| 47 Ronin | |
|
|
Szerző | Üzenet |
---|
LallR
Hozzászólások száma : 167 Csatlakozott : 2013. Jan. 31. Kor : 44 Tartózkodási hely : Szolnok
| Tárgy: 47 Ronin Vas. Jún. 22, 2014 11:48 pm | |
| észre vettétek, a filmbe, hogy a lázadó szamurájok kitől is szerezték a kardokat? | |
|
| |
Ronnie91
Hozzászólások száma : 72 Csatlakozott : 2013. Jan. 30.
| Tárgy: Re: 47 Ronin Hétf. Jún. 30, 2014 11:24 am | |
| Na az egy nem gyenge rész, ugye a tengukat említik, ha rá keresel vagy picit is ismered ezt a témakört tudod hogy ábrázolták őket. Azt hittem bef.sok amikor megláttam a filmben hogy nagyon más jelent meg mint amit vártam. :DDD Meredek azóta se ment ki a fejemből. | |
|
| |
LallR
Hozzászólások száma : 167 Csatlakozott : 2013. Jan. 31. Kor : 44 Tartózkodási hely : Szolnok
| Tárgy: Re: 47 Ronin Kedd Júl. 01, 2014 6:48 pm | |
| még nem is néztem utána a tenguknak - amit pótolok nem soká..de az biztos, h az ábrázolásuk eléggé negatív, és érdekes, az is h pont ők az egyik kulcsfigurák a győzelem megszerzésében, ill. az általuk felnevelt félszerzet | |
|
| |
kaktusz1983
Hozzászólások száma : 5 Csatlakozott : 2014. May. 16.
| Tárgy: Re: 47 Ronin Szer. Júl. 02, 2014 8:48 am | |
| | |
|
| |
LallR
| Tárgy: Re: 47 Ronin Szer. Júl. 02, 2014 7:27 pm | |
| köszi a linket, érdekes volt! azt veszem ki a tengukat övező mondákból, h ők egyfajta köztes lények voltak jók és rossz között..utat mutattak az embereknek, attól függetlenül,h elrabolták őket sokszor - főként a fiatal férfiakat! ábrázolásuk főként madár szerű ami a filmbe meg is jelenik, hisz a szemük mint a sólyomé olyan, de a fejük, homlokuk egy hüllőére hasonlít és nem igazán madárra.. szerintem létező faj volt akik képesek voltak alakváltásra is! | |
|
| |
Táborszki Bálint
Hozzászólások száma : 367 Csatlakozott : 2013. Jan. 23. Kor : 29 Tartózkodási hely : Debrecen
| Tárgy: Re: 47 Ronin Szer. Júl. 02, 2014 7:42 pm | |
| | |
|
| |
LallR
| Tárgy: Re: 47 Ronin Csüt. Júl. 03, 2014 6:00 am | |
| lol demár | |
|
| |
Táborszki Bálint
Hozzászólások száma : 367 Csatlakozott : 2013. Jan. 23. Kor : 29 Tartózkodási hely : Debrecen
| Tárgy: Re: 47 Ronin Csüt. Júl. 03, 2014 9:42 am | |
| | |
|
| |
LallR
| Tárgy: Re: 47 Ronin Csüt. Júl. 03, 2014 5:44 pm | |
| mert minden legendának van alapja | |
|
| |
Táborszki Bálint
| Tárgy: Re: 47 Ronin Csüt. Júl. 03, 2014 6:37 pm | |
| Igen, és ennek az eredete ott van feketén-fehéren leírva a wikipédián. Nincsen magyar szócikke a Tiangou-nak, amiből ered a Tengu, de lefordítom neked: A tiangou (jelentése "Mennyei Kutya") a Kínai folklór egy legendás lénye, amely eg fekete kutyához vagy meteorhoz hasonlít, amely elnyeli a napot napfogyatkozáskor. A mesék elbeszélik, hogy kutyákat kell verned és elűznöd ahhoz, hogy elűzd a tiangout. A kutyaisten aztán kiszakad a holdból és visszamenekül a mennyekbe. http://en.wikipedia.org/wiki/TiangouA vikingek is hasonlóan gondoltak a napfogyatkozásra, és az ősi primitív népek, akik nem értették a természeti jelenséget okát, általában mitológiai lények tevékenységének tulajdonították azt. Semmi értelmes okot nem lehet felhozni arra, hogy egy ilyen lényt akárhogy is élőnek képzelnénk, és ha még hozzá tesszük azt, hogy te még azt is feltételezed bizonyíték, érvek és a racionalitás apró pici halovány mikroszkopikus emléke nélkül, hogy még alakváltó is volt, az több mint nevetséges. Egyenesen szörnyű. | |
|
| |
LallR
| Tárgy: Re: 47 Ronin Szomb. Júl. 05, 2014 9:51 pm | |
| igen, bevallom elég merész elképzelés.. de úgy érzem, a hollywoodi produkciókba minden okkal van ábrázolva, azt hogy alakváltónak írom az már csak egy saját elképzelés volt, viszont az egykori létezését valószínűsítem | |
|
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: 47 Ronin | |
| |
|
| |
| 47 Ronin | |
|