HomeGy.I.K.Hírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

Share
 

 Viszlát, PayPass (útmutatóval)

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég
Anonymous


Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) EmptySzomb. Feb. 02, 2013 5:03 am

Aki itt van, az valószínűleg tudja hogy a PayPass egy mikrochip technológia, amit a bankkártyákba építenek be, és a közvetlen érintés nélküli lehet vele fizetni. Azzal is biztosan tisztában vagytok, hogy ez az emberek bőre alá ültetett chip-nek az előfutára, ezt szeretnék megszokottá/elfogadottá tenni magával a berögződéssel, hogy csak elhúzol valamit az érzékelő előtt (most a pénztárcádat, később a karodat), és már fizettél is. Másodsorban azért hülyeség, mert minden vezeték nélküli technológiában magasabb a kockázat, és a PayPass chipet a megfelelő hangolással 30 méterről is le lehet olvasni, szabad utat adva ezzel az adathalászoknak és egy nem is olyan távoli jövőben létező nyomkövető rendszernek.

Egy ismerősöm kártája pár hónapja járt le, és micsoda meglepetés, az új kártyában már PayPass chip nyugodott. Ő utólag tudta meg hogy mi ez, és miért nem jó, viszont nem volt ötlete hogy mit tegyen. Ezért felajánlottam, hogy megpróbálok csinálni vele valamit.

Ha a kártya hátulját nézve elég ideig forgatjuk, a tükröződés miatt láthatunk egy kidudorodást, ez pont az ellentétes oldalán van a sárga ("telefonkártyás") fémlapnak. Nos, ott a chip, pontosabban a fémlap belső felületére felragasztva. Ez remélhetőleg látható a lent mellékelt képeken, a középső barna lapkáról van szó. A jó hír az, hogy ez teljesen elkülönülten működik a mágnescsíktól, ami a kártya hátulján található széles, egyszínű csík. Ha egy erősebb lámpa fényéhez tartjuk a kártyát, láthatóvá válik a chip, illetve belőle kiágazó két "kar", amik szerintem antennaként szolgálnak. Vigyázzunk hogy ne tartsuk sokáig ott, mert a túlzott hő miatt károsodhat a mágnescsík, illetve megolvadhat a kártya. Szóval, amíg a mágnescsík nem sérül, addig szinte bármit csinálhatunk.
A kártya 3 rétegből áll: egy műanyag lap, és két fólia ami közrefogja ezt. A műanyaglap a chipnél ki van vágva, ebben a lyukban fekszik a chip. A kártyát elkezdtem hajlítani a rövidebb oldalakat megfogva, úgy hogy az eleje domborodjon ki (azért ne törjük el a kártyát). A lámpától kapott hő miatt formálhatóbb lett a fólia, és hajlításkor kis rés keletkezett ott ahol a sárga fémlappal érintkezik. Egy hegyes biztosítótűt beleszúrtam, úgy hogy a hegyével a fémlap alá hatoljak, szép lassan nyomva, minél kisebb szöget bezárva a kártya síkjával. Minél jobban alá tudjuk nyomni, annál jobb. Érdemes úgy csinálni hogy a kártyát egy asztal lapjához szorítjuk, és teszünk alá valamit. Aztán a tűt bent hagyva, magunk felé hajlítva ki tudjuk pattintani a fémlapot a kártyából. Nekem csak egy része jött le elsőre, a többi külön lefeszítve vagy csipesszel eltávolítható. Oldalt látszott a két "kar" végződése, amennyire tudtam, azt is kihúztam csipesszel.

Így kaptam egy olyan kártyát, amilyen a régi volt. Aki nem szeretne feltűnést kelteni vele, leragaszthatja a lyukat egy kis darab egyszínű szigetelőszalaggal. Nem akarok hülyeséget terjeszteni, így ki is próbáltuk hogy működik-e a kártya. Azt ATM elfogadta, ezek tudomásom szerint mindenütt a mágnescsíkot olvassák be. Elmentünk egy boltba ahol lehet PayPass-szel fizetni, és az olvasójuk nem érzékelt semmit (mi persze játszottuk az értetlent). Még ki is vettük a kártyát és hozzányomtuk a leolvasóhoz, a 4 LED-lámpából csak egy gyulladt fel, az is rövid ideig. Maradt a készpénz kacsint Felmerült hogy a fémlapot nem-PayPass-os fizetéshez is fel lehetett volna használni, de ez nem hinném hogy gondot jelentene, nekem évek óta egy olyan kártyám van amin csak mágnescsík van, és eddig mindenhol tudtam vele fizetni.

Mi legyen a chippel? Én a kreatív módokon való elpusztítást ajánlom, vésővel-kalapáccsal zúzzuk össze, finom szemű darálóba dobjuk be, vagy ami még biztosabb, égessük el! Semmiképp se dobjuk ki úgy ahogy van, mert ha valaki netán ráakad, ugyan úgy tudja használni mint mi a bankkártyánkat, csak pin-kód se kell hozzá.

Olvastam kevésbé szívbajos megoldásokat is, valaki simán csak kiütötte a kártyából a chipet kalapáccsal és 100-as szöggel. A lényeg hogy a mágnescsík ne sérüljön.
Megemlíteném, hogy a bankkártyánk nem az egyetlen chippelt dolog a pénztárcánkban. Pl. diákigazolványokban, egyre több külföldi (pl. amerikai) útlevélben és az új, egységes kártyarendszer kártyáiban is van chip, amik hasonló célokra használhatók. Az irányzat az hogy mindenben chip lesz. A technológia ott tart hogy 0,14 mm oldalszélességű chip is előállítható, bármibe beépíthető, és nem biztos hogy mindenből ilyen egyszerűen el lehet távolítani. (Bár láttam olyat, hogy valaki 3 másodperces mikrózással égette ki a miniatűr RFID chipeket az euro bankjegyekből.) Így ajánlatos olyan pénztárcát beszerezni, ami leárnyékolja az elektromágneses jeleket, vagy saját magunknak reparálni egyet. Ez megvalósítható az általános alumínium fóliával, de jobb tulajdonságai miatt ajánlatos rézfóliát ill. rézhálót használni. Ezekkel kapcsolatban pár link:

http://www.rpi-polymath.com/ducttape/RFIDWallet.php
https://www.thinkgeek.com/product/8cdd/
https://www.idstronghold.com/
http://www.instructables.com/id/RFID-Secure-Wallet/step5/Make-the-ID-holder/

További megoldásokat a következő keresőszavakkal találunk:
blocking wallet rfid shielding diy

Aztán jó chip-nélküli kószálást!

Képek:

Viszlát, PayPass (útmutatóval) 01
Viszlát, PayPass (útmutatóval) 02
Viszlát, PayPass (útmutatóval) 03
Viszlát, PayPass (útmutatóval) 04
Viszlát, PayPass (útmutatóval) 05
Vissza az elejére Go down
petra11

petra11

Hozzászólások száma : 9
Csatlakozott : 2013. Jan. 24.
Kor : 27

Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) EmptyHétf. Feb. 04, 2013 12:14 pm

Itt van az én diákigazolványom, kíváncsi voltam hogy néz ki ez a chip-dolog..
hát így.
Elég ijesztő. gyanakszik

http://kepfeltoltes.hu/130205/Di_kchip_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Vissza az elejére Go down
PPP

PPP

Hozzászólások száma : 96
Csatlakozott : 2013. Jan. 19.

Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) EmptySzer. Feb. 06, 2013 7:43 am

"Nemzeti Egységes Kártyarendszer"

tyű de jól hangzik!
Már csak egy birodalmi SAS-t kéne rányomatni valahova...
Vissza az elejére Go down
http://pirospirula.blogspot.com
decay

decay

Hozzászólások száma : 10
Csatlakozott : 2013. Jan. 26.

Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) EmptyCsüt. Feb. 07, 2013 10:12 am

petra11 írta:
Itt van az én diákigazolványom, kíváncsi voltam hogy néz ki ez a chip-dolog..
hát így.
Elég ijesztő. gyanakszik

http://kepfeltoltes.hu/130205/Di_kchip_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És a Diáknak melyik részén van a chip? Csak mert nekem is ilyen van már... -_-
Vissza az elejére Go down
Feelthelife

avatar

Hozzászólások száma : 2
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.

Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) EmptyCsüt. Feb. 07, 2013 10:45 am

EZT NE CSINÁLJÁTOK MEG!
Az a chip, amit sikeresen kitörtél a kártyából nem az RFID chip, cserébe igényelhetsz új kártyát ami jó esetben 5000 Ft is lehet. Sok terminál kéri, hogy a mágnescsík helyett azt használd és biz' az automaták között sem mind a csíkot olvassa csak le, hanem használja a csipet is, mint plusz biztonsági eszközt. Viszont RFID-t leárnyékoló irattartót már rendeltem én is. Érdekel, hogy gyakorlatban mennyire fog működni.
Vissza az elejére Go down
Grinderbar

Grinderbar

Hozzászólások száma : 34
Csatlakozott : 2013. Jan. 29.

Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) EmptyVas. Feb. 10, 2013 7:05 am

Új diákigazolvány került bevezetésre amiben már benne van az RFID chip.

http://www.diakbonusz.hu/?p=uj_diakigazolvany
Vissza az elejére Go down
petra11

petra11

Hozzászólások száma : 9
Csatlakozott : 2013. Jan. 24.
Kor : 27

Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) EmptyHétf. Feb. 11, 2013 5:19 am

decay, a képen ahol a matrica helye lenne , ott van alatta a chip.
fénytöréskor jól látszódik.
Vissza az elejére Go down
Enigma

Enigma

Hozzászólások száma : 30
Csatlakozott : 2013. Oct. 03.

Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) EmptyKedd Okt. 08, 2013 6:39 am

Kedves mindenki !

Hadd meséljem el ami legutóbb történt velem!
Olvastam a  (PPP)blogon is meg itt is ezekről a csipekről. Nem tőletek hallottam ezekről először, de a minap kicsit ledöbbentem hol is tartunk már.
A munkahelyemen "bélyegezni kell" mivel rugalmas munkarendben vagyunk... nem mondom kényelmes és pontos ami az idő-elszámolást illeti, de én is tudom mi van a 'csippantós' kártyámban.
Ámde a kölök nemrég szakközépiskolás lett s lám az új diákigazolványában is ott lapul a technika.
Most hogy írom ezt gyorsan leellenőriztem minden mást de az igazolványokban még nincs benne.
A Bankkártyám már necces de szerintem még mentes tőle. Viszont.
Nemrég elkezdtem járni egy helyi 'fitnesz centerbe' (gerinctorna miatt)ahol a második alkalommal rám erőltettek egy kártyát valami elektronikus bérlet ez kell mert ezzel kell bejelentkezni bla bla. Késésben voltam, mondom ok..
Nemrég megnézem ebben is ott a csippecske meg rajta ez az új QR kód az okostelcsinek.
"kényelmed érdekében új, internetes szolgáltatást vezettünk be, melynek segítségévelegyszerűen ellenőrizheted bérleted állapotát (??) az interneten foglalhatsz időpontot és Vásárolhatsz kártyád segítségével készpénz használata nélkül !!! "
Az ismertetőn írja ilyen és ilyen weboldalon jelentkezzek be, módosítsak jelszót, meg kattintsak a F@szbúk telepítés gombra  ( MIVAN?).
Felhívom a csajt kérdezem:
- erre mi szükség van ?
- hogy nekem könnyebb meg egyszerűbb legyen;
- és az nem jó ha felhívlak titeket ?
- igazából mindegy ahogy nekem kényelmesebb.
- és akkor mi szükség van a FB-omra ehhez ?
- semmi az nem kötelező csak egy lehetőség.
- és ha nekem erre nincs szükségem ?
- második alkalomtól mindenkinek kötelező ilyent használni.
Leteszem, agyalok kezd valamiért BAROMIRA nem tetszeni az ügy, gondolkozom régen is volt edzésen névsorolvasás stb. Elhatározom, hogy megkérdezem vajon ha visszaadom a kártyát ők visszaadják az árát ? ( 900FT volt) Ez lesz a döntő !
- Szia ismét én, mi van ha nekem erre nincs szükségem ?
- a kártya 2-ik alkalomtól kötelező !
- Miért?
- ha gondolod megadhatok egy irodai számot ahol megkérdezheted.
- Értem ! Csak nem szeretem ha mindenféle nyilvántartásokban szerepeltetnek.
-igazáábóól minden tagunknak van ilyen szóóval...izé nem vezetünk semmi nyilvántartást az email címet meg telefonszámot csak azért kértük el ha elmaradna a foglalkozás akkor tudjunk értesíteni.
( itt már konkrétan kiröhögött majd utána mondja) de  egyébként a termekbe se lehet már csak kártyával belépni.
- és ha nekem erre nincs szükségem ?
- úgy érted akkor egyáltalán nem akarsz hozzánk járni ? ( finoman visszautalt  ennek KÖTELEZŐ mivoltára)
Aztán még pár mondattal "megnyugtatott" és leraktam. Majd el se mentem a foglalkozásra. Azon tűnődök, hogy holnap bemegyek és visszakérem a kártya árát és kérem, hogy töröljék az adataimat.
Érdekesség : a rendszer kitalálói egy cég (optime pont hu) akiknek oldalát felkeresve a "teljeskörű nyilvántartó rendszer edzőtermek és szoláriumok számára" nevű lap nyílt meg....kész szerencse hogy nem is vezetnek rólam nyilvántartást, nem ? gyanakszik
/Elnézést amiért hosszabbra nyúlt, de így talán érthetőbb a kiakadásom./
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) EmptyKedd Okt. 08, 2013 8:15 am

Ket sikon megy a tortenet.

A Te sztorid a jutalek sikjan mozgatja a hitelkartya dealereket mindenfele berletbe alcazott kartyakent.

Ezek felett van az NWO erdeke, hogy mindenkirol tudjon mindent. Kontroll es terror:)) Az ilyen szolgaltatasok ezert valahogy mindig elonyt elveznek a bankoknal, mert mindegyik moge kell egy bank.


Vissza az elejére Go down
Avar

Avar

Hozzászólások száma : 244
Csatlakozott : 2013. Mar. 08.
Tartózkodási hely : Coruscant

Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) EmptySzer. Okt. 09, 2013 4:10 am

Sjnos olyan sok helyen vagyunk nyilvántartva, hogy egy két új kütyü, már nem sokat nyom a latba. Szerintem.
De ezt mindenki maga dönti el. Engem nem zavar a sok elektronikus szar, este mindet kikapcsolom, a kártyáimat fémdobozban hordom. Egyébként meg nincs mit tikolnom.
Ha ide regisztráltál akkor már amúgy is egy szintel feljebb kerültél a ranglétrán a megfigyelendő idióták körében. nevet 
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty
TémanyitásTárgy: Re: Viszlát, PayPass (útmutatóval)   Viszlát, PayPass (útmutatóval) Empty

Vissza az elejére Go down
 
Viszlát, PayPass (útmutatóval)
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Szép Új Világ-
Ugrás: