pirulapublic
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
HomeHírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

 

 Másként birkák

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég
Anonymous


Másként birkák Empty
TémanyitásTárgy: Másként birkák   Másként birkák EmptyVas. Nov. 24, 2013 11:54 am

Mi nem akarva akarunk. Egyik kezünkben fáklya, amivel utat akarunk mutatni az ismeretlen sötétségében, a másikban... távirányító. Kikapcsolódunk. A kanapéból nézzük a fejjel lefelé állított tévét. Mi ellen-tévénézők vagyunk. Ha a riporter szerint robbantottak Irakban, akkor az ellen-tévénézők ennek a tagadását hallják: Nem robbantottak. Ez is egy szubkultúra, erre is lehet pórázt aggatni, elég a megfelelő híreket vagy ellenhíreket leadni. Az ellen-tévénéző úgy válik birkává, hogy ezt nem veszi észre. Ugyanaz a karám, csak tágabb kerítésekkel. Mi ellenbirkákként a birkák közt ellenbégetünk, miközben a juhász minket néz. Ő tudja, hogy a világ nem fekete-fehér, és az igazság nem a megbízhatatlan forrás örökös ellentéte.

Lőn világosság!-nyilvánvalóvá vált, hogy a sötétség létezik, míg a fény hiányát nem viszonyíthattuk semmihez, mert a fény ideája nem alakult ki bennünk. Ismerni hiszünk egy gonoszt, és minden megnyilvánulását annak vesszük, lévén bennünk ők csak feketék, és naívan hisszük, hogy a tetteik ellentéte a jó. Pedig millió idea építi fel őket, ennek az ellentéte nem a jó. Az ő ideáik összetettebbek, mint a mieink, így létrehozhatnak olyan ellen-ideát, ami nem önmaga ellentéte, annak csupán a látszata-egyben a fejlett ideák birtokosának csatlósa. Ez a mi bajunk. Tehetetlenek vagyunk, mert határaink szűkebbek, az ideáink fejletlenebbek, így pedig ki vagyunk szolgáltatva. Bégethetünk, hihetjük a monoton beee-t igazságnak, akár megoldásnak, nem válik azzá.

Fáklyát fogunk, fényt viszünk új területekre. A baj csak az, hogy az új terület csupán az újdonság illúziója. Az ösvényt, amit mi hittel követünk, már kikövezték. Szakadékba visz.
Vissza az elejére Go down
 
Másként birkák
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Társadalomkritika/Karikatúra/Szatíra-
Ugrás: