HomeGy.I.K.Hírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

Share
 

 IdőUtazó DimenzióHarcos

Go down 
SzerzőÜzenet
FiX

FiX

Hozzászólások száma : 36
Csatlakozott : 2013. Feb. 01.

IdőUtazó DimenzióHarcos Empty
TémanyitásTárgy: IdőUtazó DimenzióHarcos   IdőUtazó DimenzióHarcos EmptyPént. Feb. 01, 2013 3:00 pm

IdőUtazó DimenzióHarcos

Együtt úszom, utazom az idő folyamával, mert nem ismerem más módját a létnek, és küzdök, harcolok minden dimenzióban, ahol kell és megadatik.
Nem jelent ez többet, mint hogy egy hal szintjét talán már elértem.

Mondják, csak a döglött hal úszik az árral. Mások rebellisnek nevezik azt, aki az árral szemben úszik. Két féligazság, amiket ha megértenek, tanítanak. Ha dogmává válnak, akkor csonkítanak.

Egy hal arra úszik, amerre úsznia kell. Sokkal egyszerűbb dolga van persze, mint egy embernek. Sokkal kevesebbféle és sokkal egyértelműbb helyzetben kell döntést hozzon, és az ezekre adandó megfelelő válasz is sokkal mélyebben, elementárisabban, zsigeribben él benne, mint egy ember esetében. Ennek a két féligazságnak a helyes eredője is.
Ilyen például a sebes pisztráng. Egy folyó felső szakaszán kel ki. Fiatalon követi a folyó sodrát, társaival leúszik a tengerbe, színe ezüstre vált, megnő, megerősödik, mert több táplálék jutott, mintha csak a folyón osztoznak. Majd mikor eljön az ideje, visszatér egy olyan vidékre, legtöbbször pont oda, ahol született. Melynek illata kitörölhetetlenül bevésődött lényébe, és akkor sem mosódott ki onnan, mikor örömmel vette magához más vidékek gazdagságát. Visszatér, mert tudja, érzi, hogy ott képes leginkább továbbadni mindazt, ami ő, onnan indulhatnak legjobb eséllyel utódai, hogy elérjék és majd maguk is továbbadhassák mindazt, ami ő. Nincs az az erős sodrás, nincs az a zúgó, amivel ne menne szembe, ha addig él is. Vadak tizedelik társait, de nem torpan meg. Eléri, amit el kell érjen, vagy belepusztul a küzdelembe.
Mégsem elvakult, fanatikus!
Ha ugyanezen halak ikrái akár a természet erejéből, akár ember keze által egy szép tóba vagy egy éppen csak az életben maradásra alkalmas medencébe kerülnek, kikelve nem rokkannak bele. Mind körbejár, keresi az utat gazdagabb vizek felé, de ha nincs, megnyugszik abban, ami van. Annyin osztozik társaival, ami jut. Nem nő akkorára, színe sem vált ezüstre, úgy lesz erős, hogy képességei szerint az adott helyzetnek leginkább megfelelő alakot és viselkedést veszi fel. Nem őrül bele, hogy nincs hova kalandozni, éli egyszerűbb, kevésbé küzdelmes, de egyben behatároltabb életét, és teszi a dolgát. Időről időre körbejár, sosem fásul el, keresi, megnyílt-e valahol egy út újabb bejárható és belakható vidékek felé. Ha igen, rögtön küzdeni kezd, ha nem, kitart tovább. Képes erre sok generáción át. Mert ezek a halak is töretlenül őrzik a lángot, mint ki tudja még hány féle-fajta élő a világon.

Van egy céljavesztett faj, aminek tagjai olyan nagy arányban betegek, hogy nem csak saját fajtársaik jobbik felét akarják megfojtani, hanem minden nemes létet a Csillagösvény eme pici szegletében.

Ember, mielőtt a teremtés koronájának mernéd magad nevezni, annak ellenére, hogy saját szülőbolygód sem ismered, nemhogy a Mindenséget, legalább abba gondolj bele, hogy egy hal szintjét eléred-e egyáltalán!


FiX

( fixunit.hu )

2010.01.30. – Mindenség, Csillagösvény, Föld, Eurázsia, Kárpát-medence, Budapest
Vissza az elejére Go down
http://fixunit.hu/
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

IdőUtazó DimenzióHarcos Empty
TémanyitásTárgy: Re: IdőUtazó DimenzióHarcos   IdőUtazó DimenzióHarcos EmptyHétf. Feb. 04, 2013 1:16 am

Ez így hippiduma, az állatok ugyanúgy nem szeretik a bezártságot, kötöttséget, mint az emberek, (már aki) még egy házimacska is a szabadságot választja, ha teheti. A nem háziasított állatok pedig egyszerűen megőrülnek a bezártságban. (állatkertben csak a növényevő vagy a kevésbé intelligens állatok bírják, a többi igazából inkább a halált választaná, ha tehetné) Embereknél is így van, csak közöttük sokkal több a kevésbé intelligens, ők már észre sem veszik a rácsokat.
Könnyű a halaknak, közöttük nincsenek álcázott élősködők, akik úgy néznek ki, mint a halak, de igazából pusztítók, akik szövetkeznek a halászokkal.
Vissza az elejére Go down
 
IdőUtazó DimenzióHarcos
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Társadalomkritika/Karikatúra/Szatíra-
Ugrás: