pirulapublic
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KezdőlapLegutóbbi képekHírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

Lépj... ahogy tudsz

Go down 
+2
Tejfa
Kowalski
6 posters
SzerzőÜzenet
Kowalski
Admin
Kowalski

Hozzászólások száma : 317

Lépj... ahogy tudsz Empty
TémanyitásTárgy: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyPént. Júl. 24, 2015 9:29 am

Élsz még?

Hangzott a kérdés privátban. Persze semmi rosszindulat nem volt ebben. Szimplán érdeklődés volt. Vagyok. De, hogy az "élés" definiálható e. Azt nem tudom. Vagyok. Mivel jó sok időt eltöltöttem az oktatás/művelődésügyben, már jó ideje küzdök burnout szindrómával. Valami olyan dolog ez, mint amit a Tom Hanks produkált egy filmben a lakatlan szigeten. Vagyok valamiben.  Amióta elhallgattam, nem hallgatom a híreket, nem olvasok újságot, nem járok közösségi helyekre, szűk helyen mozgok virtuálisan és fizikai szinten. Főleg utóbbinál, mivel  egy közlekedési affér folytán elvették a jogsim. Egy babettához hasonló motoros kerékpárral járok dolgozni. Elég viccesen nézek ki, mert menet közben, az események hatására sörpocakom és nagy szakállam lett, kopasz lettem, 3 év leállás után ismét dohányzom. A ZZ-top gitárosa kutyafasza hozzám képest - ha a kinézetre gondolok. Állást változtattam a szakmában, most épp középvezető vagyok, kicsivel jobban keresek... és nálam fiatalabbakat irányítok. Igyekszem leplezni, hogy igazából leszarom az egészet. Ha holnap a híd alá kellene költözni, hát az sem hatna meg különösebben. A kapitalizmus megtanít senkinek és semminek lenni, álmok helyett alapvetővel beérni és relatívként kezelni bármilyen értéket. Épp ezért tényszerűen írok már, és nem kritizálva, mint ahogy korábban. Itt a városban felkerestek azzal, hogy legyek egy civil lap főszerkesztője, belementem. Nyilván előttük is titkolva... hogy igazából ezt is leszarom. Jön majd pár barom, aki leírja, hogy nincs úthálózat, kerékpárút, vízelvezetés. A cidesz elvtársak pedig többségben, megszavazzák mindennek az ellenkezőjét, aztán pertut isznak rá a kocsmában. A maszop is ezt csinálta előtte. Mindenki biztos a dolgában, mert a "szavazópógár" biztosabb táv, mint a kőolaj. Ugyan fogyatkoznak a szavazófülkék, mert sokan ábrándulnak ki a politikából... de ahol lószar van, ott veréb is lesz. Mindig bejön csillogó szemű 18 éves, vagy a pörkölttel teli zabáltatott paraszt. Tehát mindig lesz, aki a telefonfülke méretben döntsön a sorsunkról. Miközben mi a bölcsek kövét véresre morzsoljuk a zsebünkben, és elmondjuk: "mindegy ki lesz hatalmon".

Valóban mindegy. De van egy rossz hírem: ŐK is erre számítanak. Így ez egy végeláthatatlan folyamat. Ahogy én is, és mások is százszor elmondták már. Nos, ahogy a pöttyös kiskutyák is, ez volt a 101. Többet nem írom. Éljen minden paraszt úgy, ahogy akar és jól esik.

Volt egy haver, aki folyton azt mondta nekem: "Tudod Dénes mi fog ez után történni? Semmi..."

Sokáig motivált az ellentét. Nem akartam elhinni, hogy valami után, valóban a semmi történik. Ezért igyekeztem "valamiket" művelni. Aztán pedig a "semmik" jöttek valóban. És most már úgy vagyok vele, igyekszem társadalmilag a legkisebb légellenállást produkálni. Áramvonalasként élni az életem. Ahogy az autók is kerekednek. Minél jobban elvezetni az ellenszelet. Neked sem tudok jobbat ajánlani. Minél jobban ellenállsz a szögletekkel, annál jobban elkopsz mosoly Gömb leszel így vagy úgy, eldöntheted, hogy fájdalommal vagy kevésbé fájdalommal. A fiatalok ezt ma nagyon jól tudják. A nálam fiatalabb kollégák, átmeneti emberek, mert a többségük perfekt német vagy angol, jobban beszélik, mint én valaha fogok. Én csak azért vagyok a főnökük, mert rendet tartok és tapasztalt vagyok, semmi egyéb. Minden és mindenki átmeneti. És csak kizárólag magadra számíthatsz. Bár ugyan szeretem a küzdő és ellenzéki hangokat, akár fontos kérdésekben egyet is értek. De aztán a nyugger klub sakk klubjából, mindenki hazamegy. Elmondtuk, amit el kellett mondani. A többit azok oldják meg, akiket csak kritizálhatunk, de s helyükre nem léphetünk. És ha a helyükre biztosan nem léphetünk, mert sógorja és haverja mindenkinek van, akik szintén élni akarnak. Ahogy mondtam: végeláthatatlan folyamat. Ha nem is leszel korrupt, biztos hogy piszkos lesz a kezed valamilyen módon. A mosolygós jóakarók már olajos ronggyal betekerve várják, hogy kezet foghassanak veled.

Éppen most kapcsoltam véletlenül az ECHO TV-re. A kockafejű panoráma bácsi a szoci világból, most is telesírja a képernyőt, hogy itt "üldözik a magyart". Ennek az embernek van valami fogalma arról, hogy miről szól a valóság? Nem hinném. 
Ennek az embernek vannak alapvető gondjai vajon? Mennyit fizetnek könnycsepp után deciben? Ki üldöz kit? Mindenkinek elégedettnek kellene lennie, hiszen a nép "szavazathajlandó" része maga fölé emelte vezetőit. Nem is értem. Boldognak kellene lenni, a plakátok is ezt mutatják.

Ez az ember mennyit keres? Mennyit ül a mellékhelyen? Mennyi csekket fizet a postán? Hol van az a világ, ahol találkozunk? 

"Független újságírók" ordítják bele a világba, hogy itt gondok vannak?" Ugyan már...
Ne vicceljünk-

Szóval, ha holnap lehetőséged volna egy piros gombot megnyomni, hogy ez a sok szemét a levegőbe repüljön (hát szart sem ér). Akkor inkább menjél nyaralni a barátnőddel valami vízpartra, és később járd be a világot, élj ott... ahol pillanatnyilag a legjobbnak érzed.

Minden átmenet.

Vissza az elejére Go down
https://pirulapublic.hungarianforum.com
Tejfa

Tejfa

Hozzászólások száma : 27

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyCsüt. Aug. 13, 2015 10:11 pm

Egyszer mindennek vége.. Nagyon remélem.
Fealoke

Fealoke

Hozzászólások száma : 2
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyPént. Aug. 14, 2015 12:52 pm

Kowalski jó látni végre az emberi énedet is
XxXrekterXxX

XxXrekterXxX

Hozzászólások száma : 146

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptySzer. Okt. 14, 2015 7:25 am

Gondolom ez azt is jelenti, hogy a fórum is csak átmenet volt, most már le is lehetne zárni az egészet (nem mondom, hogy le kell, mert végül is ez már semmin se változtatna) és ki lehetne jelenteni, hogy vége van.
Kowalski
Admin
Kowalski

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyVas. Nov. 15, 2015 1:47 am

XxXrekterXxX írta:
Gondolom ez azt is jelenti, hogy a fórum is csak átmenet volt, most már le is lehetne zárni az egészet (nem mondom, hogy le kell, mert végül is ez már semmin se változtatna) és ki lehetne jelenteni, hogy vége van.

Mindennek ott van vége, ahol elkezdődik. A fórum megszüntetése mellett pont annyi érv szól, mint amennyi a folytatás mellett. Egy hangyafasznyit sem fog változni az emberek gondolkodása, egy fórummal vagy anélkül. Ezt nihilnek hívják barátom.
Orser002

Orser002

Hozzászólások száma : 92

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyVas. Nov. 15, 2015 8:00 am

Szia Kowalski!
Csak röviden: "A változás benned van" Ezt nem én mondom, de így van. Már mint úgy értsd, hogy "belül" van. Itt most meditációra, belső elcsöndesedésre gondolok, hogy a világ (szaros) dolgait jobban megértsük.

Ha megkérdezem magamtól azt amit Stephen Hawking kérdezett meg (költőien) az egyik műsorában:
"Miért létezik a világegyetem, és miért most létezik, és mi miért most élünk benne, miért nem élte már le az emberiség az életét a végtelen időben?!"
Arra jöttem rá (elmélkedéseim közepette) hogy azért élünk, hogy éljünk. Érted...?! Azért vagyunk itt, hogy tapasztalatokat éljünk meg. Azért vagyunk itt mert ennek így kell lennie. Ennek célja van. Azért vagyunk (emberiség) még itt mert még nem tanultuk meg a leckét. 

A Te (Mi) kérdésed az, hogy Te egyedül mit tehetsz az emberiség üdvéért... Válasz: semmit.

Minden embernek egyénileg kell keresnie a változást, és a válaszokat?!

És hogy állunk a kérdéssel: Háááát... Ma többen látnak tisztábban mint akár csak pár éve.

Nem reménytelen az ügy.

Üdv.
XxXrekterXxX

XxXrekterXxX

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyVas. Nov. 15, 2015 8:58 am

Orser002 írta:
Szia Kowalski!
Csak röviden: "A változás benned van" Ezt nem én mondom, de így van. Már mint úgy értsd, hogy "belül" van. Itt most meditációra, belső elcsöndesedésre gondolok, hogy a világ (szaros) dolgait jobban megértsük.

Ha megkérdezem magamtól azt amit Stephen Hawking kérdezett meg (költőien) az egyik műsorában:
"Miért létezik a világegyetem, és miért most létezik, és mi miért most élünk benne, miért nem élte már le az emberiség az életét a végtelen időben?!"
Arra jöttem rá (elmélkedéseim közepette) hogy azért élünk, hogy éljünk. Érted...?! Azért vagyunk itt, hogy tapasztalatokat éljünk meg. Azért vagyunk itt mert ennek így kell lennie. Ennek célja van. Azért vagyunk (emberiség) még itt mert még nem tanultuk meg a leckét. 

A Te (Mi) kérdésed az, hogy Te egyedül mit tehetsz az emberiség üdvéért... Válasz: semmit.

Minden embernek egyénileg kell keresnie a változást, és a válaszokat?!

És hogy állunk a kérdéssel: Háááát... Ma többen látnak tisztábban mint akár csak pár éve.

Nem reménytelen az ügy.

Üdv.
Szerintem itt nem is akartuk megváltani a világot, mondjuk ezen a fórumon  szerintem tovább jutottunk, mint a többi hasonló oldal. Szóval tényleg nem reménytelen az ügy. A fórumot meg nem is kell törölni, mert most pont működik. Egyébként úgy látom  mindenki máshogy képzeli el a változást, szóval ez elég érdekes kérdés.
Orser002

Orser002

Hozzászólások száma : 92

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyCsüt. Nov. 19, 2015 6:47 am

Igazából helyesbítek: egy ember is sokat tehet, azt amit Te/ Ti tettetek Pirulával. Válaszokat tettetek az asztalra, így azok akik keresték a válaszokat azok megtalálták.
Azt már régebben is említettem, hogy ezek csak válaszok, ezek az infók (melyek a "piros pirula" honlapon vannak) csak válaszok, csak az "igazság" egy formája. Se több se kevesebb.
Ahogy a közelgő "vihar" veszélyeket is hoz, úgy lehetőségeket is.
Kíváncsi vagyok, de a változás úgy látszik nem lesz véráldozat nélkül.
Remélem útközben a "vihar" karmesterei kezéből kicsúszik a irányítás és akkor az "igaz" emberek kapnak egy rövid esélyt...
((a nemzetbiztonság kedvéért írom ide, hogy nem a mindenkori kormányról van szó. Kiskutyák ők az eseményekhez képest, de készen kell állniuk nekik is))
XxXrekterXxX

XxXrekterXxX

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyHétf. Nov. 23, 2015 9:22 am

Orser002 írta:
Igazából helyesbítek: egy ember is sokat tehet, azt amit Te/ Ti tettetek Pirulával. Válaszokat tettetek az asztalra, így azok akik keresték a válaszokat azok megtalálták.
Azt már régebben is említettem, hogy ezek csak válaszok, ezek az infók (melyek a "piros pirula" honlapon vannak) csak válaszok, csak az "igazság" egy formája. Se több se kevesebb.
Ahogy a közelgő "vihar" veszélyeket is hoz, úgy lehetőségeket is.
Kíváncsi vagyok, de a változás úgy látszik nem lesz véráldozat nélkül.
Remélem útközben a "vihar" karmesterei kezéből kicsúszik a irányítás és akkor az "igaz" emberek kapnak egy rövid esélyt...
((a nemzetbiztonság kedvéért írom ide, hogy nem a mindenkori kormányról van szó. Kiskutyák ők az eseményekhez képest, de készen kell állniuk nekik is))
Végül is igaz, voltak válaszok, csak az a baj, hogy maradtak kérdések is. Szerintem, ha még van aktivitás a fórumon akkor tisztázzuk le végre, hogy mit akarunk. Tudom, hogy voltak már próbálkozások, de végül is újra kezdtük, vagy mi. Biztos van valamilyen reális cél amit el tudnánk érni.
Táborszki Bálint

Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Kor : 29

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyKedd Nov. 24, 2015 1:39 am

Miért akarsz ilyen mindenáron megfogalmazni egy célt?
http://ellenpropaganda.com
XxXrekterXxX

XxXrekterXxX

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyKedd Nov. 24, 2015 7:48 am

Lehet, hogy csak nekem van igényem, de én úgy láttam ,hogy ebben a kérdésben sok különböző elképzelés volt, mondjuk nem erőltetem ezt annyira, ha más nem akarja, végül is mindenki tudja, hogy miért jár ide, de azért ötletek még lehet, hogy vannak.
Táborszki Bálint

Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Kor : 29

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyKedd Nov. 24, 2015 8:02 am

Nem, tényleg kíváncsi vagyok, hogy miért, attól függetlenül, hogy más akarja-e vagy sem. Nekem személy szerint nincs rá igényem, de megfogalmazhatunk egyet persze, ha neked az számít. 

Az egyik, ami eszembe jut az, hogy a fórum fórum részére helyezni a hangsúlyt, és azt megtenni úgymond célnak, hogy fenntartsunk egy olyan beszélgetést, ahol a cél az objektív igazság felkutatása a világról, és lebontani a propagandát és az illúziókat, amiket emberek, akiknek érdekükben áll, felhúztak. 

A másik, hogy ezzel a beszélgetéssel elérni valamit, olyan értelemben, hogy elindítani egy társadalmi folyamatot, ami bizonyos helyzetekben lehetséges, néha, amikor a helyzet olyan, elég kimondani az igazságot ahhoz, hogy elinduljanak a dolgok, de ahhoz sajnos több kell egy fórumozásnál - névszerint az, hogy a fórumozók a pirulapublicon kívül is aktívan tevékenykedjenek.
http://ellenpropaganda.com
XxXrekterXxX

XxXrekterXxX

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyPént. Nov. 27, 2015 9:01 am

Táborszki Bálint írta:
Nem, tényleg kíváncsi vagyok, hogy miért, attól függetlenül, hogy más akarja-e vagy sem. Nekem személy szerint nincs rá igényem, de megfogalmazhatunk egyet persze, ha neked az számít. 

Az egyik, ami eszembe jut az, hogy a fórum fórum részére helyezni a hangsúlyt, és azt megtenni úgymond célnak, hogy fenntartsunk egy olyan beszélgetést, ahol a cél az objektív igazság felkutatása a világról, és lebontani a propagandát és az illúziókat, amiket emberek, akiknek érdekükben áll, felhúztak. 

A másik, hogy ezzel a beszélgetéssel elérni valamit, olyan értelemben, hogy elindítani egy társadalmi folyamatot, ami bizonyos helyzetekben lehetséges, néha, amikor a helyzet olyan, elég kimondani az igazságot ahhoz, hogy elinduljanak a dolgok, de ahhoz sajnos több kell egy fórumozásnál - névszerint az, hogy a fórumozók a pirulapublicon kívül is aktívan tevékenykedjenek.
Ez egész jól hangzik, egy beszélgetés fenntartása (lehetőleg megszakítások nélkül) már megvalósítható, utána még lehet belőle valami nagyobb folyamat is.
A fórumon kívüli tevékenység már a tagokon egyéni felelőssége lenne, de végül is szükség van rá.
Egyébként nem akarok annyira megfolgalmazni egy célt, csak érdekelnének az ötletek, ha még vannak.
Kowalski
Admin
Kowalski

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyHétf. Nov. 30, 2015 9:59 am

A változás önmagában egy kalap szart nem ér. Ezzel az emberek többsége elvonul vidékre kapálni, vagy krisna lesz vagy buddha. Vagy csak egyszerűen legyint az egészre, és vigyorog infarktus vagy gyomorfekély előtt, a fiatalok meg leszarják... kenik vágják az angolt- németet és nyugati kocsit akarnak a seggük alá. Láttunk és látunk sok bloggert és műsorvezetőt weben, akik tépték a szájukat. Feleslegesen. Az igazság az, hogy semmilyen érdek nem szól amellett, hogy önszervezőek legyünk. Hogy két szót váltsunk egymással, és konkrét feladatokat fogalmazzunk meg. Megy itt a fing hasogatás, meg a sok elmélet a levegőben. Én már ebben elfáradtam. Beleőszültem. Mehettek a picsába, ahányan vagytok. ABC sorrendben. Unom, amit csináltok, és ez volt az utolsó szavam, ebben a fórumban.
XxXrekterXxX

XxXrekterXxX

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz EmptyKedd Dec. 01, 2015 9:17 am

Attól függ mi a változás...van ahol csak egy jól hangzó szlogen az egész.
Valamit hozzá is kell tenni, hogy többet érjen, mint önmagában, a kérdés, hogy mit.
Itt már rég nem erről van szó.

Nem csak a bloggerek meg a műsorvezetők tépik a szájukat, sokan mások is.
Van aki ezzel milliókat keres, van akinek páran elolvassák a gondolatait és kész.
Van akinek ez munka, másoknak nem.
Van aki a fórumon osztja az észt, van aki a parlamentbe, meg van aki hisz az utóbbinak, aztán próbálja utána csinálni, ahogy az előbbi is teszi.

Ebben az országban (meg máshol is, csak arról sosincs szó) a többség ugyanúgy a levegőbe beszél, nem olyan nagy dolog.
Mindenkinek a saját véleménye a legfontosabb.
És akkor lehet arról beszélni, hogy ki mit csinált eddig.

Szerintem ezen már túlléptünk. Lassan tényleg az lesz a kérdés, hogy mit is akarunk. Nem csak itt, hanem mindenhol. Inkább vallja be az ember, hogy mit gondol igazából, mint, hogy a sablondumákat nyomja.
Mindenkinek lehet elege, de amikor tényleg helyzet lesz, akkor nem ez fog számítani.
Azt nem kéne megvárni.
A kérdés az, hogy hol tartunk.
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Lépj... ahogy tudsz   Lépj... ahogy tudsz Empty

Lépj... ahogy tudsz
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Keresztény cionizmus

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Társadalomkritika/Karikatúra/Szatíra-
Ugrás: