Milan1986
Hozzászólások száma : 2 Csatlakozott : 2013. Jan. 22.
| Tárgy: Önkiszolgáló pénztárak Szomb. Feb. 23, 2013 11:16 am | |
|
Üdv mindenkinek,
Nagyon jó a fórum, igazi hiánypótló témákkal, sok sikert kívánok a további működtetéshez! És most következzék egy rövid kis írás az egyik bevásárlóközpontról:
A minap nagyon érdekes dologgal találtam szembe magam az egyik székesfehérvári hipermarketben (Tesco). Körülbelül fél éve bevezették ebben az áruházban az önkiszolgáló pénztárakat. Hozzáteszem, hogy elvből nem használom ezeket a gépeket, mert ezzel csak az élő, hús-vér pénztáros dolgozók kenyerét venném el. Ha fél órát is kell állnom a sorban, akkor is inkább ott fizetek. Kérdés, hogy ezt meddig tehetem meg, mert újabban az a divat, hogy az esti órákban csak egy, vagy maximum kettő pénztár működik, emberi munkaerő által. Sőt már az a maximum kettő pénztár is olyan munkaerőt alkalmaz, aki csökkent munkaképességű, vagy 4 órában dolgozó kisnyugdíjas, akik természetesen sokkal lassabban dolgoznak, mint egy 100%-ban munkaképes, 10 éve a pénztárban ülő dolgozó. Félreértés ne essék, nagyon szép dolognak tartom, hogy felvesznek hátrányosabb helyzetű embereket dolgozni, de úgy gondolom ezeket az embereket nem az áruházi vezetés jó szándéka, vagy jósága vette fel oda, hanem ezzel is azt a célt akarják elérni, hogy átcsábítsanak a gépekhez, mert az gyorsabb, jobb, szuperebb...
| |
|
bandee
Hozzászólások száma : 55 Csatlakozott : 2013. Feb. 17. Kor : 38 Tartózkodási hely : Birmingham
| Tárgy: Re: Önkiszolgáló pénztárak Szomb. Feb. 23, 2013 12:19 pm | |
| Ez itt angliában már megy egy ideje, nagyobb áruházakban. Én szeretem használni, mert nem szoktam egy-két dolognál többet venni és itt azért durvább vásárlási szokásaik vannak az embereknek. Szóval többet kéne várnom mint neked otthon. Pont ebből kifolyólag, itt nem kell félteni a pénztárosokat. :D Én inkább elvből kerülöm az áruházakat ha tehetem, és elcammogok a maszek boltosokhoz. Nekik legalább számít a vevő. | |
|
Milan1986
Hozzászólások száma : 2 Csatlakozott : 2013. Jan. 22.
| Tárgy: Re: Önkiszolgáló pénztárak Szomb. Feb. 23, 2013 10:24 pm | |
| Kedves bandee,
Igazad van, kerülni kell az áruházakat, én sem szoktam ott vásárolni nap, mint nap. De most olyan dolgot voltam kénytelen venni, ami sajnos csak ott volt jó árban, amit megengedhetek magamnak. Viszont az alapvető élelmiszereket, amennyire tehetem maszek boltokban szoktam vásárolni. | |
|
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Önkiszolgáló pénztárak | |
| |
|