azért mert egyáltalán nem hasonlít. Utánanéztem mi az a girland, na olyat se láttam még karácsonyfán, szilveszteri bulin már inkább. Nem tudom ki hogy van vele de 5ágú csillagot se láttam még karácsonyfán ( anno a Parlament tetején annál inkább).
Ez nagyon erőltetett belemagyarázás szerintem hunsabre !
Elitéltnek köszönöm a kulturális kiegészítőt, viszont a Télapó kockakólás eredetét se tartom igaznak, mivel már jóval a cég létezése előtt megvolt ( pl Gyed Maróz) és kétlem hogy az oroszok is onnan vették volna át.
Azon viszont érdemes elgondolkodni, hogy kis hazánk azon ritka országok egyike ahol a kis Jézus hozza az ajándékot és nem a Télapó !
Vissza az elejére Go down
cab

cab

Hozzászólások száma : 42
Csatlakozott : 2013. Mar. 03.

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyHétf. Jan. 06, 2014 3:41 am

Akkor írd be a google keresőbe, hogy karácsonyfa. Elég sok fajta betlehemi csillagábrázolást meg girlandot(de csúnya szó) láthatsz. A fűzérdísz (girland) csakugyan a kígyót jelképezi, az eredendő bűnre emlékeztetve, amit "Ádám és Éva" napján teszünk fel a Fára.
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyHétf. Jan. 06, 2014 6:34 am

Jajistenem, ilyenkor fogom a fejem mindig... Eredendő bűn? Tudod egyáltalán mi az az eredendő bűn? Mármint, hogy mi volt a "bűn"?

Ugyan ez az alma. A bibliában nincs alma, az alma a Magyar hagyományban van benne, de ismét kérdés, tudjátok egyáltalán, hogy miért is? Nem hiszem.

---

Elítélt jól mondja a fenyő fa a fénylő - fa összetételből ered. Ahogyan a karácsony a kerecsen madár nevéből. A kerecsen sólyom nem más mint Isten hírnöke, és a kerecsen ünnepe pontosan az, hogy hírül hozza a fény megszületését! És persze ne feledjük, hogy a fenyő fa csak a fénnyel való feldíszítés után lesz karácsony fa.

Azt én sem szeretem, ha egy fát kivágnak csak ezért az ünnepért, dehát a városlakó hogy vigye a panelba a karácsonyt? mosoly Nekünk gyerek korom óta élő fánk volt és van, ha már túl nagy, akkor kiültetjük a kertbe.

---

A mikulás (Miklós) ünnepe kb. ugyan így elferdített ünnep. Szent Miklós egy pap volt, aki egész évben hallgatta a hívei panaszait és azt, hogy mit kérnek istentől, Karácsony előtt pedig minden évben körbejárta a házakat és mindenhova ételt, ruhát és gyerekeknek játékokat tett be. Élete során soha senki nem tudta, hogy ki a rejtélyes "ajándékosztó". Csak halála után, amikor a Vatikán új kirendeltje rájött, hogy az egyház pénztárából vette ki az aranyat, amiből az ajándékokat megvette, először ki akarta átkozni a Vatikán, de az emberek nagyon hálásak voltak neki, így az egyházi propaganda gyorsan szentté avatta, és felhasználta nevét és tettét az egyház népszerűsítésére.

Persze ettől még Szent Miklós tette nem kevés!

Az évtizedek/századok alatt pedig idáig süjjedt ez az egész...

---

Azt pedig már sokszor leírtam itt a fórumon is. A valódi Kereszténység az egy természeti vallás, ebből kifolyólag természeti jelenségekre és analógiákra épül. Így a fény újjászületése a nap - éjj forduló, a fény feltámadása a húsvét és így tovább.

Éppen ezért a karácsonyfa tetején lévő esthajnalcsillag nem más hagyományból ered, minthogy a tejútenergiák (tehát maga az égi fény) pontban éjfélkor az esthajnal csillagon keresztül érkezik a Földre. Elméletileg ekkor ez a csillag pontosan a tejútrendszer közepe felé mutat. Azt nem tudom, hogy ez még így van e, mert lehet időbeli elcsúszás, már régen nem a csillagok határozzák meg az időszámítást.

---

A karácsonyfa okkultista szimbólumkeresése helyett pedig tanácsolom inkább azon való elmélkedést, miért is kell nekünk államilag elrendelt szeretetünnep? Ez nem megy máskor és magunktól?... VÁSÁROLJ, VÁSÁROLJ, VÁSÁROLJ! béget az arany borjú...

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyHétf. Jan. 06, 2014 9:20 am

Google izd ki: chtistmas tree accessories. Tele lesz 5 agu csillagos, girlandos es almas kellékekkel.  mi mindig teszunk ra spiralba girlandot, anyu szerint alap. Pedig O nem illuminatus:)

Nem csak En latom bele hanem sokan, googlizz ra!

Azt meg tenyleg fura, hogy magyar nemet konkuralas hozta a fa álllitas vilag meretű elterjedését. Van erre vmi forras?

Mi a karacsonyi unnepek modern celja? Megmondom: szociopszihologiai biztonsagi szelep!

Az atlagember ilyenkor pihen, koltekezik, eszik, iszik es orul egymasnak. Felszusszan a szolga a sok munka utan, az ev vegen, hogy lassa szolgasaga, nem volt hiabavalo. Kicsit ellazul, h jobban megfeszulhessen a kovetkezo evben is!
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyHétf. Jan. 06, 2014 12:03 pm

Pont erre utaltam, hogy a "szimbólumok" belelátása helyett, ha már mindenképpen illuminátusokat keresünk a szekrény alatt is, akkor azon kellene elgondolkodni, hogy miért is kell államilag elrendelve ünnepelni ^^ Még szép kis tűzijátékot is adnak nekünk milliárdokért, amikor szarban az ország mosoly

És mondja nekem valaki azt, hogy fejlettebbek vagyunk mint a régi emberek! Még mondja nekem valaki azt, hogy róma nem hódította meg a világot... több mint 2000+ éve működik a rencer: "Kenyeret és cirkuszt a népnek... ha pedig elfogyott a kenyér, akkor még több cirkuszt" :D

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyHétf. Jan. 06, 2014 1:04 pm

Kivételesen tetszett az írásod első fele hamsa. Egy dolgot tennék hozzá. A hun népek ilyenkor Karacsongot ünnepeltek és madarat reptettek. Csak érdekességképpen jegyeztem meg. (forrás: Cey-bert Róbert) 

A karácsonnyal más bajok is vannak, nemcsak a fenyőfaállítás. Íme egy link olyan "keresztényektől" (ha szabad őket így megneveznem), akik nem tartják a karácsonyt, itt elmondják miért nem. Nem egyetértésreklámnak tettem fel, de ezek is érvek, itt épp ellene.

OFF:
Sok minden eszembe jut a kereszténységről, de a természeti vallás épp nem. Esetleg természeti vallás jellegeit mutatja azon szokásai, amelyeket egykoron természeti vallású népektől vettek át a térítés alkalmával. 
ON

Na meglettetek volna e nélkül a 3 bekezdés nélkül, csak féltem hogy admin pajtásék kiteszik az ember szűrét a nagy vezérkeresésben. És csak azért kötöszködöm, hogy megkérjem a drága jó komment pajtásokat, hogy esetenként dobjanak már egy linket, vagy egy nevet a nagy illuminátus leleplezőháborúban.
Vissza az elejére Go down
Enigma

Enigma

Hozzászólások száma : 30
Csatlakozott : 2013. Oct. 03.

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyHétf. Jan. 06, 2014 8:49 pm

kedves cab és hunsabre !
A gugglival példálózni kicsit paradox szerintem mivel az kifejezetten egy programozott virtuális valóság ( pl az hogy milyen találatokat hozzon fel sorrendben szerkeszthető és megfizethető) de elhiszem hogy úgy van.
(Hamsának jelezném, hogy az esthajnalcsillag egy bolygó amit Vénusznak nevezünk.)
Az említett szociopszichológiai biztonsági szeleppel és az államilag elrendelt ünneplés okfejtésével egyetértek.
Hamsa neked meg külön köszönöm, hogy említetted Szent Miklós tetteit és történetét -ma már sokan nem tudják- minden bizonnyal így is történt az eset.
Azt hogy a kereszténység mennyire természeti vallás és mennyire felvett szokások ezek szerintem jól jellemzi, hogy a legtöbb ünnepe más vallásokban is egyező dátum. Én úgy hiszem, hogy a kereszt egy szimbólum és nem csak Krisztus tette azzá.
Vissza az elejére Go down
cab

cab

Hozzászólások száma : 42
Csatlakozott : 2013. Mar. 03.

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyHétf. Jan. 06, 2014 11:31 pm

Az az érzésem Hamsa, ha leírnám, hogy én mit értek "eredendő bűn" alatt, azt nem fogadnád el jó válasznak... Szerinted mi az eredendő bűn?
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 6:53 am

Szent Miklós tette volt az, ami miatt az egész világon elterjedt ez a hagyomány. Ebből is ered a neve Santa Claus > Szent Nicholas > Szent Miklós

Ettől függetlenül ez csak az ajándékozásra való felhívást adta meg mint alap. Az azonban érdekes, hogy honnan jött a hagyománya az úgynevezett "Tél apónak", akinek a szánját milyen érdekes szarvasok húzzák...

Na jóóóóóó nem Magyarkodom, csak feltűnő, hogy miért nem medve vagy farkas vagy birodalmi sas ...

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint

Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 26
Tartózkodási hely : Debrecen

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 7:38 am

hamsa írta:
Ettől függetlenül ez csak az ajándékozásra való felhívást adta meg mint alap. Az azonban érdekes, hogy honnan jött a hagyománya az úgynevezett "Tél apónak", akinek a szánját milyen érdekes szarvasok húzzák..
https://i.imgur.com/nCyH7Lt.jpg
Hát nem a magyaroktól, az igen valószínű.
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
Vendég
Vendég
Anonymous


karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 8:27 am

http://www.history.com/topics/history-of-christmas-trees

a télen is zöld növényeknek életerőt tulajdonitva segítették a beteg, haldokló napot meggyógyulni a prekeresztények egyiptomtól északeurópáig. Fenyőfa volt a germanoknál, akik a szokás usaba elvitték.

a csillag, girland, alma ornamentika forrása még várat egy beszélgetést.
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 8:43 am

Az pedig senkit ne zavarjon, hogy régen az emberek vallásos kérdésben azért nem voltak ennyire hülyék... "beteg, haldokló nap..." Ahogyan ezt a dumát ma te sem hinnéd el úgy régen se hitték volna el.

A másik fő probléma ezzel, hogy a prekeresztények bizony nem ünnepeltek semmiféle "karácsonyt" vagy ehhez hasonló dolgot ezen a napon. Jézus születése halála napján történt (ez egyébként is az igaz próféták egyik ismérve volt anno < legalább is a hiedelem szerint). Ám Európában az "egyház" igen nagy ellenállásba ütközött a "keresztény térítések" idején, és ennek oka az volt, hogy rengeteg pogány ünnep volt. Ezek közül, pont hogy a nap - éjj forduló volt az egyik legnagyobb. Éppen ezért "közmegegyezéssel", hogy úgymond "felülírják" és eltüntessék a pogány ünnepet kijelölték ezt a napot "Jézus születésnapjának". Innentől kezdve a kereszténység (Judeo - krisztianizmus) is ismerte... Előtte nem.

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint

Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 26
Tartózkodási hely : Debrecen

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 8:52 am

hamsa írta:
Az pedig senkit ne zavarjon, hogy régen az emberek vallásos kérdésben azért nem voltak ennyire hülyék... "beteg, haldokló nap..." Ahogyan ezt a dumát ma te sem hinnéd el úgy régen se hitték volna el.

Ezt kifejthetnéd bővebben... mert így nagy marhaság. Mivel nem értették a természeti jelenségeket, evidens hogy különféle felsőbbrendű energiák játékának tulajdonították. Persze hogy ennyire hülyék volt, sőt, még hülyébbek is, mint például a vikingek akik üvöltéssel próbálták elijeszteni a farkast aki megette a napot napfogyatkozáskor.
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
Vendég
Vendég
Anonymous


karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 9:26 am

Hamsa ezt  indulatból irtad, mert ellentmondas a kobon.

"prekeresztények bizony nem ünnepeltek semmiféle "karácsonyt" vagy ehhez hasonló dolgot ezen a napon"

Majd 2 mondattal késobb:

" az "egyház" igen nagy ellenállásba ütközött a "keresztény térítések" idején, és ennek oka az volt, hogy rengeteg pogány ünnep volt. Ezek közül, pont hogy a nap - éjj forduló volt az egyik legnagyobb"

Jézus előtt azért volt párezer év civilizáció! Sőtt, a kereszténység igencsak ifjúkorú a történelemben!
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 10:09 am

Prekereszténységről beszéltél... amit én a "Judeo krisztianizmusnak" tulajdonítottam, amit Jézussal indítanak, tehát a prekereszténység akkor is a "hivatalba lépése" előtti időszak lehet, tehát kb. krisztus után ~0 és 500 között. Hivatalba lépése után már nehéz "prekereszténységről" beszélni ilyen formán. A pogány ünnepeket pedig nem tartották "kereszténynek", így a térítés egyik formája az volt, hogy ezen pogány ünnepekre kitaláltak "keresztény" ünnepeket...

Ha régebbi "kereszténységre" gondolsz, akkor az nem Judeo - Krisztianizmus, tehát ilyen vonatkozásban, igen igazad van, ellentmondásos az amit írtam, mert ünnepelték ezt a napot...

Nah az ezt valaki érti, akkor gratulálok :D

---

Bálint. Alapvetően abból indulsz ki, hogy ma milyen emberek élnek. Akik születésüktől kezdve 4 fal között élnek és könyvből ismerik meg a világot. Tehát csak annyit tudnak a világról, amennyit a könyv elmond nekik. Így például sok ember azt sem tudja, hogy mi az a nap - éjj egyenlőség, nap - éjj forduló, mi az az esthajnal csillag, stbstb. Miért? Mert a könyvek erről nem beszélnek. Arról nem is beszélve, hogy milyen csillagképeket ismerünk... Na jó, max 12 -őt el tud sorolni a nagy többség, mert a heti pletykalap végén ott van a szerelmi horoszkóp. De a másik 388-at már nem tudná megnevezni. Arról nem is beszélve, hogy azt a 12-őt, amit ismer se tudná megmutatni az égen, azt sem tudná hol keresse, milyen alakja van stb.

Ezzel szemben egy régi ember még ha városlakó is volt, kénytelen kelletlen, de sokkal több kapcsolata volt a természettel. Így aztán igen sok dolgot tudott a természetről és annak jelenségeiről. Noha azt elismerem, hogy azt nem tudta megmagyarázni, hogy a villámlás például, hogyan keletkezik és mi ennek a fizikai feltétele, de a mechanizmusát azt értette. Tudta, hogy nagyon nagy meleg és szárasság után olyan vihar lesz, ami teli van villámokkal, és azt is tudta és értette, hogy ezek a villámok bizony tüzet is tudnak okozni. Még azt is értette, hogy bizony a villámot vonzza a fa, így lehetséges az, hogy igen komoly hagyománya van annak, hogy legalább 1 magas fát ültettek mindig a ház közelébe, villámhárítónak. A földeket is sokszor körbevették erdőkkel, mert az lehúzza a terményről a villámot stb.

Bár nem tudja megmagyarázni az anyagot, mégsem volt annyira hülye.

Amit ebből ki akarok hozni: Gyerek korában nem volt a régi ember akkora kontroll alatt, mint ma az óvodában és az iskolában. A természet "tanította". Ismerte az égi jelenségeket egész gyerekkorától kezdve. Gyerekként hiába magyarázod meg neki, hogy a napocska haldoklik és meg kell gyógyítani, úgyis rájön, hogy ez hülyeség. Akkor is ugyan úgy voltak lázadó fiatalok mint ma, ebből a szempontból nem sokat változott az ember. Gondolod, akkor nem lázadtak volna az ilyen dolgok ellen, hogy "haldoklik a nap"?

Nade mindegy... én nem értek egyet azzal, hogy lehülyézzük a múltban élő embereket. Sokkal nagyobb volt a GYAKORLATI tudásuk, annak ellenére, hogy csekély volt a lexikális tudás. Ma főleg a lexikális tudást preferáljuk kb. 0 körüli gyakorlati tudással. És ez a probléma, mert hiába érted, hogy minek kéne lennie, ha egyszer szarul csinálod és valamit elrontasz, míg ha jól is csinálod de nem érted, hogy mi az oka, de attól még jó lesz a végeredménye.

Közép suli 3.-ik osztályában a fizika tanárom bejött órára... leült, majd elmesélte, hogy előző este belecsapott a villám a házukba és minden elektromos eszközük leégett, a szerencséjük az volt, hogy a ház nem gyulladt ki, de a teljes elektromos hálózatot cserélni kell.

3 ötöst ajánlott fel annak, aki megmagyarázza azt, hogy miért történt ez. A házukat 3 db 10 emeletes épület veszi körbe, és az ő házuk mellett is van egy nagy nyárfa. Nem értette, hogy miért az ő házukba csapott be a villám.

Mivel ezzel a 3 ötössel biztosított volt az év végi 4-esem, így utánajártam. Mint kiderült a villám pozitív vagy negatív töltést vehet fel. Ahogyan a villámhárító is vagy pozitív vagy negatív töltést vesz fel. Így tudja magához vonzani a villámot. A nyárfa is ugyan így működik. Ám a nyárfa technikailag azonos töltés esetén a háztól elfelé taszítaná a villámot, tehát mindenképpen védi. Viszont az emeletes épületek villámhárítói erősebbek voltak mint a nyárfáé, és nagy valószínűséggel mind ellentétes töltésű volt a villámmal. Így egyenesen egy "tölcsér" alakban a tanár házára irányította a villámot.

Nesze neked lexikális tudás... a villámhárító mint kiderült nem tökéletes megoldás. Sőt ilyenformán még veszélyes is, mert talajszintre levonzza a villámot olyan helyen is, ahol egyébként nem lenne elég energiája a villámnak, hogy becsapjon. A városokban sokkal több villámcsapásból eredő baleset és kár keletkezik napjainkban mint bármelyik faluban vagy mezőn esetleg erdőben.

Szóval ez a parasztbácsi a hülye? Aki tudta, hogy jobban jár, ha házaikat jó messzi építik egymástól és azt fákkal veszik körbe? Ez a parasztbácsi az aki hülye? Ha valami nem működik, azt nem csinálta, ha valaminek nem volt értelme, azt nem csinálta. A régi emberek nem cselekedtek feleslegesen és ok nélkül. Ezt csak mi szeretnénk elhinni, mert akkor saját birkaságunkat és az elbutuló technokrata társadalmunkat nem tartjuk olyan... "kellemetlennek"...

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 10:45 am

Sokat beszelsz...mellé.

senki nem hulyezte le a régi idők embereit. Hanem azok sokszor emberi tulajdonsagokat ruhaztak természeti jelenségekre, még akkor is ha istenként tiszelték némelyet. A természeti ember élőként tekint a folyóra, Holdra, Napra, hegyekre, stb. -nagyon helyesen.Ha annak műkodésében zavart vagy gyengeséget (téli Nap) látott azt joggal gondolta betegesnek, mivel ez volt a világképe. A vulkánokhoz ezért hordtak pl. étel áldozatot. Az áldozat szerepe egyfajta kiengesztelés a dühős isteneik, jelenségeik felé.

még a keresztények is áldoznak!  pedig milyen modern emberek.

Miért olyan nehéz elfogadni, hogy igazán hittek ők is mint ahogy Te is!
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 10:56 am

Nem azt nehéz elfogadnom, hogy hittek vagy nem hittek. Azt nem fogadom el, hogy ennyire lekezelitek a régi emberek gondolkodását és világképét. Mi az, hogy "azt hitték, hogy beteg a nap és meg kell gyógyítani" ? Nem fény betegséget meg nem fény gyógyulást ünneplünk, hanem fény újjá születést. Azért a halál és születés kérdését nem fogják olyasmivel bagatelizálni, hogy "Hát gyengélkedik a napocska... csináljunk karácsonyfát, hátha meggyógyul"...

Amióta rájöttem és tudom, hogy az Egyiptomi vallás sem több isten hívő vallás, hanem 1 istent tisztelő, csak van jó sok szentje, azóta az olyan mesékben, minthogy "Régen a villámokat isteneknek tulajdonították és imádták őket" nem hiszek. Ezt olyan emberek találták ki, akik ugyancsak okosabbnak gondolják magukat a régi embereknél, és meg nem értésük következményeként, olyan butaságokat tulajdonítanak a régi emberek "hitvilágának", amely soha nem is létezett, csak annak kitalálója fejében.

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint

Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 26
Tartózkodási hely : Debrecen

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 11:22 am

Az pedig gondolom valami metafizikai korszakváltásnak köszönhető, hogy a ma vadon élő elszeparált érintetlen törzsek nem úgy viselkednek ahogy te idealizálod az ősi embert, hanem primitíven és bután. 
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/india/10234314/Indian-villagers-defeat-British-billionaire-over-plans-to-mine-sacred-mountain.html
http://metal-gaia.com/2012/11/11/primitive-celtic-nature-worship/
https://www.youtube.com/watch?v=mX2ylWuRRWQ
etc
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 07, 2014 12:11 pm

Te magad írod le: "Elszigetelt". Ez hogy bizonyítaná a régi ember primitívségét? Nem azt mondtam, hogy nem voltak primitív emberek, és nem is azt állítom, hogy nem voltak olyan népek, amik nagyon eltévedtek valamerre, de olyan emberekről ezt a szintű "elmaradottságot" feltételezni, akik építettek egy piramist, akik feltalálták a kereket, akik sok mai napig használatos dolgot készítettek (többek között kanál, villa, kés), akik földrengés- és tűz biztos házakban laktak, nekem nem a primitívséget mutatja. Egy teljesen külvilágtól elszigetelt ősközösség pár száz fős népessége nem mérhető össze egy a világra nyitott pár százezer vagy millió fős néppel.

Nade mindegy, hát azt gondolsz a régiekről amit szeretnél. Csak azt ne feledd, hogy attól, hogy kütyüket tudsz nyomkodni még ugyan olyan primitív vagy mint a régi emberek, akiket lenézel vagy mint ezek az őslakosok akiket linkeltél. Ennek nemes egyszerűségű bizonyítéka, hogy te sem tudod megmondani hogyan működik a kütyüd, csak nyomkodod mindezt teszed felsőbbrendűségi tudatállapotban, mert te "értesz hozzá"... és ha elromlik, akkor veszel másikat.

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptySzer. Jan. 08, 2014 9:37 am

Témához visszatérve:
Mit is jelkėpeznek EREDETILEG a karácsonyi (fa, csillag, alma, gilrland, ajándék, dec. 24) szimbólumok?

Örökzöldek: életerő, vagy újjáéledés? Fėny ő fa,  honnan is kaphatta ezt a nevet? Miért fény Ő? Fėnylik?Jól ėg és melegít tėlen? őrzi a fėnyt, a nyarat, az életet ( mert örök zöld)? 

Csillag, és igen 5 ágú  csillag. Mi ez, a Nap a téli napfordulót mérő oszlop tetején?    a vénusz ( esthajnal) ? egy üstökös? Egyes elméletek, pl. Electric umiverse, a vénusz régen egy ustökös volt amit a Nap befogott és kereszt alakú fénycsóvát sugárzott a Földre.

Alma. Biblia nem emilti, de az angolok régen minden nem BARRY Ttipusú idegen gyúmölcsöt apple nek neveztek. Igy lehet egy forditási hiba. A tudás gyúmölcse, lásd Apple co.  Vagy mi a jelentése?

Girland. Kigyó, más ötlet?

Ajándék a "tisztelt" orökzóld alatt egyértelműen áldozat, áldozás. Más ötlet?

kerecsen solyom reptetes, meg karacsnog unnep. No de mit ünnepeltek és miért ponr akkor? Mert hogy nem Jézus szülerésének emléknapját az tuti. A Nap égbolton történő pályájának hanyatlásának a megfordulását szerintem. Szerintetek?
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptySzer. Jan. 08, 2014 12:16 pm

Kérdéseidre sorban a válaszaim.

1, Azért fénylő fa, mert az ágain lévő tüskék úgy állnak mintha fényt árasztana magából. Teljesen jó analógia. Természetesen ehhez pluszban hozzá jön, hogy örökzöld (már ha nem vágják ki == gyilkolják meg).

2, A csillag egyértelműen az esthajnalra utal, ami most lényegtelen, hogy bolygó vagy sem, mivel csillagnak látszik. És nem azért csillag a csillag, mert napból van, hanem azért mert ha felnézel rá, és tiszta éjjeli égbolton látod (nem fényszennyezett égbolton), akkor pontosan 5 db. ága van. De minap a hold fényének szikrázását figyeltem kora reggel a tócsában, ami teljesen szabályos ötágú csillagot adott ki.

A csillag a tetején nem feltétlenül jelzőpont, nem is feltétlenül lentről fölfelé kell értelmezni a karácsonyfát, ugyanis az áldás és a fény fentről jön és nem lentről, így az értelmezést fentről kell értelmezni. Ilyenformán a csúcson lévő csillag "kiáradása" maga a fenyőfa, ami pedig ágain lévő tüskékkel egy mindenfelé szikrázó fényt ad, ami ráadásul élettel van teli olyankor, amikor minden más "halott".

3, Az alma szimbólum nem jöhetett az angolból, mivel az angol kultúrának semmiféle meghatározó szerepe nem volt a kereszténységre nézve. Kb. az utolsók voltak, akik felvették a kereszténységet.

Az alma, ha ketté vágod középen, akkor mint látható két körívet rajzol le, amelyek önmagukba térnek vissza. Ugyan ez a jelképe a bika csillagképnek is. Két egymásba "olvadó" kör. Innen jön az alma szimbólikája. A bika a gyarapodás a bőség és a nemzés szimbóluma (paradicsom), vele szemben a skorpió (keleti csillagképeken sárkány = gyík < kígy (ó) ), ami felmászik a "fán" (tejut) és "bűnbe" ejti az emberpárt. Szóval szerelem, gyarapodás, nemzés, kígyó ... remélem nem kell sokat magyarázni mi volt a "bűnbe esés".

4, Erre nem tudok mit mondani. Lehetséges. Cáfolni nem tudom, de lehet csak egy dísz mosoly

5, Az ajándék a fa alatt relatívan, de új keletű dolog. Ahogyan a "Jézuska hozta az ajándékot" szlogen is. Ez már inkább az ünnep meg nem értéséből következik.

6, erre inkább nem írok semmit, majd talán holnap, mer már ezt is csukott szemmel írom :D

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyCsüt. Jan. 09, 2014 9:56 am

Köszi, hogy témànál maradunk, nagyon hasznos gondolatok.

Égi áldást sugárzó szimbólum. De miért pont decemberi napforduló idején akar minden jelentos civilizáció ilyet ünnepelni, várni? 

Írtad hogy a vénusz ilyenkor a tejút vagyis a galaxisunk centruma felé mutat a Földről nézve. Ez biztos nem igaz minden évben, sőt extrém ritka.  Ahhoz azonos keringési idő kellene . Ellenben a Nap körul keringve a Föld-Nap tengely minden évben egy alkalommal a galaxis kp. felé mutat. Nem néztem utána, de szinte biztosra veszem ez a téli napfordulon van. Ekkor a Napba nézve a galaxis kp. felé tekintünk. A Nap - szintén most nincs forrásom- , de felerősiti ezt a galaxis kozeppontbol erkezo teremtő sugarzast es ilyenkor a legerosebben a Fold felé továbbitja. Ez az áldás ami ilyenkor jön?

Linkek a Föld Nap Galaxy kp. Rendszeres eyüttállásról decenberi napforduló környékén:

http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012-alignment.html

http://www.infinitelymystical.com/essays/images-2012/annual-galactic-alignment-1.jpg
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyPént. Jan. 10, 2014 12:06 pm

Nézd, alapvetően minden vallás egy közös gyökérből fejlődött ki. Ez a természeti vallás. Ez nem totemizmus vagy a villámok imádása, vagy kitalált isteneknek a bálványozása. A természet vallásnak a következő tételei vannak:

1, Csak és kizárólag 1 teremtő van, ami létrehozott mindent.

2, A teremtett analógikusan ugyan úgy működik mint a teremtő. Ez két dolgot jelent:

2.1. Ami bennem lejátszódik, az a külvilágban is lejátszódik, ami a külvilágban lejátszódik, az bennem is lejátszódik.

2.2. Minden 'Én' központú. Tehát ahova leszúrom a botomat, ott a világ közepe. Ennek lényege, hogy nem tudsz kimozdulni a középpontból, így minden amit "teremtesz" (gondolat, vagy fizikai dolog, érzelem) annak te leszel a forrása, így az mindig visszatér hozzád. Így értelem szerűen, a Teremtő a világmindenség közepe, ő a forrás.

Ebből a 2 (4) törvényszerűségből ered a természeti vallás össze filozófiai megfigyelése. Innentől kezdve lehet a természeti jelenségeket megfigyelve gondolatokat, következtetéseket levonni. Erre néhány példa:

A testet, ha egy vírus megtámadja, akkor első reakciója, hogy megemeli a testhőmérsékletet és nagyobb hőt kezd termelni mint egészséges állapotában. Mivel én így működöm, a Föld is így fog működni. Jelen világunkban ezt "Globális felmelegedésnek" hívjuk.

Egy példa a forrásra. Akárhogy is nézed a dolgot, a tenger a víz forrása. A tengerből elpárolog a víz, az leesik a hegyekben és bár eleinte vízcseppekként érkeznek meg, azok összeállnak erekké, patakokká, folyókká, de végül visszatérnek a tengerbe. Van egy része ami a Föld felszínén és van ami alatta. Van amit te megiszol, néhány napig / óráig hordod magaddal, de utána mindenképpen visszajuttatod, így visszatérhet a forrásához. Ilyen az emberi élet is, mi mind vízcseppek vagyunk ebben a világban. Célunk pedig, hogy megtaláljuk a visszavezető utat a forráshoz. Persze ma a világunkra jellemző, hogy inkább megpróbálnak a hegyen felfelé mászni / folyni, ami persze nem sikerül nekik, ha pedig sikerül is, "megfagynak" = Halálra ítéltetnek. De nem a forrása ítéli el a vízcseppet, hanem a vízcsepp önmagát. Nem a Teremtő ítél halálra, hanem te magadat.

Aztán az évszakok úgy váltakoznak mint ahogy az ember is él. Tavasz > születés, Nyár > Növekedés, Ősz > Felnőtt kor, Tél > Öreg kor és halál (Bár természeti vallásban ez inkább újjászületés vagy feltámadás, ami egyenlő a születéssel. Tehát maga a születés egyben egy halál is.)

De ez a nap útján is így van, de ennek van két mozgása. Van egy napon belüli és van egy éven belüli mozgása. Ez ugyan ilyen analóg rendszerben változik. Napkelte > megszületik, Délben > Uralkodik (előtte gyerek, utána idősödik), Naplemente > Öregkor, Éjszaka > Halál

Természetesen ennél sokkal több természeti jelenség analógikus megfigyelésére van példázat. De most csak a nap volt a fő kérdés, így ezt emelem ki.

A Nap "életadó", hisz analógikusan rendelkezik a Teremtő képességével, tehát rendelkezik az élet adásának lehetőségével, és ez így is van. Ahogy az ember is analógikusan rendelkezik a Teremtő képességével, és képesek vagyunk életet adni, az életet segíteni.

A téli napforduló nem más mint maga a napnak a születése, amikoron egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Ez a születés egy igen komoly energiaáramlást eredményez. Ekkortól kezdve egyre több lesz az energia, így ha túlélted eddig, akkor ezek után nincs miért aggódnod. Persze még mindig nagy a veszély!! Mert még mindig meg lehet halni! És itt jön be a feltámadás kérdésköre. A téli napforduló csak a nap születése, de még nincs elég energiája, hogy életben maradjon. Ekkor még könnyen meghalhat. Ezt csak a tavaszi nap - éjj egyenlőség írja felül, amikor a nap feltámad és energiatöbblete lesz. Ez a halhatatlanság, amikor több energiád van mint amennyit fel tudsz használni, így örökké lehet élni, energiaszegény környezetben nem, mert ott egyszer elfogy az energia.

---

Ezekre a "filozófikus" dolgokra épül az összes ma "népszerű" és hirdetett vallás. Mi a probléma ezekkel? Az, hogy jelentősen eltértek a gyökerektől. Az egyik fő probléma az, hogy ma teljesen abszolútizálják a teremtőt. Tehát csak ő és senki más. Holott a természeti vallás nem zárja ki a több teremtőt, csak azt mondja, hogy egy volt akiből elindult minden. Ha van 80.000 istenségem, akkor azokat is egy teremtette, aki magasabb rangú a 80.000 istenségnél.

A másik fő pont amiben eltértek az az énkozpotúság félreértelmezése. Ma ezt úgy értelmezik, hogy a teremtett világ egészének vagyok a közepe, annak is amit nem látok és nem is fogok fel. Ez alapvetően hibás felfogás. Az, hogy "Ahová leszúrom a botomat ott a világ közepe" csak addig érvényes, ameddig ellátok (fizikailag szememmel, szellemileg pedig az értelmemmel), tehát annak a világnak, amit képes vagyok felfogni magam körül. Miért? Mert csak és kizárólag arra tudok hatással lenni. Amire már nem tudok hatással lenni, annak már nem én vagyok a forrása vagyis a közepe.

---

A bolygó és csillagmozgások igen pontosak. Ebben teljes mértékben biztos lehetsz még akkor is, ha a "tudósok" azt állítják, hogy nem pontos, vagy évmilliárdok alatt ennyit annyit téved. Jelenleg a csillagászat gyerekcipőben jár, és visszafelé fejlődik. Amikor a plútóról már kriszus előtti írásokban is szót ejtenek, de nem hiszi el a "tudós" míg a hubble teleszkópon keresztül nem látta saját szemével, szerintem nincs miről beszélni. A másik pedig, hogy bár messzebb látunk a világűrbe, de annak 1%-át se látjuk. Saját égboltunknak csupán 3%-át képesek figyelni távcsövekkel.

Ezen kívül pedig a "legújabb" kutatások bizonyítani látszanak, hogy a mi napunk ráadásul kering egy másik nap körül, ami az orion öv. Ilyen nagytávolságú keringésre persze még nem találtak példát, ugyanakkor a csillagképek elmozdulásából jól kiszámítható egy ellipszis pája, amit bejár a nap is. Erre azért is nincs túl sok bizonyítékunk, mert a "csillagkutatás" csak alig pár száz éves modern eszközökkel, míg egy ilyen folyamat millió években mérhető.

A másik, az idő kérdése. Azt tudjuk, hogy az időt torzítja a gravitáció és a mozgás. Ha ülsz a foteledben gyorsabban telik az idő körülötted, mintha sétálsz. (Én vagyok a SAJÁT világom közepe). Ezen kívül persze, ha nem firtatjuk kvantumfizikai tulajdonságiat sokkal érdekesebb az, hogy az időszámításunkat folyamatosan torzítják a történelem során. Nem 2014 van elárulhatom neked. Így ha te egy 2014-re kiszámított csillagállást akarsz megtekinteni igen komolyan csalódni fogsz benne. Pontosan ezért van az a röhejjes helyzet, hogy "Ezoterikus New Age" mozgalmak hirdetik a vízöntő korszak beköszöntét, holott ha a csillagos égre nézünk, még igen messze van az. A jelenlegi időszámításunk most nem tudom pontosan mennyi, de valahol 1700 és 1710 között vagyunk.

Mit gondolsz Október végén November elején miért rohangáltam még rövidnadrágban és Február végén, Márciusban miért fogok még téli kabátban járni? Azt mondjuk az időjárás bolondult meg, holott ez hülyeség, nem bolondult meg itt semmi csak az ember. Az időszámítás csúszik. Szerinted mi a picsáért kell folyton téli időszámításról nyári időszámításra átállni? Semmi értelme nincs, még gazdaságilag se.

Szóval az, hogy karácsony éjjelén mi látszott az égbolton ma jelenleg nem releváns, ha az órádat veszed kiinduló pontnak.

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptySzomb. Jan. 11, 2014 9:36 am

Utolsó előtti bekezdéseddel nem értek egyet. Karácsony, vagy téli napforduló mindig ugyan akkor van amikor az északi féltekén a legalacsonyabb a Nap az égbolton.  A precesszio miatt a Föld Napkörüli abszolut helyzete persze mindig változik, kb. 25000 éves ciklussal. Más más csillagképet mutatva. De ez az abszolut helyzet nem elsősorban befolyásolja az időjárást. Az a relativ Nap koruli helyzettel korelál, ami egész pontosan u.a. 


Pár száz év ide vagy ode csillagászati méretekben semmit sem jelent, ezalatt a precesszio is nagyon kicsi ezred fordulatos. 

Na ez a topic is kimerült.....
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptySzomb. Jan. 11, 2014 11:08 am

Mit vártál? A karácsonyt nem az illuminati találta ki. Sőt egyre inkább az a meggyőződésem, hogy ezek tényleg csak pár száz éve léteznek, max a szabadkőművik seggéből nőttek ki. Csak szeretik magukat baromi réginek bemutatni. Ráadásul a poén az egészben, hogy ráadásul én meglátásom szerint baromira nem is összetartóak, sőt versenyeznek egymással a hatalomért. Az, hogy néha összejátszanak mert érdekük úgy kívánja... nah mindegy, ez már tényleg nem ide való...

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
9323sz.elitelt

9323sz.elitelt

Hozzászólások száma : 301
Csatlakozott : 2013. Feb. 17.

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 14, 2014 12:57 am

Hamsával csak egyetérteni tudok.
Az időszámítás csaláshoz csdak annyit,
hogy 532 évenként ismétlődik a bolygók helyzete
a naptári napokhoz viszonyítva.
Tehát a végén ennyit kellett belehamisítani a német-római és a görög-bizánci krónikákba.
Jézus születése óta eltelt 1482 év, és nem több.

A háttérhatalom csak "rátelepedett" a karácsonyra, mint sok minden másra is.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 14, 2014 6:25 am

Egyetértek, ratelepedett, de úgy értem az illuminatit, h a mindenkor regnáló háttérhatalom, szvsz, nem történelmileg hanem igy rovidebb leirni es nincs benne ekezet:) hatterhatalom azota letezik miota a tarsadalom, szvsz min. Mezopotamia, egyiptomi kulturaktol.  Kontrolhoz, matrix kell, amit a papsag, vallas, nemzet, nemesseg fogalmak megszilarditasán alapszik.

karácsonyt szerintem kivesèztuk....

mit szoltok egy csillagaszati topikhoz. Egyiptomi idokbol ha jol tudom maradtak fenn csillagkepekre utalo feljegytesek. Abbol is ki lehet indulni, meg abbol is amit elitelt az ellopot kozepkorrol emlit. Ha vki olvasta.
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 33

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Jan. 14, 2014 11:12 am

Első hozzászólásba beraktam a kapcsolódó linket.

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Weni

Weni

Hozzászólások száma : 195
Csatlakozott : 2013. Jan. 22.

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Dec. 01, 2015 9:27 am

Tegnap kigyultak a fények Budapesten
https://2img.net/h/oi66.tinypic.com/16kxqhu.jpg[/IMG]
Vissza az elejére Go down
XxXrekterXxX

XxXrekterXxX

Hozzászólások száma : 146
Csatlakozott : 2015. Feb. 05.

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Dec. 01, 2015 9:38 am

Weni írta:
Tegnap kigyultak a fények Budapesten
https://2img.net/h/oi66.tinypic.com/16kxqhu.jpg[/IMG]

Ez most komoly?
Amúgy azon gondolkodtam, hogy miért akartak már novemberben "karácsonyi hangulatot" csinálni? Tudom, profit, meg minden. De azt sosem tudtam, hogy mennyire eredményes ez. Tényleg többet vásárolnak miatta?
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint

Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 26
Tartózkodási hely : Debrecen

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Dec. 01, 2015 10:04 am

xDD

Én személy szerint ma már vásároltam ajándékot szóval jaa. De advent is 4 héttel karácsony előtt kezdődik, ami meg tegnap előtt volt.
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
XxXrekterXxX

XxXrekterXxX

Hozzászólások száma : 146
Csatlakozott : 2015. Feb. 05.

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Dec. 01, 2015 10:07 am

Mondjuk az advent miatt kicsit érthető, csak mindig van valaki, aki megjegyzi, hogy miért kell már elsején mindenhol ezt a karácsonyos cuccot nyomatni. A tévében meg már lassan két hónapja mennek ezek a reklámok. Persze nem probléma, de mindig olyan furcsán néznek erre az egészre az emberek, utána meg mindenki megy vásárolni.
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint

Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 26
Tartózkodási hely : Debrecen

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyKedd Dec. 01, 2015 10:24 am

Idézet :
A tévében meg már lassan két hónapja mennek ezek a reklámok

Arra van megoldás: 

Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
XxXrekterXxX

XxXrekterXxX

Hozzászólások száma : 146
Csatlakozott : 2015. Feb. 05.

karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok EmptyPént. Dec. 04, 2015 8:14 am

Erről a videóról most eszembe jutott, hogy a fórumon sokak szerint "nyitott szemmel" kell nézni a TV-t és akkor sok mindent megtudunk meg ilyenek, de ennek már megint nem sok köze van az alap témához.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
karácsonyi szimbólumok Empty
TémanyitásTárgy: Re: karácsonyi szimbólumok   karácsonyi szimbólumok Empty

Vissza az elejére Go down
 
karácsonyi szimbólumok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Szimbólumok/Titkos Társaságok/Okkultizmus-
Ugrás: