pirulapublic
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KezdőlapLegutóbbi képekHírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

Álom vagy valóság?

Go down 
+5
Stringfellow
Táborszki Bálint
Weni
Mercules
Freya
9 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Freya

Freya

Hozzászólások száma : 85

Álom vagy valóság? - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptySzomb. Márc. 09, 2013 9:57 pm

Egy kis plusz az Eredet(i) témához:
https://www.youtube.com/watch?v=VK4CXrjzWGg

(Már kb. vagy 10x láttam a filmet, de nem bírok rájönni,az hol hangzik el benne, hogy Cobb-nak a gyűrűje volt a toteme?)
Vissza az elejére Go down
Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyVas. Márc. 10, 2013 5:55 am

Stringfellow írta:
Csupa jó kérdés :D, hát lövésem sincs. Valszín úgy rekonstruálták, mint ahogy közösen együtt álmodtak az Eredetben, valami bizgenyű masinával, amire nem tértek ki. Tömeges együttálmodás. De nem is az eszköz a lényeg ezeknél a filmeknél, mint inkább a szimbólum, amit kifejez a valóság, és az álom.

Ugye? :) Vagy mint a Mátrixban, amikor egyszerre felcsatlakoztak! Szimbólumok, persze, értem, csak amit linkeltem a videóban, ugye ott is arról beszél a srác, hogy annyi zavaros, ellentétes infót sűrít bele az alkotó a műbe, hogy emiatt elvesztheted a fonalat.
Az általad leírtakról még egy ősrégi sorozat ugrott be, a Sliders? Ugye ott ugráltak dimenziók közt, közben egy távirányítót kapcsolgattak.

(Közben találtam egy értelmezést a Piaf dallal kapcsolatban: http://www.hyperink.com/Major-Themes-And-Symbols-In-Inception-By-Christopher-Nolan-b218a6
"A slowed down version of Edith Piaf’s Non, Je Ne Regrette Rien plays into the headphones of the dreamers to prepare them for an oncoming kick. The title literally means, No, I Don’t Regret a Thing. Throughout the film, Cobb battles his own feelings of regret for performing inception on his late wife, and the subsequent separation from his children.

The fact that the entire score is derived from a song that boldly does away with regret of all kinds hints at Cobb’s eventual decision to accept his past, which hypothetically allows him to live fully in reality. Yet because we can’t be sure the entire story isn’t just Cobb’s dream, the song lingers in the sensation of regret. No matter which decision is made, there remains potential to question reality, and along with it, actions in the past. Cobb does, after all, spin the top again before reuniting with his children.")
Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyCsüt. Márc. 14, 2013 6:39 am

Programajánló:
http://2012.blogol.hu/

"Hollywood Titkos Jelképrendszere

Neo, a Pókember és Jake Sully

időpont: 2013. április 8. hétfő, 19:00-20:30

helyszín: ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium

1118 Budapest, Dayka Gábor utca 4

előadó: Tóth Bálint (a 2012 Blog szerzője)

A belépés ingyenes.

Facebook: facebook.com/kcssk.k7

Az iskolában, irodalomórán általában azt tanuljuk tizenkét éven át, hogy minden irodalmi műnek - legyen az vers, regény vagy akár film - csak egy értelmezési lehetősége van, mégpedig a lehető legfelszínesebb és legnyilvánvalóbb.
Vajon akkor mi késztette arra őseinket, hogy hét fejű sárkányokkal és fénysebességnél gyorsabban száguldó lovakkal meséljenek el egy erkölcsi tanulságot is hordozó, izgalmas történetet - nem találtak olna egyszerűbb módot?
Lehet, hogy a történetmesélésnek sosem csak a "szórakoztatás" volt a célja, hogy az irodalomnak többrétű jelképrendszere van és a régiek még ismerték ezt?
És akkor az is lehet, hogy a modern világsikerek íróinak az a titka, hogy ők még ma is ismerik és használják ezt a nyelvet?
Az előadáson terítékre kerül többek között: az Alkonyat-sorozat Twilight), az Avatár, a Batman, az Eredet (Inception), a Harry Potter sorozat, a Mátrix, a Pókember, a Star Trek, a Terminátor-filmek, a Transformers és a Vissza a jövőbe.

Ezúttal pontosan fogunk kezdeni, mert szigorúan másfél óra áll rendelkezésre, és még így se tudom, hogy fog ennyi minden beleférni."
Stringfellow

Stringfellow

Hozzászólások száma : 80

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptySzomb. Márc. 16, 2013 10:03 am

Bírom ezt az embert, mmint Tóth Bálintot mosoly, ha tehetném elmennék rá, sajna nem pesti vagyok...
Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptySzomb. Márc. 16, 2013 10:19 am

Stringfellow írta:
Bírom ezt az embert, mmint Tóth Bálintot :), ha tehetném elmennék rá, sajna nem pesti vagyok...

Ha eljutok rá, jegyzetelek, aztán elmesélem, milyen okosságokat mondott! :)
Stringfellow

Stringfellow

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptySzomb. Márc. 16, 2013 10:27 am

Freya írta:
Ha eljutok rá, jegyzetelek, aztán elmesélem, milyen okosságokat mondott! mosoly

Az jó lenne ! :D Talán lesz videó anyag is.
És ha lehet kérdezni, megkérdezed honnan tudja, hogy James Cameron szabadkűmüves? :D Most komolyan érdekel, hogy ezek a rendezők gyakorlatilag mind beavatott tagok, akik ezekkel a filmekkel mindig utalnak bizonyos még meg nem történt, vagy már megtörtént eseményekre. És hogy akkor most melyik van a jó oldalon , és ha egyiksincs a jó oldalon, akkor mi a céljuk ezekkel a filmekkel, mármint itt a mögöttes agyprogramozásra gondolok.
Stringfellow

Stringfellow

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptySzomb. Márc. 16, 2013 10:47 am

Freya írta:
Ugye? mosoly Vagy mint a Mátrixban, amikor egyszerre felcsatlakoztak! Szimbólumok, persze, értem, csak amit linkeltem a videóban, ugye ott is arról beszél a srác, hogy annyi zavaros, ellentétes infót sűrít bele az alkotó a műbe, hogy emiatt elvesztheted a fonalat.
Az általad leírtakról még egy ősrégi sorozat ugrott be, a Sliders? Ugye ott ugráltak dimenziók közt, közben egy távirányítót kapcsolgattak.

Az a Sliders de jó volt! Csússzunk egyet, meg "jó csúszást!" :D Még kis tökös voltam amikor haverokkal néztük. És ez is végig a párhuzamos univerzumokat mutatta be, volt még egy, a Quantum Leap, ami szintén, csak ott a fickó tudata vándorolt testből testbe, és helyzetről helyzetre. Mindig meg kellett oldania egy problémát, csak akkor "csúszhatott" tovább. Az is nagyon jó volt. És egy érdekesség: a Forráskód filmben, a srác apja, akit a vonaton a végén felhív, az a színész hangja volt, aki a Quantum Leap-ben a főszereplő. Nyilván való,hogy ez sem véletlen mosoly
Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 11, 2013 6:09 am

Stringfellow írta:
Freya írta:
Ha eljutok rá, jegyzetelek, aztán elmesélem, milyen okosságokat mondott! :)

Az jó lenne ! :D Talán lesz videó anyag is.
És ha lehet kérdezni, megkérdezed honnan tudja, hogy James Cameron szabadkűmüves? :D Most komolyan érdekel, hogy ezek a rendezők gyakorlatilag mind beavatott tagok, akik ezekkel a filmekkel mindig utalnak bizonyos még meg nem történt, vagy már megtörtént eseményekre. És hogy akkor most melyik van a jó oldalon , és ha egyiksincs a jó oldalon, akkor mi a céljuk ezekkel a filmekkel, mármint itt a mögöttes agyprogramozásra gondolok.

Akkor jöjjön az előadásról szóló "elemzésem", de igyekszem majd nem túl komolyan venni a feladatot. :)

Kezdésnek a hatalmi ágakat vette sorra az előadó, megemlítve a politika, pénz legvégül - a legfontosabbat - a szellemi vagy információs hatalmat! Itt kitért a média, a filmek szerepére, a bevezetővel nem volt gond. Majd említést tett az infórmációs asszimetriáról, miszerint "sokan birtokolnak keveset, kevesen pedig sokat". Itt volt
egy könyvajánló, bizonyos Révy Eszter: A sátánfiúk c. könyvét javasolta elolvasásra, ami sátánista fiatalok életét követi nyomon. Itt már következett az első - hangsúlyozott - utalás a sátánista elitre, ami az előadás során többször előkerült, bizonyítékként pedig azt hozta fel, hogy "szoktunk-e látni 4O-es sátánistákat"? Válasz, nem mert azok vezető pozíciókban csücsülne valamilyen nagyhatalmú cégnél.

Említette a Tv szerepét, konkrétan a szenzoros megvonás/túlterhelés vonatkozásában, miszerint a fiatalok az iskolában egy ingerszegény környezetben töltenek el több órát, ezután onnan kikerülve a Tv, rádió, internet, játékok által túlterhelést kénytelenek elszenvedni. Ezután elmagyarázta a "kollektív illúzió"fogamát, majd említést tett egy bizonyos láthatatlan gorilla kísérletről. Ezt alátámasztva levetített egy jelenetet a Vissza a jövőbe egyik részéből, amiben az egyik kisfiú fura kézmozdulatokat tesz. Azóta sem tudom, mit jelenthetett, ködösen utalt ugyan az előadó pedofil meg sátánista körökre, de semmi konkrét magyarázatot nem kaptunk!

Újabb jelenet a Vissza a jövőbe egy másik epizódjából, itt már érintette az asztrológiai vonalat is, Marti a Mars, a hősnő Vénusz, a prof meg Jupiter. Ezután jött egy 555-el kezdődő telefonszám kielemzése, ami feltűnt a filmben is, kicsit belemagyarázósnak tűnt az egész, de ő biztosan jobban tudta. Említést tett 9/11-re, de ezt sem fejtette ki rendesen, inkább utalt egy korábbi előadásra. Asztrológia kapcsán szintén ez történt. Górcső alá került a Fb-is, aminek a kezdőoldalában a "sex" szót rejtették el, ugrás Az aranyhaj és a nagy gubanc plakátjára, szintén ez a szó volt eldugva benne.

Ezután a nagy filmstúdiók logóit vizsgálta meg, bemutatva, hogy ezekben milyen sokszor jelenik meg valamilyen asztrológiához köthető szimbólum (Csillagok, ég, felhők, csillagképek stb.).

Természetesen előkerült az elmaradhatatlan Mátrix kártya is,Keanu Reeves-nek felsorolta pár filmjét (pl. Johnny Mnemonik, stb.) párhuzamként említve, hogy Keanut előszeretettel helyezik messiás szerepkörbe ÉÉS hogy a Mátrixban is ilyen szerepet töltött be, valamint elmagyarázta a hatás-ellenhatás +az egymásteremtés fogalmát. (Mi már ugye beszéltünk korábban erről Batman/Joker kapcsán).

Ezután következett az Avatar elemzése, szintén egy filmrészlettel kezdtünk, ami már érdekesebb dolgokat vetett fel. A jelenet Jake videonaplójából volt egy kiragadott részlet, a főhős kijelenti, hogy az őslakosok nem fognak elköltözni és hogy mi, emberek mit adhatnánk nekik, hisz mindenük megvan. Ennél merült fel a fejlődés ill.a
spirituális korfejlődés gondolata: ha az emberiség idáig jutott - kipusztulás szélén, haldokló Földdel - mi szükség van a fejlődésre akár ezen a téren, akár más területen, hisz láthatjuk, az őslakosok azon a kezdeti szinten vannak,amit mi elhagytunk, a gyökereinket mégis boldogok, kiegyensúlyozottak, a technikai fejlődés zsákutca és ha inkább önmagunkban keresnénk a szentséget, nem pedig valamilyen külső dologban, sokkal boldogabbak lehetnénk.Itt utalás James Cameron szabadkőművesek közt elfoglalt helyére és arra a fajta ellentmondásra, hogy ebben a "pozícióban" mégis leforgatott egy ilyen filmet. (A Pandora-Föld kapcsán Eywah-Yahwe párhuzam is meg lett említve.)

Újabb témaváltás, következett a Transzhumanizmus elmélete, miért jó ill. nem jó ez nekünk, mit sugallnak ezzel kapcsolatban a filmek, média, valamint pár - a feministák álma szerű - mondat a nőiesség megszűnéséről, a nők kibillentése a klasszikus szerepekből, amit az előadó komoly bajként értékelt, hisz a Nő a megtartó erő!
Az Eredetről két dolgot említett csak, miszerint Leonak azért van szakálla a filmben, mert Az utolsó szamurájban Tomnak is van és Ken Watanabe az összekötő a két film között (???) valamint hogy a film maga egy "kiszivárogtató" alkotás, hisz a gondolatbeültetés egy létező dolog világunkban és bizonyos sátánista körök ezt előszeretettel alkalmazzák az arra érzékenyeknél (álmokba belépés) valamint hogy a vérfarkas kifejezés innen ered, miszerint a lelkeket rabolja el igazából az alanytól. Itt átkötés a Twighlight sorozatra, a megkísértett (de)generáció legsötétebb démonának titulálva azt. Jjja és hogy a Transformers filmek jaj szintén milyen nagyon sátánista alkotások is.

Végül következett egy Star Treck-ből vett jelenet, amit a nagyérdeműnek kellett (volna) elemeznie, kezdésnek szerintem túl nagy falatot dobott be, de ez az én véleményem.

Összegezve az előadást: az Avatar-os vonaltól és 1-2 hasznosnak tűnő gondolatmenettől eltekintve túl sokat nem tudtam meg a jelképeikről,inkább csak egy talpig zavarban lévő előadót láttam, aki annyi témát akart hirtelen érinteni, hogy a végén ő sem tudta, miről is kéne beszélnie. Az Eredettel kapcsolatban nem lettem okosabb, azt leszámítva, hogy miért is van Leonak arcszőrzete..bár nem pont erre az infóra vártam. :)

És bocs, végül nem tettem fel a kérdés JC-al kapcsolatban! Viszont videó tutira lesz, felvették! :)
Stringfellow

Stringfellow

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 11, 2013 11:35 am

Ó, köszi szépen mosoly Nagyon kimerítően értékelted a látottakat mosoly
Hát, igen nekem is ez a bajom, hogy most akkor mitől sátánista egy transformers, meg mi a lényeg a szakállas leoval, és miért fontos a csillagos szimbolika. Mert oké ha ezek benne vannak, de mi a cél, mi a következmény, ha mi ezeket megnézzük? Szerintem a PPP videójában, amikor az Űrodüsszeiát elemzi a fickó, még ő is elmondja, a Profán értelmezést veszi észre szinte mindenki, és ezt a mögöttes valódi mondani valót csak a beavatottak.

Freya írta:
És bocs, végül nem tettem fel a kérdés JC-al kapcsolatban! Viszont videó tutira lesz, felvették! mosoly

Semmi gond. Nem ez lett volna a fontos, hanem hogy most akkor mennyi az annyi :D De úgy látszik arra nem tért ki.

Mondjuk abban tökéletesen igaza van, hogy a Nők a megtartó erőt képviselik, és egy férfit legjobban egy nő tud inspirálni, ösztönözni. Egy nőért érdemes kockáztatni mosoly Manapság meg sajnos a nők nem nőként viselkednek, hanem a betanított módon, amire a média manipulálja őket, karrier, szépítkezés, sorozatok nézése, lehetne sorolni.

Köszi szépen mosoly Lélekben én is ottvoltam :D
Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyPént. Ápr. 12, 2013 9:48 pm

Stringfellow írta:
Ó, köszi szépen :) Nagyon kimerítően értékelted a látottakat :)
Hát, igen nekem is ez a bajom, hogy most akkor mitől sátánista egy transformers, meg mi a lényeg a szakállas leoval, és miért fontos a csillagos szimbolika. Mert oké ha ezek benne vannak, de mi a cél, mi a következmény, ha mi ezeket megnézzük? Szerintem a PPP videójában, amikor az Űrodüsszeiát elemzi a fickó, még ő is elmondja, a Profán értelmezést veszi észre szinte mindenki, és ezt a mögöttes valódi mondani valót csak a beavatottak.

Szivi, közben eszembe jutott még egy dolog, ami engem még nagyon érdekelt volna, az a Da Vinci kód! Abban aztán annyi szimbólum meg utalás van, hogy csak na! Erről miért nem beszélt, rejtély számomra!
Hozzáteszem, lehet hogy mondott pl. a Transformers - vagy akármi - kapcsán olyat, ami nekem nem jött át vagy épp nem figyeltem maximálisan és abból kiderül, hogy miért tartja sátánistának.

VIszont azt a telefonszámos részt nem fejtettem ki rendesen, mert ott felmerült bennem az is, hogy "jesszusom, ez a faszi tényleg így nézi ezeket a filmeket"? A story pedig a következő volt: Vissza a jövőbe jelenet, telefonszám: 555-xxxx (nem emlékszem már pontosan az utolsó számjegyekre), összeadta a három db 5-öst, aminek az összege 6, onnan már csak egy ugrás a 666-nála (megjegyzem ez egy számmisztikában alkalmazott módszer, ami ugye nála vélhetően fújj kategória) a maradék négy szám összege pedig a film egy másik jelenetére utal, ahol is a prof kinézett egy ajtón, csak az egyik szeme látszott, majd kilépett, a fején volt egy fura szerkezet, ami ugyebár a Jupiter gyűrűit hivatott ábrázolni. Kész, itt filmszakadásom volt! :)

Stringfellow írta:
Mondjuk abban tökéletesen igaza van, hogy a Nők a megtartó erőt képviselik, és egy férfit legjobban egy nő tud inspirálni, ösztönözni. Egy nőért érdemes kockáztatni :) Manapság meg sajnos a nők nem nőként viselkednek, hanem a betanított módon, amire a média manipulálja őket, karrier, szépítkezés, sorozatok nézése, lehetne sorolni.

Köszi szépen :) Lélekben én is ottvoltam :D

Ez simán lehetne egy másik topik témája, női szerepek, férfi szerepek, stb. Igazad van, de a pasik is elfelejtettek FÉRFInak lenni. És persze lehetne azon is vitatkozni, hogy a pasik lettek előbb "töketlenek" (tisztelet a kivételeknek..remélhetőleg vannak még), vagy a csajok "tökösek"? :)
Stringfellow

Stringfellow

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptySzomb. Ápr. 13, 2013 1:13 am

Freya írta:
Ez simán lehetne egy másik topik témája, női szerepek, férfi szerepek, stb. Igazad van, de a pasik is elfelejtettek FÉRFInak lenni. És persze lehetne azon is vitatkozni, hogy a pasik lettek előbb "töketlenek" (tisztelet a kivételeknek..remélhetőleg vannak még), vagy a csajok "tökösek"? mosoly

Szerintem egy időben kezdődött a "töketlenítés" :D, a média óriási szerepet vállal az emberek formálásában. Mind mind gondolat elültetés, amire senki nem gondolna magától, de ha eléd teszik már más a helyzet. Nem védeni akarom a férfiakat, mert sajnos ugyanez a helyzet, ezekkel a langyi, feszülősnadrágos vasalthajú buzeránsokkal, mint a karrierista törtető nőkkel. Felborult valami.

Már nem divat a lovagiasság, a bátorság, a józan ész felvállalása. Helyette a felszínesség dominál.De ez tényleg egy másik topicért kiált :D
Vendég
Vendég
Anonymous

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptySzomb. Ápr. 13, 2013 2:04 am

Stringfellow írta:
Nem védeni akarom a férfiakat, mert sajnos ugyanez a helyzet, ezekkel a langyi, feszülősnadrágos vasalthajú buzeránsokkal, mint a karrierista törtető nőkkel. Felborult valami.

Nem is kicsit, hanem nagyon... De talán nem is ez az igazi nagy baj. Mert, ha már felismerjük,hogy baj van, akkor abban a pillanatban adja magát a kegyelmi állapot, hogy lehetőség van változtatni, változni. De a legtöbbször már itt bukik az egész, mert hiányzik a hajlandóság. Mert megszokta... És hülyítik magukat az emberek (és ebbe a rétegbe én is nagyon vastagon beletartozok) hogy jó ez így... Pedig tudja (tudom) ,hogy nagyon nem jó. De hát a kényelem, meg a lelki béke az nagyon fontos, ugye... Mert a változtatás harccal jár, a harc során sebeket kaphatsz, amik fájnak. sokszor elviselhetetlenül is... Ördögi kör: benne vagy egy rossz szituációban, mivel rossz feltételezzük, hogy az,így vagy úgy, de fáj... De az is fáj vagy legalábbis fájhat az is, ha meg akarsz változni...
A másik, hogy sokan azt gondolják, hogy a változás akkor jó, akkor hatékony ha az gyors és nagy "volumenű". Magyarán rövid idő alatt sok problémát tudunk megoldani. És vereségként élik meg, ha nem így történik. Pedig az igazi változás lassú... Sokszor annyira,hogy nem is látszik. De ez egy hosszú folyamat, amihez kitartás kell, hajlandóság, akaraterő stb. Ha ez pedig nincs meg akkor bizony nagyon nehéz...
Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyCsüt. Ápr. 18, 2013 7:45 am

Stringfellow írta:
Freya írta:
Ez simán lehetne egy másik topik témája, női szerepek, férfi szerepek, stb. Igazad van, de a pasik is elfelejtettek FÉRFInak lenni. És persze lehetne azon is vitatkozni, hogy a pasik lettek előbb "töketlenek" (tisztelet a kivételeknek..remélhetőleg vannak még), vagy a csajok "tökösek"? :)

Szerintem egy időben kezdődött a "töketlenítés" :D, a média óriási szerepet vállal az emberek formálásában. Mind mind gondolat elültetés, amire senki nem gondolna magától, de ha eléd teszik már más a helyzet. Nem védeni akarom a férfiakat, mert sajnos ugyanez a helyzet, ezekkel a langyi, feszülősnadrágos vasalthajú buzeránsokkal, mint a karrierista törtető nőkkel. Felborult valami.

Már nem divat a lovagiasság, a bátorság, a józan ész felvállalása. Helyette a felszínesség dominál.De ez tényleg egy másik topicért kiált :D

Még egy picit offolom ezt a topicot, mert lenne pár hozzáfűznivalóm a témához :) :
Egyrészt igen, a média óriási szerepet vállal ebben az agymosásban, ahogy az oktatás, a politika is, minden mindennel összefügg.

Másrészt: valóban egy másik topikért kiált a téma, de őszinte leszek, egyszer próbáltam megfejteni a nagy TITKOT, másik virtuális közegben nekiveselkedtem egy fórum indításának, hogy mi történik férfi és nő között, illetve mi lenne a jó és járható út, hol vannak a FÉRFIak és hol a NŐk. Akkor sem találtam meg a választ, azóta pedig öregebb lettem, sokat és nagyokat csalódtam emberekben, már nem keresem a választ! :) Majd megtalál magától, ha akar! :) Ebből kifolyólag a témát a közeljövőben topikindítós formában én biztos nem fogom elemezni.

Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyPént. Ápr. 19, 2013 6:32 am

Stringfellow

Stringfellow

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyPént. Ápr. 19, 2013 10:45 am

Hát megnéztem, de még több kérdés fogalmazódott meg bennem mint már előtte is volt :D.

Csodálom, hogy nem tért ki a bókember sátánista kézjelére. Álom vagy valóság? - Page 2 2763176-ultimate_spiderman1

Mondjuk a Transformers szerintem nem jó példa, mert ott nem azért semmisítették meg a Kockát mert ez volt a céljuk, hanem hogy ne legyen a decepticonoké.De hát akkor is bele lehet magyarázni a sátánizmust.
Az a Vissza a jövőbe számos rész megint olyan, hogy szinte minden filmben van olyan szám, amit ha össze adunk, meg osztunk szorzunk akkor kijön a 666.Ugyanez a SZEX szó abban a mesefilmben, hát ha van gyerek, akinek ez bemegy a tudat alattijába, hogy ott hajból a szex szó van elrejtve,akkor én legyek az obama :D. Ilyen nincs, azt a képet órák hosszat nézhettem volna, akkor se jut eszembe a szex szó.Ugyan így a facebookos résszel.
Még a való világra kitérhetett volna.Amikor a VV leonidász meg a VV ronaldinho összecsap egy mentális párbajban, miszerint melyikük elégített ki több nőt életében. Ezek is jellemformálóan hatnak a nézőre, egyébként erről a Valóságshowok pszichológiájáról már könyveket is írtak.Nagyon nagyon károsak az emberi elmére.

Viszont a többivel egyetértek, a transzhumanizmus létező jelenség, meg a gender módszer stb. Meg az agyprogramozásos gondolataival is. És az a Dicapro és Tom cruise párhuzam, vagyis az Eredet és Az utolsó szamuráj is érthető lett. Tényleg sok hasonlóság van a két történet között.Gondolom ezek sem véletlenek. És Keanu reeves is szinte mindig ilyen megváltó, vagy önfeláldozó stb. karaktereket alakít. Azért ezek tényleg igazak. A John Connor és Jesus Christ is találó volt, tényleg JC JC a nevük :D és az emberiség megváltói, de hát ez nem nagy durranás. Mármint, hogy a bibliából koppintanak történeti elemeket. Már nincs mit kitalálni, vagy a bevált csapaton ne változtass gondolatmenetet folytatják.

Szerintem ezt jobban is kidolgozhatta volna Bálint, részletezni filmenként, úgy több mindenre jutott volna idő.

Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyKedd Ápr. 23, 2013 6:30 am

Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyKedd Ápr. 23, 2013 6:51 am

Stringfellow írta:
Hát megnéztem, de még több kérdés fogalmazódott meg bennem mint már előtte is volt :D.

Csodálom, hogy nem tért ki a bókember sátánista kézjelére. Álom vagy valóság? - Page 2 2763176-ultimate_spiderman1

Mondjuk a Transformers szerintem nem jó példa, mert ott nem azért semmisítették meg a Kockát mert ez volt a céljuk, hanem hogy ne legyen a decepticonoké.De hát akkor is bele lehet magyarázni a sátánizmust.
Az a Vissza a jövőbe számos rész megint olyan, hogy szinte minden filmben van olyan szám, amit ha össze adunk, meg osztunk szorzunk akkor kijön a 666.Ugyanez a SZEX szó abban a mesefilmben, hát ha van gyerek, akinek ez bemegy a tudat alattijába, hogy ott hajból a szex szó van elrejtve,akkor én legyek az obama :D. Ilyen nincs, azt a képet órák hosszat nézhettem volna, akkor se jut eszembe a szex szó.Ugyan így a facebookos résszel.
Még a való világra kitérhetett volna.Amikor a VV leonidász meg a VV ronaldinho összecsap egy mentális párbajban, miszerint melyikük elégített ki több nőt életében. Ezek is jellemformálóan hatnak a nézőre, egyébként erről a Valóságshowok pszichológiájáról már könyveket is írtak.Nagyon nagyon károsak az emberi elmére.

Viszont a többivel egyetértek, a transzhumanizmus létező jelenség, meg a gender módszer stb. Meg az agyprogramozásos gondolataival is. És az a Dicapro és Tom cruise párhuzam, vagyis az Eredet és Az utolsó szamuráj is érthető lett. Tényleg sok hasonlóság van a két történet között.Gondolom ezek sem véletlenek. És Keanu reeves is szinte mindig ilyen megváltó, vagy önfeláldozó stb. karaktereket alakít. Azért ezek tényleg igazak. A John Connor és Jesus Christ is találó volt, tényleg JC JC a nevük :D és az emberiség megváltói, de hát ez nem nagy durranás. Mármint, hogy a bibliából koppintanak történeti elemeket. Már nincs mit kitalálni, vagy a bevált csapaton ne változtass gondolatmenetet folytatják.

Szerintem ezt jobban is kidolgozhatta volna Bálint, részletezni filmenként, úgy több mindenre jutott volna idő.

Pl. Mikor arról beszélt, hogy ugye neki azért a Batman a kedvence, mert azt nem csípte meg olyan spéci pók, vagy nem egy másik bolygóról jött, stb., tehát alapjáraton lett szuperhős, nem valami egyéb dologtól lett csodalény. Na erről még az ugrott be, hogy ott van a Daredevil meg az Elektra, ahol szintén a srác "csak" megvakult, a csajt meg "csak" feltámasztották. Megjegyzem, nem láttam az eredeti képregényeket, csak a filmeket, de ez itt megint el bibi a gondolatmenetében.
Hozzátenném, mikor az elemzést írtam, azt azért kihagytam, hogy Az utolsó szamurájt nem láttam, tehát nem nagyon tudnom összehasonlítani a két filmet vagy a karaktereket.
Keanu-nál még a Constantine-t is említeni lehet, de abban igaza volt, hogy őt az ilyen karakterekkel találják meg. Azon lehet persze vitatkozni, hogy szándékos-e ill. sugalmaznak valamit vagy csak simán ez passzol hozzá!
A végkövetkeztetéseddel pedig maximálisan egyetértek! :)
Stringfellow

Stringfellow

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyKedd Ápr. 23, 2013 7:14 am

Freya írta:
Jöjjön egy újabb programajánló, fővárosiak előnyben mosoly
http://napielemozsia.hu/programok/112-felhoatlasz-filmvetites-csorgo-zoltan-elemzo-interaktiv-eloadasaval

Gyááá.. hát akkor erről is lemaradok szomorú
Pedig ez a Felhőatlasz is egy érdekes alkotás.
Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyKedd Ápr. 23, 2013 7:33 am

Stringfellow írta:
Freya írta:
Jöjjön egy újabb programajánló, fővárosiak előnyben :)
http://napielemozsia.hu/programok/112-felhoatlasz-filmvetites-csorgo-zoltan-elemzo-interaktiv-eloadasaval

Gyááá.. hát akkor erről is lemaradok :(
Pedig ez a Felhőatlasz is egy érdekes alkotás.

Nyugi, majd jegyzetelek. Tán még jobb is lesz, mint az előző volt! :)
Weni

Weni

Hozzászólások száma : 197

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptySzer. Ápr. 24, 2013 9:10 am

A Dark City-t tudom ajánlani az álom vagy valóság kategóriába!
Örök kedvencem mosoly
Stringfellow

Stringfellow

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyCsüt. Május 02, 2013 7:23 am

Freya írta:
Nyugi, majd jegyzetelek. Tán még jobb is lesz, mint az előző volt! mosoly

Megtennéd? Hát leköteleznél egy életre mosoly Nagyon érdekelne ez az előadás is, szívem szerint ottlennék.
Aztán úgy jegyzetelj, ahogy a napsugár megvilágítja a mezőt, és minden láthatóvá válik.És kitisztul az ég is mosoly
Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyCsüt. Május 02, 2013 10:32 am

Stringfellow írta:
Freya írta:
Nyugi, majd jegyzetelek. Tán még jobb is lesz, mint az előző volt! :)

Megtennéd? Hát leköteleznél egy életre :) Nagyon érdekelne ez az előadás is, szívem szerint ottlennék.
Aztán úgy jegyzetelj, ahogy a napsugár megvilágítja a mezőt, és minden láthatóvá válik.És kitisztul az ég is :)

Megtettem volna, de sajnos úgy alakult, hogy ki kellett hagynom. :(
Bár szinte biztos vagyok benne, hogy T.B. nyuszifül lehetett ehhez az előadóhoz képest. Na de majd legközelebb, úgy láttam, rendszeresen tartanak ilyen elemzős esteket. Hátha te is el tudsz majd látogatni egyre! :)
Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyPént. Május 24, 2013 12:35 am

A minap jutottam oda, hogy elkezdjem nézni az Avatar rendezői változatát és volt egy igen érdekes jelenet, ami a moziváltozatba nem került végül bele. Ilyesmiről beszélt T.B.-is, csak Keanu Reeves kapcsán (megváltóval való párhuzamba állítás), bár ha jól emlékszem, ezt így konkrétan nem említette, hogy amikor [spoiler] Jaket kidobják a kocsmából és fekszik a földön, konkrétan olyan pozícióban van, mint Jézus a kereszten [spoiler], ha már rejtett üzenetekről beszélünk!
kremerkrisz

Hozzászólások száma : 2

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptySzomb. Jún. 15, 2013 9:18 am

Vendég
Vendég
Anonymous

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptyPént. Szept. 20, 2013 2:43 am

A KELET - THE EAST (2013)

Nézzétek meg ezt a filmet !

Közvetlen üzenet azoknak, akik ilyen oldalakat látogatnak, mint ez is és esetleg hajlandóak lennének tovább is menni az olvasgatásnál !

A KELET: A felkelő nap, a megvilágosodás, vagyis az ébredés.

A történet dióhéjban:
Egy csapat öko-fanatikus a kezébe veszi a kezdeményezést és nagyvállalatok fejei ellen hajt végre műveleteket. Ezeket feltérképezendő, beépülő-ügynököt küld egy magán hírszerző szolgálat…

Következtetés:
-A végrehajtó-csapat egy marék hippi trógerből áll (anarchisták !?), ami alapján látható, hova sorolják ezeket a kis partizán csoportokat, „ébredezőket”…
-Fel vannak készülve a „terrorizmus” új ágára, amely az olyan kis közösségekből alakul, amelyek eleinte csak ébresztgető weboldalakat látogatnak, majd találkozókat szerveznek és később ezekből kisebb csapatok alakulnak, akik jobb-rosszabb, tervezett vagy elkapkodott műveleteket hajtanak végre a megfelelő személyek ellen.
-Tehát a helyzet ismert a tudjuk kik előtt és a terv már rég készen van ezekre az esetekre is.
Freya

Freya

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 EmptySzomb. Nov. 09, 2013 5:49 am

Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Álom vagy valóság?   Álom vagy valóság? - Page 2 Empty

Álom vagy valóság?
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» És íme a valóság onnan ahonnan nem várnánk. Inhabited Island Lakott sziget
» Vallás vagy Hit?
» Teremtés vagy Evolúció?
» Hol vannak az Annunakik? Vagy kik is...
» Örző-védők vagy magánhadsereg?

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Média/Tudatmanipuláció/Kontroll :: Világunk a filmek tükrében (csak filmek)-
Ugrás: