pirulapublic
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
HomeHírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

 

 A manipuláció törvényei

Go down 
SzerzőÜzenet
Avar

Avar

Hozzászólások száma : 244
Csatlakozott : 2013. Mar. 08.
Tartózkodási hely : Coruscant

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptyPént. Szept. 27, 2013 7:16 am

Az alábbi írást teljes egészében átvettem a http://kemenyidok.blog.hu - ról, a szerző cereal killer bele egyezésével. Jobbnak láttam idézni az oldalról, mint az oldalra hivatkozni, mivel így többen láthatják, értelmezhetik.
természetesen mint mindig most is várom a véleményeket, vita indításokat, egyébb megjegyzéseket.
Üdv: Avar

Noam Chomsky elmélete.

"Chomsky egy kilencvenedik életévéhez közeledő amerikai, de ne becsüljük le az öreget, mert még ma is a MIT előadója, ezentúl élete folyamán beleásta magát olyan témákba, mint a pszichológia, nyelvészet, filozófia, tömeglélektan, mádiaszociológia, de még a programozáshoz is ért. Az életrajzának taglalása helyett nézzük, mit mond.

Az alábbi tíz pontban foglalta össze a hatalom médiastratégiáját, amely a nyugati világ bármely országára érvényes.

FIGYELEM! AZ KÖVETKEZŐKBEN LEÍRTAKNAK BÁRMILYEN EGYEZÉSE A VALÓSÁGGAL NEM A VÉLETLEN MŰVE!

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell."


A hozzászólást Avar összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Szept. 27, 2013 11:38 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
bukovinai

bukovinai

Hozzászólások száma : 99
Csatlakozott : 2013. Mar. 23.

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptyPént. Szept. 27, 2013 8:21 am

Avar: Jó kis anyag mosoly (De miért van minden 3-szor? )

Az ITBN-en volt egy előadás Hacking Social Média névvel.

Érdemes lesz megnézni! 1-2 héten belül fent lesz a videó itt:

http://tv.computerworld.hu/itbn

Arról van szó benne, hogy hogyan lehet befolyásolni az emberek véleményét a webes technológiák felhasználásának segítségével.

(Van benne szó a hagyományos média manipulációról is)
Vissza az elejére Go down
Avar

Avar

Hozzászólások száma : 244
Csatlakozott : 2013. Mar. 08.
Tartózkodási hely : Coruscant

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptyPént. Szept. 27, 2013 11:40 pm

nevet nevet nevet  ctrl+v x 3 nevet nevet nevet 
Bocs!
Vissza az elejére Go down
bukovinai

bukovinai

Hozzászólások száma : 99
Csatlakozott : 2013. Mar. 23.

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptyVas. Okt. 13, 2013 6:37 am

Vissza az elejére Go down
Arch

Arch

Hozzászólások száma : 69
Csatlakozott : 2013. Sep. 10.
Kor : 36

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptyVas. Okt. 13, 2013 8:36 am

Az előadás végén, Európa térképén a nagy piros folt közepén Magyarország...
Valóban tanulságos!

Köszönöm, hogy belinkelted.
Vissza az elejére Go down
9323sz.elitelt

9323sz.elitelt

Hozzászólások száma : 301
Csatlakozott : 2013. Feb. 17.

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptySzomb. Jan. 18, 2014 10:50 pm

Itt egy igazán beteges agymenés:
Mars kolónia eisenhower unokája szerint:
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/01/a-titkos-mars-kolonia-projekt-laura.html#.UtucZVGCu2Y
Vissza az elejére Go down
sindri

sindri

Hozzászólások száma : 2
Csatlakozott : 2014. Jan. 23.

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptyCsüt. Jan. 23, 2014 3:46 am

A tömeg mindent megérdemel amit kap..
mindenki választhatja a egyéniség , kitaszítottság , szenvedés útját ami a szabadsághoz vezet , a legtöbben mégis az állati létet választják...eldobják a gondolkodás gondját , követelik a elnyomást és a hibáztatható embereket mert a felelősség túl sok nekik...
Vissza az elejére Go down
Avar

Avar

Hozzászólások száma : 244
Csatlakozott : 2013. Mar. 08.
Tartózkodási hely : Coruscant

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptyCsüt. Jan. 23, 2014 7:20 am

Nos sziasztok!
Nem ma linkeltem be ezt az írást, és sajnálattal tapasztaltam, hogy kevés, nagyon kevés hozzászólás értkezett.
Miért? Megmondom: Nehéz elhinni, hogy mindannyian áldozatai vagyunk a manipulációnak.
És még nehezebb tenni ellene, hisz itt ezen az oldalon is rendszeresen manipulálva vagyunk.
Mi az amit tehetünk? Szerintem nem is annyira nehéz. Ne higgy senkinek, aki a média eszközeit használva próbál rábeszélni valamire, ne higgy el semmit amit az interneten olvasol, csak akkor, ha minimum 3 különböző forrás is alátámasztja. Ne gondold, hogy ezen az oldalon minden igaz, ne feledd, média személyiségek dolgoznak itt is, olyan emberek akik tanulták a manipulációt. Ne gondold, hogy a politikusok téged szolgálnak, bizony ők a pénzt és a hatalmat szolgálják. Amikor elérkezel arra a pontra az életedben, hogy ezeket a dolgokat valóban megérted, már valószínüleg válsztotál valamiféle utat, lehet az a család, vallás, sport, vagy bármi ami biztos fogodzót jelent az életedben, ragaszkodj hozzá erőssen. Azt gondolom szükséged lesz rá, hogy megőrizd a józan eszed.
Mindig mérlegelj, ha idegenekkel beszélsz, senkit se ítélj meg elsőre, nem tudhatod kiben mi rejlik.
Készülj a legrosszabbra és imádkozz a legjobbért!
Vissza az elejére Go down
Stringfellow

Stringfellow

Hozzászólások száma : 80
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptySzomb. Jan. 25, 2014 12:44 am

Avar!

Itt Cséfalvay még hivatkozik is Noam Chomsky-ra. Valszín akkor ők tudják mi a dörgés. AKkor viszont már értem miért van ilyen dezinformálás magyarországon is.

https://www.youtube.com/watch?v=CNPCgTfApzU
Vissza az elejére Go down
Avar

Avar

Hozzászólások száma : 244
Csatlakozott : 2013. Mar. 08.
Tartózkodási hely : Coruscant

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptySzer. Jan. 29, 2014 7:06 am

Nem csak hazánkban, de az egész világon dezinformálás van évszázadok óta. Ez mozgatja a világot, ha minden ember képben lenne, senki sem akarná elfogadni azt a mi körülöttünk zajlik. Maga a rendszer ami körülvesz, hazugságokra épül, nem lehet mindenki gazdag, nem lehet mindenki egészséges, nem lehet mindenki "okos", a valóság az, hogy minden ember a földön kényelemben és jó módban élhetne, ha a rendszer ezt akarná. Minden eszköz adott hozzá, hogy meggyógyuljon az aki beteg, de ez nem szolgálná a gyógyszeripar érdekeit. Mindenki elérhetne egy bizonyos tanult szintet, ha az oktatás nem lenne eleve hibás. Az hogy valaki okos vagy buta, csak nézőpont kérdése. Életem folyamán a legjobb ötleteket egy idős juhász embertől kaptam, rengeteget tud a természeteről sokat tanultam tőle.
A legtöbb szar munkát diplomás emberek után kellett végeznem, mérnökök után akiknek derogált elfogadni egy szakember javaslatait, hát feltakarítottam utánuk, ők meg felvették a prémiumot.
Sajnos ez a világ így működik, ezért nekünk kell  alkalmazkodni.
Imádkozz a legjobbért és készülj a legrosszabbra.
Vissza az elejére Go down
cogitoergosum

avatar

Hozzászólások száma : 155
Csatlakozott : 2013. Feb. 26.

A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei EmptyCsüt. Jan. 30, 2014 4:02 am

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
A manipuláció törvényei Empty
TémanyitásTárgy: Re: A manipuláció törvényei   A manipuláció törvényei Empty

Vissza az elejére Go down
 
A manipuláció törvényei
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Média/Tudatmanipuláció/Kontroll-
Ugrás: