HomeGy.I.K.Hírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

Share
 

 Kilopják a lábunk alól a földet

Go down 
SzerzőÜzenet
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptyHétf. Feb. 04, 2013 4:47 am

Kisebb földtulajdonokat is be kell jelenteni egy új szabály szerint és ezért valószínűleg még fizetni is kell.
Köszönjük szépen Orbán!
Több százezer családot érint az a 2013. január 1-jével hatályba lépett rendelkezés, mely szerint már nem csak kizárólag az 1 hektárt meghaladó termőföldterületet használó, hanem valamennyi földhasználó köteles bejelenteni a használatát a területileg illetékes járási földhivatalnál.

A regisztráció célja, hogy 2013. júliustól összesíteni lehessen, ki mekkora földterületet birtokol.

6-12 ezerbe kerül?

Március 30-ig az illetékes járási földhivatalhoz be kell nyújtani magánszemély földhasználó esetében a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolatát, gazdálkodó szervezet földhasználó esetében a statisztikai azonosítót. Ha a földhasználó családi gazdálkodónak minősül, a családi gazdaság nyilvántartási számát is be kell jelenteni.

A bejelentéshez az adatlap beszerezhető a földhivataloknál, vagy letölthető a www.földhivatal.hu honlapról. A bejelentést határidőben elmulasztó földhasználót a földhivatal bírsággal sújtja, amelynek mértéke a termőföld ingatlan-nyilvántartás szerinti AK értékének ezerszerese, azzal, hogy nem lehet kevesebb a behajtható köztartozás minimális összegénél.

A jogszabály úgy szól, hogy az első fokon kérelemre indult eljárásért - ha e törvény másként nem rendelkezik - 6 000 forint összegű díjat kell fizetni. Ha a földhasználati bejelentés vagy a törlési kérelem 20 vagy annál több földrészletre vonatkozik, az eljárás díja 12 000 forint.

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) is azt írja, hogy a bejelentésért alkalmanként hatezer forint igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni.

A MOSZ szerint a változtatás 350 ezer olyan családot érint, akik a korábban zárt kertnek minősített kisebb parcellákon gyümölcsöt, szőlőt, zöldséget termeltek saját szükségletükre vagy akár eladásra is.

A szövetség szerint méltánytalan, hogy a kiskerteseknek ugyanakkora díjat kell leróniuk, mint a földet hivatásszerűen művelőknek. A MOSZ elfogadhatatlannak tartja a törvény végrehajtási módját, ezért az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordult.

A Földhivatal internetes tájékoztató oldalán nem írnak a hatezer forintos regisztrációs díjról, hanem az alábbi mondat szerepel helyette: Az adatközlési bejelentéssel indult eljárás díjmentes, de csak akkor, ha azzal együtt változás bejelentésére nem kerül sor - olvasható a greenprofit.hun

/hir24/

Ez meg mi? Ahelyett, hogy a kisebb földtulajdonosokat teljes erővel segítenék, (a nagyok ellen is) pl. őstermelő árulhatna zöldséget/gyümölcsöt közterületen bármilyen engedély nélkül max 1m2-en, hogy ne a piacok ingatlantulajdonosát gazdagítsuk, inkább mindenkit megsarcolnak, nyilván akinek 100-500 hektárja van, annak ez az összeg semmi.
Welcome to the középkori hungarisztán, ahol a helyi kiskirályok még rosszabbak lesznek, mint a központi hatalom. (kétfelé kell majd adózni is, remek lesz)
Vissza az elejére Go down
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Feltérképezik az országot, de persze nem nekünk   Kilopják a lábunk alól a földet EmptyHétf. Feb. 04, 2013 5:06 am

http://akv5.wordpress.com/2010/11/11/dr-nagy-levente-magyarorszag-totalis-felterkepezese-a-birtokbavetel-elott/

Kicsit sem gyanús:

Bizonyára emlékszünk arra, hogy a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején, Magyarországon kutatási célú robbantásokkal feltárták, mit rejt a föld mélye. Természetesen mindezt állami finanszírozással, vagyis a mi pénzükből hajtották végre.

Ekkor jöttek rá, merre húzódik a könnyen kiemelhető termálvizek vonala, hol vannak a legnagyobb földgáz , valamint kőolaj lelőhelyek és sok egyéb ásványkincs. Ekkor elkészült Magyarország geológiai ásványkincseit nagy vonalakban leíró térképe.

Telt-múlt az idő. Jöttek a külföldi befektetők és elkezdtek kőolajat, földgázt és minden más egyebet keresni kies hazánkban. Teljesen véletlenül minden alkalommal oda fúrtak le, ahová kellett, azt találták, amit kerestek.
Mázlisták voltak. Vagy pontosan tudták, mi rejtőzik a magyar föld mélyén?

Fontos a kőolaj, fontos a földgáz, de napjainkra legsürgetőbbé az emberi fogyasztásra alkalmas víz felmérése vált. Az ivóvíztartalék két részre osztható: felszíni és felszín alatti vízkészlet.
Vegyük a felszín alatti vizeket.

Az alábbi érdekes dolgokat egy kutatásban résztvevőktől tudtam meg. Jász-Nagykun-Szolnok megyében ez év tavaszától egy multi megrendelésére ismét kutatásokat végeznek. A kutatás ebben az esetben 700 négyzetkilométerre terjed ki. Ez egy rendkívül aprólékos feltérképezést jelent. Teletűzdelik a földeket apró szondákkal és különböző rezgésszámú hullámokkal kutatják, mit rejt a föld mélye. Mivel a kutatást egy multi rendelte meg milliárdokért, a vizsgálatok “nem ismernek határokat”, magyarán a teljes Kárpát-medencére, vagyis a Történelmi Magyarország teljes területére kiterjed.

Mondjuk Kanadából, vagy Ausztráliából eljön valaki, bányászati céllal. Megveszi Juliska néni földjét bagóért. Juliska néni boldog, mert bármit termel, nem tudja eladni, az erdejét meg ellopják a cigányok. Megtehetik büntetlenül, mert ez is megélhetési-bűnözési kategória. Szóval a befektető megveszi azt a néhány hektárt. Lefúr a derékban levágott erdőben és lám, feltör a gáz. Kiderül, hatalmas lelőhelyre akadt. Épp ott, ahol lefúrt. Mázli, mint Makónál. Eltelik pár hónap. Lefúr Juliska néni tyúkólja mögött és lám, rengeteg kiváló minőségű vizet talál. Mázli ismételten.
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint
Admin
Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Debrecen

Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptySzer. Feb. 06, 2013 12:20 am

http://szentkoronaradio.com/belfold/2013_02_06_angyan-vonaval-egyeztetett-a-foldugyekrol

Drábik írta, hogy amikor kerekasztalról van szó, az kódszó arra hogy a háttérhatalom átveszi az irányítást.
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 32

Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptySzer. Feb. 06, 2013 1:37 am

Szomorú ezeket a dolgokat hallani. Dehát amikor a Magyar megmondó média azzal foglalkozik és azon van felháborodva, hogy a Jobbikos képviselő a kettős állampolgársággal rendelkezőkről listát akar íratni, akkor, hogy az milyen mocskos antiszemitizmus, de arról bezzeg nem beszéltek, hogy Izráel fel akarja vásárolni Magyarországot.

Ennek folyamatosan vannak jelei, előkészületei, 2014, lejár a Föld moratórium. Hát jan. 1.-től milyen buzi szabályokat bevezettek már? Nem lehet földed, ha nem te műveld, el kell adnod annak aki műveli vagy az államé lesz. Nem örökölhető a termőföld, nem örökölhető a gyümölcsöskert, ellenben az állam megvásárolja.

A föld vásárlás is eléggé macerás lett, ha jól tudom a tulajdonosi listán legalább 1 agrár főiskolával rendelkezőnek lennie kell, meg hasonló baromságok. Lehet nem épp főiskola, de valami OKJ-s marhaságnak kell lennie.

És az emberek még mindig elhiszik, hogy a Fityesz áldozatos munkával értük létezik!

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
PPP

PPP

Hozzászólások száma : 96
Csatlakozott : 2013. Jan. 19.

Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptySzer. Feb. 06, 2013 5:43 am

Igen, a "kerekasztal" azért kulcs fogalom, mert már Merlin és Camelot óta a titkos társaságok ilyen úgynevezett "Round Table", azaz valóban kerek asztalok mögül irányítanak.
Utána Cecil Rhodes volt a mai modern Kerekasztalok megalapítója, ahol már nem páncélos lovagok, hanem politikusok, üzletemberek stb ülnek.


A hozzászólást PPP összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Feb. 08, 2013 5:55 am-kor.
Vissza az elejére Go down
http://pirospirula.blogspot.com
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptySzer. Feb. 06, 2013 8:01 am

Megérdemeljük, csak magunknak köszönhetjük, hogy az országot kilopják alólunk, még most is a fityeszre szavaz a zombi/agymosott/békés többség, nem egy a jobbiktól is jobbra álló pártra (ilyen nincs is) hogy ha kell, akkor a földeket kobozza el, az energiacégeket karhatalommal államosítsa, és mindent megtegyen, hogy amikor megtagadjuk a további adósságok visszafizetését, akkor kaját és energiát biztosítson az embereknek, amíg elvonul a bosszú árja. (ha megtagadná az ország az adósság fizetését, azonnal bedöntenék a forintot, és totális bosszúhadjárat indulna ellenünk, de ha át tudnánk vészelni kb. 6-12 hónapot, akkor mi győznénk, addig kellene kaját és energiát biztosítani önerőből, ha kell mindenkinek ingyen)
Ha már antalljózsef ilyen nagyon átqúrt bennünket a külföldi gazdái érdekében, az alapoknál lett elrontva ez az egész, innan meg már nehéz várat építeni. (+a belső ellenség, akiknek szintén külföldi gazdái vannak, meg a felheccelt, túlszaporított cigányság, lassan már csak véres megoldás lesz lehetséges, vagy végérvényesen vége az országnak)
Vissza az elejére Go down
Berkott841018

avatar

Hozzászólások száma : 24
Csatlakozott : 2013. Jan. 30.
Kor : 34
Tartózkodási hely : Jászladány

Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptySzer. Feb. 06, 2013 11:33 pm

Elnézést kérek de itt egy páran igen erősen el vannak tévedve.Nem okoskodni akarok de az.Aki esetleg nem látta a Háború a nemzet ellen c. filmet az gyorsan nézze meg.Ez legyen az alaphelyzet amiből kiindulunk.Tehát fogjuk már fel végre hogy nem Antall döntött hanem a háttérhatalom Ezt Körösi Imre egy igen komoly dokumentum filmben elmagyarázza.Nem idézek belőle.Majd ha megtanulom hogyan kell mosoly Ha nem lenne ennyire nyomorú helyzetben az ország akkor ilyen dolgokat sem lehetne megtenni,ehhez kellett a "rendszerváltás"
Vissza az elejére Go down
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptyCsüt. Feb. 07, 2013 4:09 am

Azért ez így erős, antalljóska nagyon gyenge volt, amikor az ország érdekében kellett megmozdulni. Engedhette volna Csurkát kicsit jobban, és akkor már jobban állnánk pár dologban, meg nyilvánosságra hozhatott volna egy rakás dokumentumot, ami a mszmp/mszp-t totálisan kiütötte volna, nem tett semmit, ebből lehet tudni, hogy FOGOTT EMBER VOLT.
Vissza az elejére Go down
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptyPént. Feb. 08, 2013 8:34 am

Keményen ledorongolta Orbán Viktor több fideszes képviselő szerint Ángyán József korábbi agrárállamtitkárt, aki egy éve szállt szembe a kormány földtörvényjavaslatával. Ángyán búcsúbeszédnek is beillő felszólalásban bírálta a Fideszt és a KDNP-t, amiért szerinte magukra hagyták a vidéki embereket. Orbán ezen csattant fel, és egy éve tartogatott feszültséget engedett szabadjára.
CSÁNYI LESZÓLT VIKTORNAK?
http://www.origo.hu/itthon/20130207-a-foldbe-dongolte-angyan-jozsefet-a-miniszterelnok-a-gyulai-frakcioulesen.html#
Már így is hungarisztánban vannak a legnagyobb átlagos birtokméretek, ez latinamerikai irány, ahol lesz 10 nagyon gazdag , meg 9,999 millió nagyonszegény.
Erről beszélnek Budaházy legutóbbi műsorában:
http://szentkoronaradio.com/letoltes/2013_02_06_by
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptyHétf. Feb. 18, 2013 6:20 am

Aki egy kicsit is képben van, tudja hogy ez egy hatalmas baromság.

A családom mezőgazdaságból él, s rajtunk kívül több ezren az országban szintén ezt a szakmát űzik. Hál' Istennek, azt tapasztalom, hogy a fele se igaz annak, hogy ˝"kilopják alólunk a földet a zsidók" vagy hogy nem lehet eladni a termést... Az igazság az, hogy a magyar gazdák nagy többsége él, mint hal a vízben, a saját tulajdonú földjén(ami többnyire pár szár hektár), nagy pénzeket szakítva. Persze az már megint más kérdés, hogy azoknak a gazdáknak akik "csak" 5-10 hektáron gazdálkodnak, már nem biztos, hogy fenékig tejfel az élet, mert ők általában(köztük mi is) nem gabonát, takarmánynövényeket (búza, repce, kukorica) termelnek, hanem gyümölcsöt, zöldséget. Na-most ebből sokkal nehezebb megélni és jóval több munka is van vele, ráadásul a 90-es években betelepült multinacionális hipermarketeknek köszönhetően alig-alig lehet eladni az árut, mert sokkal kevesebb ember jár piacra, inkább megveszi a Tekkóban meg az Ósanban (nem reklámozok) az "ürülék" minőségű paprikát, paradicsomot, almát, stb... Viszont úgy érzem, nincs okom panaszra, megélünk belőle, de mondjuk ha jön egy esős vagy épp aszályos év, ott lőttek mindennek. Nem tudom mennyire ismeritek a HAARP- projektet, de nézzetek utána!

Azt kihagytam, hogy a magyar gazdák, akik nagyobb birtokkal rendelkeznek milliós nagyságú állami és EU-s támogatásokat kapnak!!!

Szóval nem kell mindent elhinni, amit az interneten látunk.
Vissza az elejére Go down
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptyHétf. Feb. 18, 2013 7:40 am

Erről beszél a pár ember (köztük Ángyán is) hogy TI SEM ABBÓL ÉLTEK, amit termeltek, hanem a TÁMOGATÁSOKBÓL, és mindig azt fogjátok termelni, AMIRE PÉNZT AD AZ EU, nem azt amire az ország lakosságának szüksége van: zöldség, gyümölcs, de nem horror áron, meg kukorica, búza, burgonya, stb.. De ezek ma itthon ugyanannyiba kerülnek, mint Angliában, vagy Kuvaitban, pedig termőföldben Magyarország a világon a 4. (1 főre eső: első Hollandia, 2. Lengyelo. 3. Ukrajna)
Aki élelmiszert termel, az nem tud belőle megélni. A föld ugyanolyan üzlet lett, mint bármelyik másik, amivel lehet Eu-s pénzekre pályázni. Igazából viszont a TERMŐFÖLD stratégiai (nemzetbiztonsági) tényező, még az sem mindegy, mit és hol termesztenek rajta, mert könnyebb kimeríteni, mint előrelátóan használni, hogy majd pár 100 év múlva is legyen.
Ha lenne egy kis esze a kormánynak, akkor vagy KÖTELEZNÉ a multikat, hogy gyümölcs és zöldség csak ahazi lehet , vagy MEGENGEDNÉ, hogy mindenféle engedélyek nélkül BÁRHOL közterületen lehessen árulni saját termelésűt. (ezzel a multik importját lehetne csinálni)
De sajnos ennyi esze nincs a qurmányunknak.
Lesz majd pár magyar zöldbáró is a többi külföldi között, a sok bennszülött meg vehet német, holland, meg osztrák hagymát, török krumplit, egyiptomi paradicsomot. (tegnapi ALDI vásárlás adatai)
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet EmptySzer. Feb. 20, 2013 8:26 am

Alienexperiment írta:
Erről beszél a pár ember (köztük Ángyán is) hogy TI SEM ABBÓL ÉLTEK, amit termeltek, hanem a TÁMOGATÁSOKBÓL, és mindig azt fogjátok termelni, AMIRE PÉNZT AD AZ EU, nem azt amire az ország lakosságának szüksége van: zöldség, gyümölcs, de nem horror áron, meg kukorica, búza, burgonya, stb.. De ezek ma itthon ugyanannyiba kerülnek, mint Angliában, vagy Kuvaitban, pedig termőföldben Magyarország a világon a 4. (1 főre eső: első Hollandia, 2. Lengyelo. 3. Ukrajna)
Aki élelmiszert termel, az nem tud belőle megélni. A föld ugyanolyan üzlet lett, mint bármelyik másik, amivel lehet Eu-s pénzekre pályázni. Igazából viszont a TERMŐFÖLD stratégiai (nemzetbiztonsági) tényező, még az sem mindegy, mit és hol termesztenek rajta, mert könnyebb kimeríteni, mint előrelátóan használni, hogy majd pár 100 év múlva is legyen.
Ha lenne egy kis esze a kormánynak, akkor vagy KÖTELEZNÉ a multikat, hogy gyümölcs és zöldség csak ahazi lehet , vagy MEGENGEDNÉ, hogy mindenféle engedélyek nélkül BÁRHOL közterületen lehessen árulni saját termelésűt. (ezzel a multik importját lehetne csinálni)
De sajnos ennyi esze nincs a qurmányunknak.
Lesz majd pár magyar zöldbáró is a többi külföldi között, a sok bennszülött meg vehet német, holland, meg osztrák hagymát, török krumplit, egyiptomi paradicsomot. (tegnapi ALDI vásárlás adatai)

Lehet rosszul fogalmaztam. A családom személy szerint mindössze kb. 16000 Ft állami támogatást kap, nagyjából 10 hektárunk van, s további 2-t bérlünk. Valamint csakis azon dolgokat termeljük, amiket el lehet adni (eper, paprika, paradicsom, savanyú káposzta, sárgadinnye) Szóval mi tényleg csak abból élünk amit megtermelünk és eladunk. De ez ugyan így van a környéken élő többi gazdával is, még a nagyobb birtokkal rendelkezőkkel is. Ők is csak abból élnek amit megtermelnek és eladnak. Jól is néznénk ki, ha csak a támogatásból élnénk... És sajnos az a helyzet, hogy ez a támogatás annyira elég csak, hogy megvegyünk két tasak paprika vetőmagot (1000 szem, ~11000 Ft) és mellé még ott vannak a nővényvédőszerek, az üzemanyag, öntözés, munkások, stb. amik szintén horribilis összegek... Namost, mint mondtam nincs különösebb gond azzal, hogy nem lehet az árut eladni, mert megveszik. Viszont az se mindegy ugye, hogy kik veszik meg. A nagybani piacon a paprikát tonnaszámra viszik a románok, szlovákok, lengyelek, akik örömmel fizetnek érte és utaznak ilyen messzire a jó minőség érdekében. Magyar vevő nagyon ritka. S mikor látom a boltok polcain és a kedves vásárlók kosaraiban a 300 Ft-os fonnyadt, csomagolt, hányadékízű paprikát, amit mi kapásból csak a disznónak meg a tyukoknak adunk, fel is megy bennem a pumpa, de azt mondom "úgy kell nektek!":) Mellesleg mi a nagybanin 100-120 Ft-ért adtuk az első osztályút! Viszont ennek ellenére még mindig azt mondjuk , hogy ennél rosszabb ne legyen.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Kilopják a lábunk alól a földet Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kilopják a lábunk alól a földet   Kilopják a lábunk alól a földet Empty

Vissza az elejére Go down
 
Kilopják a lábunk alól a földet
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Pénzügy/Gazdaság/Politika-
Ugrás: