HomeGy.I.K.Hírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

Share | 
 

 A Habsburgoktól a Finnugorig

Go down 
SzerzőÜzenet
Grinderbar

Grinderbar

Hozzászólások száma : 34
Csatlakozott : 2013. Jan. 29.

TémanyitásTárgy: A Habsburgoktól a Finnugorig   Csüt. Jan. 31, 2013 9:03 am

A Habsburgoktól a Finnugorig

Mivel nagyon érdekel engem a magyarság történelme ezért úgy gondoltam elkészítem ezt a kis áttekintést. Röviden tömören bemutatom, hogy mit tanítanak és gondolnak ma a magyarság nyelvtörténetéről a legtöbben. Valamint a valóságot és amennyire lehet az okokat is.

A „gond” az iskolában kezdődik ahol ugye megtanuljuk, hogy 2+2=5 vagy 4 ? De talán mélyebben gyökerezik ez mint az iskola és nem lehet az oktatási rendszert hibáztatni.

A magyarokat csak úgy tudták legyőzni hogy elvették a múltjukat és egy hamis történelmet vázoltak fel nekik. Ezzel is azt erősítve hogy semmik vagytok egy távoli északi nyelvcsalád távolra szakadt valami ága és körös körül idegenek vesznek körbe és egyedül vagytok. Na most ez nem igaz.
A magyar nép nagyon sokat vándorolt ha a ha a honfoglalás előtti időszakot nézzük és még az az utáni majd ezer évet, rengeteg népcsoport keveredett (olvadt be) közénk. Rengeteg új szót is vettünk át különböző népektől. Mielőtt nagyon elkalandoznék ezzel azt akarom mondani, hogy a Kárpát-medence egyfajta olvasztó tégely szerepet tölt be. És nem csak Keletről vándoroltak be „magyarok” hanem délről feltehetőleg (mai Törökország területéről) ők most vagy egy más irányba indult magyar csapat volt vagy egy később magyarsággal keveredett ág.

Visszatérve a Finnugorokhoz
Forrás: [http://www.magyarhon.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=187&Itemid=197]

Döntő pillanat volt az 1848-49. évi szabadságharc, melynek leverése után, a nemzet szürkeállományának jelentős részét vagy kivégezték, vagy bebörtönözték, hazája elhagyására kényszerítették, vagy belső emigrációba menekült. Szegény hazánk ismét magára maradt.
Az 1867-es kiegyezés után a magyar tudósok nehéz válaszút elé kerültek. El kellett dönteniük, hogy melyik őstörténeti elképzelés elsőbbségét fogadják el, a finnugor vagy az orientalista fölfogást.
A magyar őstörténet finnugor elgondolását a Habsburg-dinasztia hívei kezdettől fogva erősen fölkarolták, mert a szabadságharc leverése után szükségesnek vélték, hogy a magyarok nemzeti tudatát gyengítsék. E cél elérése érdekében előbb egy Miklosits nevű bécsi tanárt küldtek Budapestre, feladatául adva a Magyar Tudományos Akadémia programjának ellenőrzését. Miklosits megértette küldetése célját, és egy hosszú jegyzéket készített azokról a magyar szavakról, amelyeket - szerinte - a szomszédos szláv nyelvekből kölcsönöztünk. Majd Budapestre jött a német Jozef Budenz (1836-1892), aki mellett Hunfalvi (Hunsdorfer) Pál (1810-1891) kiváló munkatársnak bizonyult. Ők ketten lettek a magyar őstörténet finnugor elméletének részletes kidolgozói.

Ez idő tájt kezdtek a mezopotámiai romok alól előkerülni az ötezer év előtti sumer civilizáció írásos emlékei. Első megfejtői a francia Francois Lenormant (1837-1883) és Jules Oppert (1825-1905) professzorok voltak. A szabadságharc leverése után emigrált Rónay Jácint (1814-1889) katolikus püspök hívta föl a két úttörő sumerológus figyelmét arra, hogy az agyagtáblácskákon talált ékírásos szavakat nem héber nyelven (ahogy ők ezt megpróbálták), hanem a magyar nyelv révén tudják megfejteni. Ennek köszönhető, hogy Oppert a magyar nyelvhez hasonlította, Lenormant pedig határozottan állította - s több könyvében kifejtette, hogy a régi sumer nyelv „legközelebbi rokona a magyar nyelv!” Nyilvánvaló lett, hogy az írásföltalálók népe - amelyet közmegegyezéssel sumérnak neveztek el a tudósok - teremtette meg a világ első ismert magas civilizációját. A vezető magyar tudományos körök nem biztatták hazai tudósainkat arra, hogy sumer problémákkal foglalkozzanak. Ellenkezőleg, igyekeztek őket a sumerológia területéről visszairányítani Szibéria fagyos mezőire. Időközben a nyugati tudósok perdöntő bizonyítékokat hoztak elő, hogy a régi Kelet szokványos szemita szemléletén változtatni kell, mert kiderült, hogy a Teremtés mítosza, a Vízözön meséje, melyeket az Ótestamentumban följegyeztek, nem a szemita géniusz irodalmi alkotása - mint eddig hitték -, hanem a ragozó nyelvet beszélő népeké, akiktől a szemita szerzők egyszerűen átvették. Hogy a szemita szemlélet további romlását magakadályozzák, alkalmasnak látszott a potenciális ellenfeleket, közöttük a magyarokat elsősorban, e veszélyes területről elterelni. Igy a magyarellenes Habsburg-érdek párosult a szemiták félelmével és mindkettő az orientalista felfogás esküdt ellensége lett.

Hosszú idő alatt ez a Finnugor elmélet beivódott a magyarság tudatába. És még mindig az oktatásban van ez az elképzelés, amit annak idején a lealacsonyítás miatt találtak ki. A fordulat ott van a történetben, hogy a drága Finn testvérek elfelejtettek nekünk szólni róla,hogy bocs de mi már ilyent nem oktatunk. Finnországban nem oktatják a magyar-finn rokonságot.

Itt van még pluszban Kiszely István írása is a magyarságról

[http://magunk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1065:kiszely-istvan-ott-kell-keresni-a-magyarokat-ahonnan-szarmaznak&catid=45:oeseink&Itemid=161]
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


TémanyitásTárgy: Re: A Habsburgoktól a Finnugorig   Szer. Feb. 06, 2013 10:16 am

Ha az ember kimászik az iskolai/közéleti agymosásból, és csak egy kicsit is objektív szemmel néz a finnugor sztorira, egyből rájön, hogy abszolút vállalhatatlan halandzsa az egész. Zanzásítva annyi a történet, hogy elindult az Uráltól párezer görbelábú mongoloid rénszarvast terelgetve, és amerre csak mentek mindenki beléjük rúgott. "Normális" nyelvük nem volt, nem értettek semmihez, mindent úgy tanultak el út közben másoktól. Aztán megérkeztek ezek a Kárpát medencébe mint egy soktízezres europid(!) lovasnemzet, olyan aranyműves, lovász, íjász, stb. tudománnyal, ami gyakorlatilag ismeretlen volt egész európában. Ráadásul nemcsakhogy többszázezres seregeket vertek vissza, de sakkban tartották európát 100 éven keresztül, a "kalandozások" során spanyolország területéig jutottak, és onnan vissza is hozták a zsákmányt(!). És azt se felejtsük el, hogy még a hivatalos régészeink is be-beismergetik újabban, hogy a genetikai vizsgálatok szerint őseurópai nép vagyunk, a mai magyarság háromnegyedének genetikai (vagyis egyenesági, vér szerinti) ősapja az istállóskői ősember.

Akinek ez a sztori nem eléggé ellentmondásos, az még nem rágta meg eléggé a piros piruláját :)
Vissza az elejére Go down
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Re: A Habsburgoktól a Finnugorig   Vas. Feb. 10, 2013 8:34 am

Grinderbar

Gratulálok, nagyon szép és tömör írás. Ajánlom az általam tett Tóth Gyula kutatásokat, bár ami fenn van az egyelőre a kora-középkor eseményeit vizsgálja.

Krapulax
A videót ha megnézed Tóth Gyula merészebbek is állít, nem áll meg Hispániánál.
Amúgy nagyon igaz amiket írsz.:)
Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
Vendég
Vendég
Anonymous


TémanyitásTárgy: Re: A Habsburgoktól a Finnugorig   Pént. Feb. 15, 2013 10:46 pm

Vissza az elejére Go down
Világpanoráma

avatar

Hozzászólások száma : 16
Csatlakozott : 2013. Feb. 24.

TémanyitásTárgy: Re: A Habsburgoktól a Finnugorig   Vas. Feb. 24, 2013 8:10 am

Ugyanakkor már egy pár generáció óta le van tudatosan butítva a tananyag.Ez nem csak nálunk van így szinte minden döntő fontosságú rabszolganépnek le van butítva.
Pl..Angliában már ez régóta működik.
Ugyanakkor a magyarságot deheroizálják elveszik és meghamisítják a magyar történelmet és hőseinket.Mindezt azért h a magyar nép ne alakulhasson át Nemzetté mert ha ez megtörténne akkor a világot irányító elitnek az egész eddigi munkáját meg tudnánk ezzel semmisíteni és felnyitni a világ szemét a való igazságra.Ezért nem tudunk róla h a magyar nyelv Európai ősnyelv és ezért ünnepeltetik velünk a veszteségeinket ha megnézitek a mi saját ünnepeinket szinte mindegyikkel a vereségünket ünnepeljük.De soha nem ünnepelhetjük fontos győzelmeinket pl. a győztes Nándorfehérvári csatát vagy a Pozsonyi csatát amiben megbénítottuk egész Európa hadseregét ami akkoriban óriási sereg volt és sokszoros túlerőben voltak és mi mégis győztünk.Ugyanakkor ezt se tanítják az iskolákban a Pozsonyi csatát ahol ilyen eredményeket értünk el.
Itt van 3 videó:
Hisztérikus rettegés a magyaroktól1/2/3 rész
https://www.youtube.com/watch?v=a58g9a3ZXkU&playnext=1&list=PL548A5A0CBC9A8B9E&feature=results_main
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A Habsburgoktól a Finnugorig   

Vissza az elejére Go down
 
A Habsburgoktól a Finnugorig
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Történelem/Kutatás/Nyelveredet-
Ugrás: