pirulapublic
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KezdőlapLegutóbbi képekHírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

Hálózatépítősdi

Go down 
4 posters
SzerzőÜzenet
Kenderke

Hozzászólások száma : 24

Hálózatépítősdi Empty
TémanyitásTárgy: Hálózatépítősdi   Hálózatépítősdi EmptyPént. Feb. 01, 2013 7:45 am

Sziasztok!

Sokáig gondolkoztam, hogy ez a téma melyik topikba is illene, mert több területet is érint. A hálózatépítős piramisjátékok ugyanis szerintem több témát is átölelnek, kezdve a New Age-en át a pénzügyig és a titkos társaságokig, nem beszélve a szimbólumokról.
A lényeg, hogy pár éve én is bekerültem egy ilyen "tuti bizniszbe" félhívőként, mert főleg a párom és az ő családja volt nagyon odáig azért a cuccért. Konkrétan a Lyoness-ről van szó, és nekem már akkor feltűnt több furcsaság, és egy idő után hála égnek ki is szálltunk belőle, viszont az ébredésem után még több mindenre rájöttem.
Először is, borzasztóan nyomatták a New Age-es dumákat (pozitív gondolkodás, az Erő benned van), és a jelszavuk is az, hogy "Együtt erősek vagyunk". Voltam egy kétnapos "képzésen" is, amit azóta csak szeánszként emlegetek, mert gyakorlatilag arról szól, hogy mindenkit jól befanatizáljanak a pozitív energiáikkal, meg hogy itt majd dőlni fog a lé, csak hinni kell benne és az Univerzum elintézi, stb. Ami viszont szerintem sokat elmond, hogy ugye a cég neve L-lel kezdődik, és a hívők előszeretettel fotózkodnak úgy, hogy a két kezükkel L-betűt formálnak (ld. Ördök ügyvédje, Vodafone-reklám...).
Aztán a szeánsz úgy kezdődik (a kisebbek is) hogy levetítenek egy borzaszó giccses videót (még félhívőként is hatásvadásznak gondoltam), ahol bemutatják, hogy a világ most mekkora szarban van, de majd eljön az idő, amikor mindenki Lyoness-es lesz, és eljön a Kánaán, gazdagság (legfőképp ez), egészség, szeretet, meg a többi.
Szóval arra lennék kíváncsi, nektek van-e hasonló tapasztalatotok, illetve szerintetek is köze van-e ezeknek a "kihagyhatatlan üzleti lehetőségek"-nek a Szép Új Világhoz? Mert szerintem ezek a "fantasztikus ajánlatok" (főleg ez, amibe én is eléggé beleláttam-sajnos) többek szimpla lehúzásnál.
Vissza az elejére Go down
meluzina

meluzina

Hozzászólások száma : 21

Hálózatépítősdi Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hálózatépítősdi   Hálózatépítősdi EmptyVas. Feb. 03, 2013 7:44 am

Nagyon jó, hogy felkerült ez a téma is, mert sok ilyen hálózatépítő cég van hasonló "filozófiával", és teljesen agyonfanatizált tagsággal. Bámulatos, hogyan be tudják csapni az embereket ezekkel a közhelyekkel. Ismerek olyan valakit, aki annak idején a biztos, jó állását hagyta ott az Amway-ért, és még a lányát is leszidta, ha nem Amway-es fogkrémmel akart fogat mosni... :shock:
Van egy kedves ismerősöm, aki teljesen megváltozott, mióta egy ilyen társaság behálózta, azelőtt értelmes valaki volt, a szemei is nyiladoztak, most az az egyetlen témája, hogy milyen szuper helyekre viszik őket előadásra, meg X, ésaz Y mennyit keresett ezen...
Kenderke

Hozzászólások száma : 24

Hálózatépítősdi Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hálózatépítősdi   Hálózatépítősdi EmptyVas. Feb. 03, 2013 10:55 am

Örülök, hogy nem csak engem mozgat meg a téma mosoly
Szerintem azért is nagyon veszélyesek, mert az ál-spirituális köntösükben egyfajta megoldást kínálnak az élet minden problémájára. Legalábbis az általam említett cég igen kellemes jövőképet tárt elénk, ahol mindenkinek van ez a kis kék kártyácskája, amire özönlik az "azonnali pénzvisszatérítés", és ezért dübörög a gazdaság, mindenki krőzus, stb. Amwayéknél is megvan ez a világmegváltás-gondolat?

Ja, és a becsatlakozott családtagok meg vannak róla győződve, hogy most ők már függetlenedni tudnak a csúnya, gonosz kapitalizmustól, kikerültek a mókuskerékből, és rohadtul spirituálisan felemelkedettek lettek.
petra11

petra11

Hozzászólások száma : 9
Kor : 32

Hálózatépítősdi Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hálózatépítősdi   Hálózatépítősdi EmptyPént. Márc. 15, 2013 12:13 pm

http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img547/2710/logofn.jpg

ez a cég is hasonló. a logójukban láttok valamit?
LallR

LallR

Hozzászólások száma : 167
Kor : 44

Hálózatépítősdi Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hálózatépítősdi   Hálózatépítősdi EmptyVas. Jún. 22, 2014 11:44 pm

ismert az, hogy ezek a szervezetek meg maga az mlm milyen formába is épül fel? nincs több kérdésem.
http://aszepujvilag.blogspot.hu
Ajánlott tartalom

Hálózatépítősdi Empty
TémanyitásTárgy: Re: Hálózatépítősdi   Hálózatépítősdi Empty

Hálózatépítősdi
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Pénzügy/Gazdaság/Politika-
Ugrás: