Sziasztok!
Sokáig gondolkoztam, hogy ez a téma melyik topikba is illene, mert több területet is érint. A hálózatépítős piramisjátékok ugyanis szerintem több témát is átölelnek, kezdve a New Age-en át a pénzügyig és a titkos társaságokig, nem beszélve a szimbólumokról.
A lényeg, hogy pár éve én is bekerültem egy ilyen "tuti bizniszbe" félhívőként, mert főleg a párom és az ő családja volt nagyon odáig azért a cuccért. Konkrétan a Lyoness-ről van szó, és nekem már akkor feltűnt több furcsaság, és egy idő után hála égnek ki is szálltunk belőle, viszont az ébredésem után még több mindenre rájöttem.
Először is, borzasztóan nyomatták a New Age-es dumákat (pozitív gondolkodás, az Erő benned van), és a jelszavuk is az, hogy "Együtt erősek vagyunk". Voltam egy kétnapos "képzésen" is, amit azóta csak szeánszként emlegetek, mert gyakorlatilag arról szól, hogy mindenkit jól befanatizáljanak a pozitív energiáikkal, meg hogy itt majd dőlni fog a lé, csak hinni kell benne és az Univerzum elintézi, stb. Ami viszont szerintem sokat elmond, hogy ugye a cég neve L-lel kezdődik, és a hívők előszeretettel fotózkodnak úgy, hogy a két kezükkel L-betűt formálnak (ld. Ördök ügyvédje, Vodafone-reklám...).
Aztán a szeánsz úgy kezdődik (a kisebbek is) hogy levetítenek egy borzaszó giccses videót (még félhívőként is hatásvadásznak gondoltam), ahol bemutatják, hogy a világ most mekkora szarban van, de majd eljön az idő, amikor mindenki Lyoness-es lesz, és eljön a Kánaán, gazdagság (legfőképp ez), egészség, szeretet, meg a többi.
Szóval arra lennék kíváncsi, nektek van-e hasonló tapasztalatotok, illetve szerintetek is köze van-e ezeknek a "kihagyhatatlan üzleti lehetőségek"-nek a Szép Új Világhoz? Mert szerintem ezek a "fantasztikus ajánlatok" (főleg ez, amibe én is eléggé beleláttam-sajnos) többek szimpla lehúzásnál.