HomeGy.I.K.Hírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

Share | 
 

 Vallás vagy Hit?

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
SzerzőÜzenet
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 31

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Kedd Feb. 05, 2013 8:17 am

Miért akarod a hegyet elhordani, ha még egy gödröt se ástál?

Nyilván kell harcolni, de mi ellen akarsz harcolni? A sátánt nem tudod megfogni, az egy nem anyagi dolog. Vagy azt hiszed, hogyha baltával a kezedben felaprítod a parlamentben lévőket, akkor minden sokkal szuperebb lesz? És ha elfogytak kik következnek? Akik meghajoltak előttük? Mi alapján döntöd el, hogy kinek fogsz azután hatalmat adni a kezében hogy döntsön az életedről, az ország életéről?

Ha harcolni akarsz, akkor elsősorban önmagadat kell legyőznöd, a félelmeidet és a téveszméket. Majd, ha már nincs benned félelem és nincs benned téveszme, akkor rájössz, hogy az egyetlen hatásos fegyver egyszerűen az, hogy nem adsz hatalmat másnak magad felett, főleg nem a háttérhatalomnak. Minek mész el szavazni? Jövőre lesz a következő szavazás, már a kampányra készülnek és tudod mit? Már megint az egész ország be fogja kajálni, addig minek akarnál bárki ellen is harcolni, hogyha a népesség 90%-a egyébként örül annak ami van és nem akar változtatni. Ha változást akarna nem menne el szavazni.

Ne menj szavazni, ne tartsd be a törvényeiket, ne engedj nekik hatalmat magad felett. Egyetlen törvényt tisztelj, "Az akaratodat ne erőltesd a másik emberre". Ennyire egyszerű törvény. És akkor jönnének, hogy "dehát ez anarhiához meg káoszhoz vezetne". Kérdezd meg, hogy miért? Ha eltörlöm azt a törvényt, hogy ne lopj, de él az a törvény, hogy akaratod nem eröltetheted a másik emberre, akkor ebben a törvényben benne van az is, hogy ne lopj? Az is, hogy ne lődd le a másikat? Az is, hogy ne verd át? Az is, hogy ne rágalmazd? Az is, hogy ne rombold le a másét? Benne van még az is, hogy más szabadsághoz való jogát nem sértheted.

Jah igen, egyik haverom mondta, hogy de akkor elterjedne a drog a világon meg hasonlók. :D Erre baromi vicces a válasz. A drog világot a kanabisz tartja életben, a bevételek 75%-a onnan ered. Ha mindenki termeszthetné otthon magának, egyrészről kevesebb lenne a divat drogos, mert most csak heccből jó szívni, másrészt az egész drogbirodalom összeomlana, mert a bevételi forrástól elesnének.

Hirdesd ezt az egy törvényt mint emberi törvényt, és hirdesd a megbocsátást, és azt, hogy szeresse minden ember a másikat, mint isteni törvényeket. Nem kell más.

Harcolni akarsz? Beszélj az embereknek arról, hogy miért panaszkodnak, hogy szar az életük, és miért panaszkodnak, hogy kevés a fizetés, ha ők ezt akarják? Legbelül ezt akarják, igenis ezt akarják, mert erre szavaztak. Valaki megszavazta az előző kormányt, meg az előzőt, meg az előzőt, stb.

Vicces, hogy mindenki elmegy szavazni mégis utána sírnak, hogy ők az áldozatok mosoly

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint
Admin
Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 23
Tartózkodási hely : Debrecen

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Kedd Feb. 05, 2013 8:26 am

Idézet :
Jah igen, egyik haverom mondta, hogy de akkor elterjedne a drog a világon meg hasonlók. Erre baromi vicces a válasz. A drog világot a kanabisz tartja életben, a bevételek 75%-a onnan ered. Ha mindenki termeszthetné otthon magának, egyrészről kevesebb lenne a divat drogos, mert most csak heccből jó szívni, másrészt az egész drogbirodalom összeomlana, mert a bevételi forrástól elesnének.

Erről lehetne egy egész topicot nyitni, mert érdekes téma.
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
Weni

Weni

Hozzászólások száma : 195
Csatlakozott : 2013. Jan. 22.

TémanyitásTárgy: Na ennyi gépelés elég volt eggyenlőre   Kedd Feb. 05, 2013 9:23 am

Hat órától kezdve pedig sötétség lőn mind az egész földön, kilencz óráig.
.
Kilencz óra körül pedig nagy fenszóval kiálta Jézus, mondván: ELI, ELI! LAMA SABAKTÁNI? azaz: Én Istenem, én Istenem! miért hagyál el engemet?
.
Némelyek pedig az ott állók közül, a mint ezt hallák, mondának: Illést hívja ez.És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.
.
Vala pedig mintegy hat óra, és sötétség lőn az egész tartományban mind kilencz órakorig.
.
És meghomályosodék a nap, és a templom kárpitja középen ketté hasada.

Ennyit a hatórai tárgyalás kezdetéröl Hamsa!

Ja, hogy ezzel igazolom, hogy mégsem igaz a sztori mivel Zsidó ünnep volt és 8:15-kor a nap lemegy. Tehát nem történhetett meg ez az egész?

Itt az ellenérvem a te írásodból Hamsa:
„Csak nézzük meg mit tett. Szombat napon (szent napon), mulatozik bűnösökkel, megment egy paráznát, és megszentségteleníti a templomot, legalább is zsidó szemszögből. Tehát, akkor mennyire is követője a Judeaizmusnak Jézus? Kb. semennyire.“

Na vajon mit jelent ez a kijelentés Hamsátol srácok?
Azt, hogy ha a master (Jézus) nem tartotta be a szabályokat akkor miböl gondoljátok, hogy a zsidókból lett keresztények betartották a Zsidó szent ünnepet?

******************
Amúgy komolyan örülök hogy végre elmondtad, hogy mi az amiben hiszel és annak, hogy elmonndtad az okát is a titkolózásodnak. Mivel elmondtad az okát ezért megkíméllek a számodra vélhetően már unalmas keresztény nyavalygástól.

No de látom azt zokon vetted hogy a sátánizmusal is kapcsolatba hoztalak. Pedig ha figyeltél volna akkor észre vehetted volna hogy én nem azt állítottam hogy sátánista vagy hanem hogy nagyon hasonló az amit mondasz.
Az pedig hogy ez a "lesátánistázás" nem tetszik neked arrol magad tehetsz.
Ha nyilt lapokal játszol eszembe nem jut találgatni hogy miben hihetsz!


***********
Hamsa: "Vérszerződés, Szkíta szokás szerint:
Szkíták úgy kötnek vérszerződést, melyet egyébként testvérszerződésnek is mondanak, hogy egy kupába, melyet közösen fognak, bort öntenek, majd vérüket a borba folyatják,"

Jézus:
Mt 26-28 "Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, a mely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára."

Aki nem látja az ellentmondást annak baj van az elemző képességével.
Ha Jézus kijelenti ez az én vérem akkor hogyan lehet szkíta szertartás ahol a szerződő felek csöpögtetik bele eggyenként vérüket a borba és azt isszák. Miért mondana Jézus olyat hogy ez az én vérem ha minnyájuké?
Egyébként én nem hiszem hogy vérszerződés volt. Az a pohár bor csak szimbolizálta a vért hisz jézus mondja utána.
.
Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, a mely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára.
.
Mondom pedig néktek, hogy: Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, a mikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában.
Tehát bort ivot valószínüleg vöröset ha a vért akarta szimbolizálni. (Jézusnak beszédében van jópár szimbólum)
"Nem békét jöttem hozni e földre hanem kardot"
Na ez mit jelent? A szeretetteljes Jézuska háborúmániás volt vagy mi?
************************


Hamsa:
"Aztán jön a feltámadás 3 nap múlva. Tamás mit akar? Belenyúlni a sebbe. Hoho, hát miféle isten az, amelyik képes a halálból visszatérni, de egy nyamvadt sebet nem képes begyógyítani maradéktalanul. Ezek után Bálint válassz, szerinted mi történt ott? "

Sötét gondolat fája
Gyökere a gyűlölet, törzse az erőszak, ágai az ingerültség, levelei a megvetés. Gyümölcse a civakodás, íze az unalom, színe pedig a becsmérlés.

Sötét gondolkodás fája
Gyökere a bujaság, törzse a restség, ágai az erőszak, levelei a feljebbvalók iránti gyűlölet, gyümölcse a gúnyolódás, íze a sóvárgás, színe pedig az érzéki szerelem.Melyik illik rád Hamsa? Talán mindkettő?
Most igazán nem mondhatod azt hogy azért írtál ilyen stílusban mert alergiás vagy az agreszióra!

Weni:
„meg tudják dönteni Jézus tanítását.“
Hamsa
„Nem akarom megdönteni tanításait. Sőt, én magam is mesteremnek tekintem.“

Ez is mennyire ellentmondásos. It mesternek később pedig lefikázod mert nem tüntette el a sebet a kezéröl. Látom nem vetted a fáradtságot hogy kiderítsd az okot miért nem tüntette el a kezéröl a sebet. Csak egyszerüen cinikusan megvetően gúnyolódva beszélsz róla.
De tudom őt a mesterednek tekinted.

*******************
Jézus Indiai útja.
Halott már valaki olyat hogy valaki elutazik valahová ahol tanúl valamit majd munkálkodása során semmi sem vehető észre abból amit utazása során tanult. Csak olyan dolgok vehetőek észre melyek teljes mértékben eltérnek a tanultaktól. Hamsa ha Jézus indiában tanult és ott megjelent neki Budha vagy ha neked jobban tetszik Buda, akkor miért van az, hogy Jézus tanításában Buda tanításai nem lelhetőek föl? (egyébb más Indiai filozófia sem) Jézusnak munkálkodásából csak a Zsidó vallás alapos ismerete illetve az Atyától kapott tanítás (üzenet) Ugye mind a Zsidó tanok mind Jézus tanai határozottan különböznek a keleti filozófiától!
Ja hogy Jézus a szentlélekkel gyógyit ami szerintetek energia! Az meg sem fordúlt a fejetekben hogy a szentlélek által gyógyított mivel az Atya megadta neki a gyógyító erőt mivel Jézus érdemes volt rá a szent lelke miatt!
Ja eszembe jutott hogy halottam egy fénytáplálkozótol is egy paszust Jézus tanaiból amivel ő a saját igazát próbálta igazolni. Utánaolvastam és ő is megbukott.

*****************************

Manapság nagyon sokan takaróznak jézus egy egy szavával , mondatával. Valamiért az emberek akik nagyon akarnak valamit keresnek kutatnak és amint találnak egy mondatot ami egyezik a saját elképzelt világukkal azt gyorsan beépítik a saját hitvilágukba. Itt jön be a Sátánizmus a képbe. Tudod ma reggel patant az agyamba egy kósza gondolat Hamsa. Fény vallása! Ezt te írtad. NAgyon nagy hangsúlyt kap a fény a te vallásodban. De mi is ez a fény.
Tudod lehet, hogy ez csak összeesküvés elmélet minden esetre nagyon figyelemre méltó.
Eddigi hozzászólásaid alkalmával mint már mondtam nagyon sokszor úgy érveltél hited mellet mint egy valódi és nem mint egy divat sátánista. Ősi valás mágia, gyógyítás gyorsan, Jézustól idézetek más megvilágításban stb ...
Tudod az a ferde gondolatom támadt, hogy a Valódi sátánisták új ötlettel áltak elő. Ennek oka pedig az hogy nem tudnak nagyon híveket szerezni mivel ha kiejtik a szájukon Sátán, ugye az az emberben előítéletett ébreszt! Mit lehet hát kitalálni? Fény vallása! Fény! Fényhozó! Lux Lucifer.
Máris meg van a tökéletes név. Sátán más néven Lucifer. A valódi Sátánista tudja miröl van szó az átlagpolgár aki meg idegenkedik a Sátántól annak jó lesz a fény is nehogy elriaszuk szegényt.
Persze egy két tanítást is át kell alakítani, hogy ne legyen szembetűnő, hogy miröl van szó!
Tehát lehet hogy te egy olyan sátánista vagy aki a sátán szótol idegenkedik de a fényel megbarátkozott és a nem túl szembetűnő tanításokkal.
Egyébbként félre ne érts a Valódi Sátánistákat nem utálom vagy ilyesmi. Én személy szerint inteligens erkölcsös kiútkeresőknek tartom őket. Nagyon erkölcsö életet élnek szerintem. Viszont hitük alapja rohad és ez előbb utóbb kihat az életvitelükre is ami már káros. (nem temlomgyujtogatásra gondolok meg egyébb ilyen baromságra) Társadalmi, szociális problémákra gondolok elsősorban.

A gnosztikus vallás a kereszténység előtt alakult és a kereszténységgel párhuzamosan létezett több helyen, több néven. Vannak gnosztikus keresztény apokrif iratok is. A Manicheizmus az egyik leghíresebb gnosztikus vallás, ami világvallás volt és Kínáig is eljutott, talán a 16. században halt ki végleg.

A Nesztoriánus kereszténység is egy gnosztikus vallás, aminek a központja Közép Ázsiában volt, miután Nesztor püspöknek el kellett menekülnie Kis Ázsiából. Európában is megjelentek a középkorban gnosztikus szekták, ilyenek voltak a bogumilok és a katarok. Ezeket a keresztények brutálisan üldözték, majd kiirtották. Akkor még nem létezett vallási tolerancia. Ettől még nem kellene azt hinnünk, hogy ezeknek igazuk volt.

A gnosztikus vallások alapvetően nagyon pesszimisták. A teremtést egy kozmikus katasztrófaként magyarázzák. A földet és az embert általában a gonosz Demiurgosz teremti, aki az anyag teremtője és ezért kibékíthetetlen ellentétben van a szellem teremtőjével, aki a valódi jó isten. A rossz és a jó istenek folyamatos harcban állnak egymással, és ebben a harcban az embernek is fontos szerep jut. Amennyiben az ember hajlandó felismerni a gnózist (görögül: "tudás"), és hajlandó visszaemlékezni arrra, hogy eredeti lelke a jó istenségtől származik, és hogy a teste csak egy börtön, amit a rossz teremtő demiurgosz hozott létre. Ha az ember hajlandó különféle cselekedetekkel és életvitellel (vegetarianizmus, a szexualitás elfojtása, a gyermeknemzéstől való tartózkodás) és tanulással fejlődni, akkor ő is megvilágosult lélek lesz, aki eljuthat a jó istenhez.

Ez lenne minden embernek a célja, de ezt csak kevesen tudják megvalósítani. Ezért sokan a gnoszticizmust elitista vallásnak tartják. A kereszténység például minden egyes ember számára megváltást hirdet, Jézus megváltó áldozatának lelki elfogadása által.

A katarok a Dél Franciaországi Albi ban hozták létre központjukat. Albigenseknek is hívták őket.

Brutálisan megölette őket és a városuk minden lakóját az akkori francia katolikus püsüök. Megmondta a katonai parancsnoknak, hogy mindenkit válogatás nélkül öljön meg a városban. Mire a kapitány megkérdezte tőle. "Püspök atyám! Hogyan tudjuk megkülönböztetni Albi városában az albigenseket a hívő katolikusoktól?"

Mire a püspök ezt mondta neki.: "Nem kell nektek megkülönböztetni őket. Gyilkoljátok le valamennyit, és majd az Úr Isten megkülönbözteti őket a túlvilágon, miután megöltétek őket".

Ez nyilván szomorú történet. Ez mellett az is igaz, hogy az albigensek egy szigorú vallási kasztrendszert építettek fel. Kevesen tudták betartani ugyanis a szigorú szabályokat. Akiknek ez sikerült, azok teljes önmegtartóztatásban és vegetáriánus módon éltek, a külvilágtól elzárva, és csak a vallási ceremóniákat és a tanításokat végezték. Ezekből lettek a fehér ruhás kiválasztottak. Utánuk következett egy réteg, akik nem éltek olyan szigorúan, és alattuk voltak azok az adeptusok, akik elfogadták ugyan a vallási tanításokat, de halogatták a végső csatlakozást. Sokan ezt a haláluk előttre halasztották, mert nem akartak lemondani a családjukról és a vagyonukról teljesen. Az albigensektől származik az ENDURA nevű vallási tett, ami egy olyan öngyilkossági forma volt, amikor az illető a mennyországba jutás reményében elhatározta, hogy passzívan megvárja a halálát, és közben megtisztuljon a földi , az anyagi, a testi súlyaitól. Ezt úgy érték el, hogy a végsőkig kitartottak abban, hogy sem nem ittak, sem nem ettek. Ebből származik az angol "endure" = kitart, elvisel szó is, és a motorversenyek "Endura" kategóriája.

Egyébként a bolgár bogumilok szektájának volt egy olyan változata is, akik nem csak Jézushoz,hanem a gonoszhoz, Szatanaélhez is imádkoztak. Ők mindkét principiumot (világot uraló elvet) tisztelték. Ezért sokan akkoriben ezeket az embereket tévesen sátánistáknak tartották.

Egyébként szeretnék utána járni a szkíta teremtéstörténetnek mert jelenlegi eredményeim alapján semmit sem találtam róla. 89 előtti könyvek pedig Magyarországon nem írhattak ilyesmit. Ez azt jelenti ha valaki írt róla akkor csak 89 után tehette. Tehát honnan van ez a teremtés elméleted? Eddigi eredményeim a Gnosztikus teremtéstörténettel megeggyező teremtéstörténetet mutatják.


Én nem tudom, hogy a szkíták kik voltak, és milyen vallásuk volt. Hérodotosz ókori görög történetíró leírt több vallási rítusukat is, (pl. hogy a szkíta jósok felhevített kövekre vadkender magokat szórtak egy sátorban, és elrévültek a hallucinogén gőztől és jóslatokat mondtak), de nem maradt fenn a szkíták egyetlen egy vallásos könyve sem, így minden, amit róluk, vagy az ő vallásukról gondolunk, pusztán spekuláció..

Itt egy könyv: Francois Favre könyve magyar kiadásban: címe: "Máni, Kelet Krisztusa, Nyugat Buddhája" (Mani, Christ d'Orient et Bouddha d'Occident). ezt Dr. Marádi Krisztina fordította és felelős kiadója L. Nagy Lajos.

A szerkesztő hisz abban, hogy a kunok manicheusok voltak mielőtt letelepedtek volna Magyarországon. Ezért írja a könyv belső borítóján, hogy "A kiadó emblémája a szabad nagykunok ősi címerét ábrázolja". (Egy balra néző, két lábon álló, kétfarkú oroszlán, mely fölött balról egy holdsarló, jobbról pedig egy hatágú csillag látszik)

A Kötet megjelenését támogatták többek között Karcag város és Debrecen város önkormányzatai is!

Ezek szerint többen is hisznek abban, hogy a kunok vallása eredetileg manicheus volt.

A könyvben ilyen csúsztatások voltak: "Máni prófétát megölték Bálapátban." Ez egy alig felismerhető csúsztatás. Ugyanis a település Perzsiában volt a középkorban, és Belapat -nak nevezték. De a magyaros átírása "Bélapát" miatt ez úgy hangzik, mintha a heves megyei Bálapátfalva egyik változata lenne. Ezzel is azt sugallja, hogy a magyarok vagy a kunok ott éltek, ahol "Bálapát" volt. Ilyenekkel van tele a könyv. Ezt a gondolati módot "wishful thinking"-nek nevezem. ez a "de jó lenne, ha így lenne" kategóriája. Amikor elképzelek valamit és úgy állítom be a körülményeket, mintha ez valóban így lett volna. Ha objektíven, tudományosan gondolkodol, akkor ezt nem teheted meg.

Molnár V. József, aki a "Gyermekrajzok Üzenete" c. könyvet, és sok más, értékes könyvet is megírt, nos ő is beszél szkíta kereszténységről.


Szerintem ez abból fakad, hogy szeretné, ha mindenki elhinné azt, hogy a magyar nép a szkíták népéből származik. És szeretné ha azt is elhinnénk, hogy a szkíták már egyfajta elő-keresztény vallást hittek volna.
*********************
Aztán ott a teremtés elméleted Jössz azzal, hogy a fénylény fölébresztette az embert és az visszanyerte emlékeit de hogy azt el ne veszítse halálakor ezért a fiainak adta át!
Ha a fiainak adta át akkor miért csak a Szkíták emlékeznek rá. Talán a Szkíták is valamiféle kiválasztott nép vagy mi? Nem vagyok Szkíta ellenes de ezzel ugyan oda jut a Szkíta mint az a Zsidó aki magát felsőbbrendünek tartja másoknál mert a Zsidó a kiválasztot nép csak ép ők meg azt nem hangoztatják hogy mire lettek kiválasztva! Valahogy az álításuknak a második fele folyton lemarad beszédeik alkalmával!
*****************************************
Egyébbként ami a leggrosszab az az hogy te mondasz valamit én pedig reakcióképp megmutatom a logikai ellentmondást. A következő hozzászólásod a topikhoz az az általad félreértet hozzászólásom logikátlanságának a bemutatása majd pedig írsz egy ujabb infót a hitedröl. Szóval az én logikai kérdőrevonásaim úgy látszik számodra érdektelenek. Lehet azért mert folyton félreérted őket.
******************
Ja igen az erők.
"Víz > Visz > Ez egyértelmű"
A papok a vizet használják mert a mágiában ez a legerősebb kötő elem. Aszem így fogalmaztál.
A víz visz akkor hogyan köt? Te magad mondtad, hogy nem erős a Papok mágiája ezért mégis megszabadulnak az emberek. Lehet pont azért mert a víz visz és nem köt csak a Pap nem tudja és azok sem akik a mágia mesterei? Megint egy ellentmondás. Jó persze tudom nem ismerem a mágiát biztos azért kérdezek butaságot!
Egyébként ez a rész is tök jó hogy a logikai kérdőrevonásom miszerint ha a Pápa és a Bíboros tud róla hogy a Vizel bekötnek a földbe akkor miért nem kötik be az öngyilkosokat és aszem más vallás híveit? Simán megválaszoltad azzal hogy a Pap nem tudja mit csinál. Érdekes indok.

***********
Hamsa:
Jah igen tudom, a mágia nem létezik. Persze, csak épp azért keresztelnek vízzel (a legerősebb kötő mágia) + szent szavakkal (szó mágia) és a homlokodra rajzolják (jobb esetben) a keresztet (szimbólikus mágia), mindezt teszik szertartások közepette (szertartásos mágia).

Ha már a szimbólumoknál tartunk, a megkeresztelés szerinted mit szimbolizál. Gondolom ezen még nem gondolkodtál el mert csak a mágiára tudsz gondolni.
A víz mint ahogy mondtad visz. Mit visz? Gondolom szoktál kezet mosni odahaza. A koszt viszi.
A víz itt Jézus tanítása mely az Atyától származik. Ha hagyod, hogy teljes mértékben elárassza szíved és elméd a tanítás akkor megtisztít eddigi életedben elkövetet bűneidtöl és lehetőséget bitosít számodra, hogy hátralévő életedben bűntelenül élj. Jézust is megkeresztelték! MEgmerítkezett a vízben. Sok helyen még mindíg így keresztelnek.

A keresztények miért rajzolnak keresztet a fejedre vízel? Ah persze szimbólum mágia.
Milyen érdekes te aki a mágiát ősinek tartod azt akarod mondani, hogy Jézus halála után keletkezuett ez a fajta mágia. Ugyanis a későbbi keresztények kezdték el használni a keresztet ezzel emlékeztetvén magukat jézus kereszthalálára. Tehát nem holmi ősrégi mágikus szimbólum a kereszt hanem jelkép.

Szó mágia: Nézzük meg hogy hangzik ez az általad szent szöveg mely szerinted szómágia keresztelés alkalmával a Pap elmond. Ezennel megkeresztellek téged (xy neve) az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Nekem régen hittanórán így tanította a Pap. Erre pedíg azért tanított mert azt mondta, hogy ha valaki ha egy csecsemő megszületik de kritikus állapotban van akkor ne papért küldessünk hanem mi magunk is megkeresztelhetjük őt tiszta vízzel.
Ezt pedig azért tegyük mert Ugye a Keresztények hisznek abban, hogy az ember bűnös születésénél fogva. Tehát a gyermek lelkét a pap szerint így megmenthetjük a kárhozattól.
Igazából tényleg nem tudja mit tesz a pap ugyanis tudhatná ha ismerné Jézus tanítását, hogy az ember nem születik bűnösen.**********************
Hamsa:
„Hát kezdjük ott, hogy szentnégyesség van, Atya, Anya, Fiú és Leány. A szent lélek egy erő.“

Mi ez? Valami játék? Ki tud nagyobb számú szent szövettséget létrehozni? Hogyan fogadjam el a szent négyeséged ha azt nem indoklod meg?
Kb olyan mint a hited. Hogy miért hiszel benne eddig csak az derült ki számomra mert 12 ezer éves. Te most komolyan ezért hiszel benne???
Tudod mit nem szent négyesség van hanem szent hatosság. Atya Anya fiú leány nagypapa nagymama. De ha gondolod rákontrázhatsz az egész rokonsággal én meg viszonzáskép egy egész családfával. A fákat úgyis szereted mint látom.

No de hagyjuk a komolytalankodást és a sértegetést. Elvégre nem ezért vagyunk itt. Bocsi a kijelentésemért de úgy a szemembe vágtad hogy szentnégyesség van hogy rögtön ezt a stílusú reakciót váltota ki belőlem mint amit föntebb olvashattál.
Hamsa én leírtam neked a szentháromságot részletesen hogy érthető legyen. Erre te csak anyit mondasz nem ez hanem az van és kész. Hogy miért vagy mire alapozva álítod ezt fogalmam sincs. Pusztán azért mert ezt mondja a vallásod? Én ezért kritikusab szemmel nézek egy vallást. Nem hiszek egy vallásnak sem pusztán azért mert ezt állítja vagy azért mert a kedvemben jár(én egy istenpalánta vagyok aki ezt elfelejtette és hatalmas feladatom van) vagy azért mert régi (A föld lapos elmélet régebbi mégsem hisznek az emberek benne)

*********************************

***************************************
Az ember átadta gyermekeinek a tudást hogy azt a sötétség ura el ne vehesse tőle
halála után? Ki reinkarnálódott a fiaiban? Ezt a logikai kérdőrevonást is simán átlépted. Persze ma olvastam tán a Bálint hozzászólásában, hogy új lelkek is születnek és azok még csiszolatlanok és választaniuk kel a fák között mert még jó és rosz egy arányban van benük. Na mindegy a lényeg hogy újak születnek. Ezek szerint a lelkelk csak folyton születnek és születnek de meg nem halnak és másik helyre sem távoznak hanem új testek készülnek számukra a sok újonan megszülető lélekkel együtt. ÉRdekes módon erre mindíg akkor kerül sor mikor gazdasági föllendülés látható a világban nem pedig erkölcsi. (ami elvileg a reinkarnáció magasabb szintre való följebbjutását biztosítja.)
****************************************************


**********************************************
Stringfelow Isten nem AFK. Isten elküldte fiát a tudásal. Ő átadta nekünk. Szép lassan az emberiség a saját hibájából ráeszmél majd a tudás értelmére és akkor minyájan vissza találnak hozzá. Viszont ha istenke folyton beleavatkozna mindenbe akkor olyan lennél mint egy csecsemő akinek minden kívánságát lesik. Nem fejlődnél föl arra a szintre hogy értelmes embernek lehessen téged nevezni! Gondold csak el jönne és szépen megálítaná a háborút mert az rosz majd helyeted szerelne kocsit mert az fárasztó aztán meg azért nyavajognál hogy hol van az isten nem látja hogy nekem fárasztó a beszéd jöjön és oldja meg hogy gondolatal tudjak komunikálni. Nem kiskomám. Neked kell megtanulni hogy mi a rossz és a jó. Ezt pedig alaposan megtudhatod a tudásból amit nekünk küldött. Ha pedig megtanultad neked a dolgod másokat is ráébreszteni! Ha ez a fáradtságos munka sikerül akkor megoldódik az a probléma hogy háború!
**********************************
Bálint ez a parancs tökéletesen megálja a helyét egy Istentelen világban!
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél."
A dolog csak ott borul, hogy egy Istentelen világban az ego az ami érvényesül az én! Nekem jó legyen! És ez azt jelenti hogy akár más kárára is cselekedhetsz hisz az anyagnak és az életnek mindegy hogy az ember mit cselekszik. Ugyanúgy megmarad mindkettő ugyanis az életnek mindegy hogy ember fa vagy vírus formájában marad meg. Evolúció fanatikusok úgy is azt mondják majd újra kialakul a baciból a fa meg az elefánt vagy egy másik életforma. Szóval tökmindegy az életnek hogy az ember mit akar. Az ember max magának parancsolhat de nem az életnek.


********************************************************
Jut eszembe harmóniában élni a természettel. Gondolom a harmónia amire gondolsz a természet megfigyelése által keletkezett a Taoistákban. Nézzük már meg miféle harmónia van az élőlények életében. Mindíg az erősebb kutya b**** Más nőstény kölykeinek a megölése, hogy sajátja számára legyenek utódok. Vérfertőzés, Homosexualitás, Necrofilia!
Nézzük meg az álatok környezetre gyakorolt hatását. Az álat adig eszik és szaporodik míg van étel. Mindent elpusztít és nem gondol arra hogy harmóniában kéne élni más álatokkal.
Van egy természetvédelmi sziget valahol a földön ahol vörös tarisznyás rákok élnek. Ezek a Rákok minden évben átszelik a szigetet hogy szétszórják megtermékenyitett petéik a tengerben. Fölfigyeltek a természet kutatók, hogy a rákok rohamosan fogynak. Vajon mi volt az oka? A hangyák! Valahogy a szigetre került régen valószínüleg hajóval egy hangya faly mely nagyon elszaporodott. ezek a hangyák rendszeresen megtizedelik a rákokat mikor a rákok a területükön áthaladnak. Hol itt a harmónia? Persze vannak üde kivételek mikor a krokodil és a kismadár harmónikus együtlétét látjuk vagya Cápa és a kishalak együtlétét. A harmónia ami látszólag a természetben van az nem azért van mert az álatok tudatosan vagy tudatlanul harmóniában akarnak élni egymásal. Ha így lenne akkor a bárány az oroszlánal lenne egy legelőn. Ez máris a Jehova tanuja féle utópisztikus világképet festi elénk. A természetben az álatok kényszerű harmóniában élnek egymásal!!!
Most nem akarok a növényekre is kitérni. Szerintem az álatos sztoribol is jól kivehető amit mondani akarok.
Egyébbként ha van köztetek Evolúció fanatikus akkor az az ember mondja el nekem hogy alakult ki a Madár? Szívesen vitatkoznék vele! Persze ha másik topikban van ennek a kérdésnek a helye akkor átmegyek másik helyre csakhogy tiszteletben tartsuk a topic címe által sugalt vélhető tartalmat.

***********************************
Bálint:
„Azt mondod, az anyagi világ fölött létezik a jó. Azt mondom hülye vagy.“

Nézzük meg mennyire!
Azt álítod hogy „minden részecskének van hullám és részecsketermészete. Amikor valami számomra negatív érzést fejt ki, negatív gondolatokat vagy érzelmeket szül az azért van, mert azok a részecskék nincsenek összhangban az enyémmel.“
Nem vagyok fizikus de úgy tudom a részecskéknek egy tulajdonsága van és nem sok fajta.
Amit te állítasz az az hogy valójában ha jó történik velem az a számomra kellemesen rezgő részecskék miatt van. Ezek szerint ha szerelmes leszek az azért van mert számomra kellems rezgéseket bocsájt ki a partnerem. Ezzel csak az a gond hogy ahoz hogy megérezzem őt ahoz érzékelnem kell az ő rezgéseit. Ahoz hogy ő érezzen engem ahoz meg nekem kell ilyen rezgő részecskéket kibocsájtani magamból. tehát ha egyikünk sem bocsájt ki alap esetben részecskéket akkor hogyan leszünk szerelmesek? És hogy van az hogy a részecskék amiket kibocsájtasz egyszer ilyen máskor olyan érzelmeket váltanak ki belőlem? Fizikai ismereteim alapján egy részecskemindíg ugyan úgy rezeg. Ezért működik az atomóra.

Nézünk egy másik példát. Ha zenét halgatsz az lehet számodra kellemes, kellemetlen, szomorú vagy vicces stb...
Ha igaz lenne amit álítasz a rezgő részecskékröl akkor nekem mindíg ugyan úgy kéne reagálnom rá nem igaz. Ez olyan mintha egy szomorú dal hallatán folyton szomorú kéne legyek. Jól tudjuk, hogy az ember mindíg az aktuális érzelmi álapotától függően fog reagálni egy zene számra. Lehet hogy egyszer elérzékenyülök de ha sokadjára halgatom valószínüleg idegesít vagy untat.

Másik példa: Ha egy közeli hozzátartozóm meghal és a hírt a halott közeli hozzátartozója hozza el a számomra akkor nekem azért kéne szomorú legyek mert a hír hozója olyan rezgésszámú részecskéket bocsájt ki amik szomorúságot okoznak. Namármost ha az ismerős nem mondja el a hírt azonnal akkor nem érzek semilyen szomoruságot bármennyire is bocsájtja ki magából a részecskéket. Viszont abban a pillanatban hogy kimondja elönt engem is a szomorúság. Hogy van az hogy csak akkor ha szóban megtudom a hírt és nem csak akkor ha kibocsájtják ezeket a részecskéket. Egyébbként mint mondtam én a fizikában azt hiszem el, hogy egy részecske egyfajtakép rezeg. Tehát ha szerelmes leszek egy számomra kellemes rezgéstöl akkor nekem folyton szerelmesnek kéne lennem ha ezzel a részecskével találkozom. Az ember érzelmi tárházát én nem hiszem hogy holmi furcsán rezgő részecskék idézik elő. Én abban hiszek hogy ezek az emberi cselekedetek alapján jönnek létre nem pedig holmi részecskék alapján amik majd elérnek engem és csak utána érzek úgy ahogy.
Ha ez igaz lenne akkor te nem azért éreznéd jól magad mert te képes vagy jól érzni magad hanem azért mert jön egy részecske folyam ami számodra kellemesen rezeg. Tehát te tulajdonkép képtelen vagy önmagad boldoggá tenni. Vagy talán te tudatosan elgondolod hogy boldog akarsz lenni és nekiálsz számodra megfelelő harmóniájú rezgéseket gyártani majd utána boldog leszel? Vagy azt akarod mondani hogy amikor elkezded örömöd érezni egy dologban akkor te elkezdesz számodra örömteli részecskéket kibocsájtani magadból amik majd örömöt okoznak.

Másik példa: Ha éhes vagyok akkor az szerintem nem azért van mert egy étel számomra olyan rezgéseket bocsájt ki. Talán azért van mert a testem bocsájtja ki öntudatlanul? Ha meglátom a kaját akkor néha éhes leszek. Talán a kaja is ilyen részecskéket bocsájt ki és ez néhány embernek kellemesen rezeg másoknak nem holott a kaja egy fejedelmi lakoma is lehetne. Ez annyira logikátlan és annyira bele lehet kötni.

De ajánlom figyelmedbe Tom Shadiac Filmjét I AM
Ebben a filmben egy figyelemreméltó kísérlet látható. Tom egy Profeszoral ül egy asztalnál. Az asztalon petricsészében joghurt van élő baktériumokkal. A yoghurthoz elektródákat csatolnak ami egy műszerhez vezet. Tom beszél a Profal majd azt veszik észre hogy a műszer mutatója hol erősebben hol gyengébben kileng. Tehát azt lehet mondani Tom bár fizikailag nincs össze kötve a Baktériumokkal de mégis valamilyen módon hatásal van rájuk. A baktériumok pedig érdekes módon mindíg egy jelet bocsájtottak ki hol erősebben hol gyengébben de csak Tom reakciója után. Tehát elmondható, hogy létezik valamilyen láthatatlan kapcsolat vagy kisugárzás de az mindíg a személy cselekedete után és nem előtte alakul ki. Tehát ha számomra jó vagy rosz valami akkor az nem azért van mert holmi részecskék nekem így vagy úgy rezonálnak hanem azért mert én teszek érte hogy valami jó legyen a hatás pedig utána következik be.
Ez is mennyire logikátlan már hogy előbb a hatás aztán az érzés, cselekvés jön. (rezonancia aztán a boldogság) Nem az a logikus hogy előbb érzés, cselekvés és hatás jön. Miféle fordított gondolkodásra tanít téged a Tao?
************************
Zeitgeist.

A filmmel kapcsolatban számos kritikát megfogalmaztak már. Egyik legfontosabb, hogy a
film anekdotákat, ismeretlen eredetű történeteket és beszámolókat használ fel saját
elméletét alátámasztó bizonyítékként. Ezek kiegészülnek a videó- és hangbejátszásokkal,
valamint könyvekből vett idézetekkel – mindez anélkül, hogy az idézet pontos helyét megadná. Ezzel gyakorlatilag lehetetlenné teszi az információk ellenőrzését. A film
veszélyes, hiszen a nézői elfogadják az állításait anélkül, hogy saját kutatásukkal
ellenőriznék annak tartalmát.

Itt a link egy PDF filehoz ahol már más kielemezte a Jézushoz kapcsolódó dolgokat.
Nézd át Alessa és döntsd el mennyire veszed szentírásnak a Zeitgeisztet!
Neked Is ajánlom Bálint mert látom benned is fölmerülnek kérdések.
http://www.halado.hu/zeitgeist.pdf
Jó éjt!

Ja Mercules nem vagyok jó helyesíró. Valamiért ez a része a tananyagnak sohasem érdekelt. Mindíg azt valottam, hogy az információ a lényeg nem a külalak. Néha pedig jól jönne ha tudnék helyesen írni :-/ Be kéne szerezzek egy worldot. Sajnos a jelenlegi halott már egy ideje.
Vissza az elejére Go down
Stringfellow

Stringfellow

Hozzászólások száma : 80
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Kedd Feb. 05, 2013 10:34 am

Ez a szavazásos dolog engem hidegen hagy, én nem szavazok ilyenekre, szóval nekem ezt hiába mondod mosoly A nagy tömeg viszont igen elmegy, de ez is miért van ? Eleve a tudásuk bizonyos kérdésekről finoman szólva is hiányos, manipulált, beszűkített. Most persze, hogy a nagy többség akik tv2, rtl, stb. szocializálódnak, lövésük nincs mi is folyik valójában a világban.Ezért jó ez a PPP, csak ez megint azokat érdekli akik már felébredtek, vagy úton vannak oda. Az lenne a jó, ha a mainstream média is beszámolna ilyesmikről, ami tudom hogy naívság részemről, de hát még lehet bármi. Talán egyszer nálunk is lesz olyan forma mint Jesse Ventura, vagy Alex Jones. Jó az igaz, hogy van Drábik, meg Bogár László, de őket a kereskedelmi csatornák messze elutasítják. Ébrednie kéne az oroszlánnak :D

Sztem egyébként az első számú probléma, ami a nemzetet érinti, az a bátorság hiánya. A magyar emberek többsége gyáva lett, ami tudom hogy erős jelző, de a folyamatos megalkuvás, a saját maga elől menekülés azzá tette. Úgyhogy osztom azt a véleményt, miszerint mindenki azt kapja, amit érdemel. Ezért tart itt az ország, és talán a világ is, mert az embereket el, vagy leválasztották a Jézusi vonalról, és belement a megalkuvásos módiba. A papoknak meg pont az lenne a szerepe, hogy vissza vezesse az embereket oda. De ezt nem teszik meg, sem azok akik olyan pozícióban vannak, ahonnan lenne rá módjuk. Úgyhogy való igaz, Isten halott. Legalábbis én nem találkoztam még vele mosoly vagy csak keveset füveztem :D
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 31

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Kedd Feb. 05, 2013 11:38 am

Weni,

Pontosan az ilyen idióta kirohanások miatt nem írom le, és nem szoktam megosztani senkivel, hogy én mit gondolok a világról. Tökéletes példája vagy a szenteskedő "baromikeresztény" nyafogásnak.

Gratulálok, mindent szörnyen logikusan megcáfoltál mosoly Légy büszke rá, remélem megnyugodtál, hogy igazad van, lehet még a "szent lélek" is veled volt és isten üzen rajtad keresztül.

Kérdezted, hogy miért nem írom le. Hát a példa pont te magad vagy. Ez egy annyira másfajta világlátás, ami a jelenlegi DOGMÁKKAL totálisan szembemegy.

Mivel Attila keresztény volt, a bejövő Magyarok mind keresztények voltak, és ezt nem rómától kapták, hanem hozták ősiségből (hisz egész kultúránk erre épül), ezért joggal feltételezhető, hogy Jézus előtt is volt kereszténység, méghozzá Hun-Magyar kereszténység.

A szkíta az egy gyűjtő fogalom, íjfeszítő népeket jelent. Ezek közzé tartoztak, a Magyarok, Hunok, Székelyek, Pártusok, ezek voltak a legnagyobbak, ezen kívül még körülbelül 900 népet lehetne felsorolni, akik Szkíta múlttal rendelkeznek, valamilyen módon szövetségben álltak velünk. Pártusok én úgy tudom kihaltak, Székelyek sincsenek túl sokan, a Hunok pedig a Magyarokban élnek tovább, tehát a kettőt nem választhatjuk szét.

A Magyarok ráadásul nem akármilyen keresztények voltak. Manicheus keresztények voltak. Mani nem kitalálója ennek a vallásnak, hanem tovább örökítője, de ezt is leírtam, ofkósz elsiklottál felette. Mani pártus volt, akinek a birtokába jutott egy asszem 5 könyvből álló szent irat, amelyet egy Buda írt, mint a Szkíták ősi vallása.

Magyarországon a 17.-ik században is teljesen élő vallás volt, és érdekes, mégsem voltak sátánisták.

Fény vallása. Nem azért hívják fény vallásának jóember, mert lucifer milyen baszott okos és kitalálta, hogy hívjuk így.

A templomokat úgy építették és az ablakokat azon úgy helyezték el, hogy ahogy a nap végig halad az égen a fény mindig csak a fal egy bizonyos részét világítja meg. És mindig pont akkora területet világít meg, amely egy folyamatos történetet ad ki magából, amelyet a fény követ le. Ennek az eredete kb. 20.000 éves vagy régebbi barlangrajzokban található meg, méghozzá azokon a területeken, ahol a Magyarok éltek, vagyis a Tárim medencében, de Pártia egykori területein is találtak olyan barlangrajzokat, ahol a fény világítja meg sorra a felfestett festményeket, és egy történetet adnak ki.

Ezért hívják fény vallásának, mert a fényt aktívan használja.

Mivel Perzsia a régi Pártia területén alakult, voltaképp a Perzsák irtották a Pártusokat (ezért is gondolom, hogy kihaltak vagy asszimilálódtak a Perzsa népbe), így Bálapát és Bélapáti tökéletesen megfeleltethető egymással, mint ahogy a Tárim medencében található helységnevek 90% megtalálható Kárpátmedencében, mivel a Pártusok is Magyarul beszéltek többnyire. Legalább is a régiesebb fajtáját, de mivel mássalhangzós írásunk van, ezért az, hogy BáLaPáTi vagy BéLaPáT totálisan mindegy, mert a mássalhangzók adják a szavainkban a jelentést, a magánhangzók öltöztetnek.

Azart artad, ha csak agy magan hangzat hasznalak.

Jézust nem gúnyoltam ki, az irónia és a gúnyolódás nem ugyan az. Bár az tény, sokszor tapasztaltam, hogy az irónia írásban nem megy át, no mindegy.

Felőlem gondolhatsz sátánistának is, leszarom, de mivel ilyen félelmetesen bunkó vagy és nem bírod kezelni a dührohamaidat illetve a sértegetést, így logikailag, mert baszott logikusak vagyunk, az a leghelyesebb, ha inkább itt befejezzük a beszélgetést. Legalább is én befejeztem veled a beszélgetést, már milliárd alkalommal halottam azt a sok-sok birkaságot, amit felsoroltál "érvnek", nincs kedvem 1001-edjére is meghallgatni.

Senki nem akart téged letéríteni az utadról, senki nem akart meggyőzni semmiről. Te ezt valamiféle kihívásnak és versenynek tekinted. Ez nem verseny. Folyton mondod, hogy próbáljunk meggyőzni, aztán pedig olyan sértően válaszolsz vissza a logika nevében, hogy az félelmetes.

Kinek képzeled te magad? Igen erősen visszafoghatnál magadból. Bár több száz kereszténnyel való beszélgetésem után rájöttem, hogy valamiféle megmagyarázhatatlan egoizmus árad mindegyikből, ahogy belőled is, és mindenkit egy kalap szarnak tartanak, ahogy te is.

Tipikus inkvizitor gondolkodásod van. Minden ami nem tetszik, az sátántól származik, és e miatt pusztuljon mindenki.

A gnoszticizmus tanainak meg közel nincs semmi köze a Manikeizmushoz nem hogy annak egyik változata lenne.

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint
Admin
Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 23
Tartózkodási hely : Debrecen

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Kedd Feb. 05, 2013 11:57 am

Az állatokról szóló megfigyelésed perdöntő lenne, ha az állatok az emberrel ugyanazon tudatossági szinten lennének.
Szerintem nem fogunk vitát nyitni azon, hogy az ember előrehaladottabb tudattal rendelkezik mint az állat.
És akkor most nézzük meg az embert, aki előrehaladottabb. A híreket olvasva én olyan nyalánkságokra bukkanok, mint például egy ember, aki megerőszakolta és halálra verte a hat hetes kislányát, vagy indiai férfiak, akik egy vascsővel erőszakolnak meg egy nőt. Előfordul, hogy az emberek saját gyermeküket eszik meg vagy adják el élelemként. Észak-koreában a mai napig üzemelnek haláltáborok.
És akkor az állatokat vonjuk kérdőre azért, mert ösztönszerűen viselkednek?

De akkor térjünk át a kutyára, ha már azzal kezdted.

Ahhoz, hogy dönthessünk a kutya bűnösségéről, definiálnunk kell a bűn kifejezést. A révai lexikonja ezt mondja:
A kat. egyház tanítása szerint: isten törvényének nagy dologban készakarva való megszegése. A H. által elveszti a lélek természetfölötti életét, vagyis a megszentelő malasztot és méltóvá teszi magát az örök halálra, vagyis a kárhozatra. A H.-től igazi bánat, erős fogadás, gyónás és elégtétel által szabadulhatni meg.

Mivel a vallás topicban vagyunk, nekünk ez meg is felelhet.
Nos isten törvényének készakarva való megszegése a bűn. A kutya ösztönből cselekszik. Állítsuk fel azt az axiómát, hogy van isten, méghozzá az általános keresztény felfogásban. Akkor azt is kijelenthetjük, hogy isten teremtette a kutyát, méghozzá nem a teremtés koronájaként, hanem mint az embernek alárendelt lény (...uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.) A kutya nem hasonlatos az istenhez vagy emberhez, őt ösztönei irányítják. Az ösztönei ugyanúgy istentől valóak, így valószínűleg azok nem gonoszak vagy nem szállnak szembe a természet törvényeivel. Akkor kijelenthetjük, hogy az ösztönök által vezérelt kutya harmóniában él istennel. A taoisták istent taonak hívják.

Akkor most nézzük meg az összhang szó definícióját: a szép mű egyik kiváló minősége. Az Ö. megköveteli, hogy a részek az egészhez jó arányban álljanak, hogy a szinek a szinekkel, tartalom a formával megegyezzenek. Az Ö. adja meg a lelket, a kerek hatást a szép műnek.

Vajon nem tartozik-e bele az összhangba a sötétség is? A yin-yang szimbólum többek közt ezt is kitűnően szimbolizálja. Az éjszaka ugyanúgy a szép mű része, mint ahogy a vihar, földrengés, pusztulás. De ezeknek ugyanúgy megtaláljuk az ellentétjüket. Ha abból indulunk ki hogy nekünk mint modern európai embereknek mi erkölcsös és mi nem, és ezt próbáljuk felhúzni -de nem csak az állatokra, hanem akár más kultúrában élő emberekre, természetes, hogy disszonanciát tapasztalunk. Amit mi harmóniának gondolunk az a gyönyörű édenkert ahol az állatok és emberek együtt élnek stb. de ez hamis kép. Nem, az összhangnak ugyanúgy megvan a maga sötét oldala is.

Itt akkor jegyezzük is meg a kutya isteni oldalát:
Figyeljük meg a kutyát, hogyan falja fel az ételt, amikor éhes, és valami ennivaló illata csapja meg az orrát. Egyenesen odamegy, s egy szempillantás alatt végez vele. Semmiféle kérdést nem tesz fel ezzel kapcsolatban. Az ételt valószínűleg valaki másnak készítették oda, de ez egy cseppet sem izgatja. Úgy véli, az éhsége minden további fontolgatások nélkül feljogosítja bármire, ha pillanatnyilag csillapíthatja vele az éhségét. Ha végzett, odébbáll. Nem mond köszönetet. Természet adta jogával élt, nincs miért aggódnia, nemcsak maga miatt, hanem az egész világ miatt sem. Ő tökéletes. A bűn fogalma nem ér el hozzá, nem érintheti sem intellektuális, sem erkölcsi, sem szellemi értelemben. Ő közvetlenül Istentől származik. Ő kijelentheti azt a Buddhának tulajdonított mondást: "Az egész földkerekségen én vagyok az egyetlen tiszteletreméltó." Voltaképpen nem vetemedik egy ennyire "öntelt" kijelentésre. Megelégszik azzal, hogy ugat, és messze elkerül minden bűnt ismerő emberi lényt, aki megpróbálja az ő "ártatlan - nem rég még a Paradicsomban lévő - lényét beszennyezni.
Daisetsu Teitaro Suzuki - Zen and Parapsychology

Mellesleg a tao-nak igen mély metafizikája is van, amiről eddig én nem ejtettem szót. Amíg nem jutnánk oda, nem is kívánnám erőltetni.

*********************************************

Kezdetnek akkor ajánlanám ezt:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hull%C3%A1m-r%C3%A9szecske_kett%C5%91ss%C3%A9g

A kézrátétellel való gyógyítás pontosan ugyanezen elv alapján működik. Van is egy könyv, Richard A. Gordon - Kvantumérintés ami mélyrehatóan foglalkozik a témával. Vagy ha megfogsz egy igazi hegyikristályt ugyanezt érzed.

Természetesen káoszt idézne elő az, hogyha csak erre a rezgő dologra támaszkodnánk, illetve ennek alárendelve élnénk az életünket. A kommunikáció, viselkedés, tükörneuronok sokkal meghatározóbbak mint ez. A mentális rugalmasság vagy az érzelmeink felett való kontroll nagy mértékben hozzásegíthet ezen szituációk irányítására.
De ahogy írtam, ez is szükséges a harmónikus kapcsolat megteremtéséhez.

Mint ahogy szükséges az érzelmi állapot megváltoztatásához egy nagyobb érzelmi löket is. Természetesen egy zene nem fog rád ugyanúgy hatni újra meg újra mert egyrészt más és más részletekre figyelsz fel benne, másrészt kiépítsz egy "immunrendszert". De úgy tudom nem is mondtam, hogy kizárólag ez határozza meg a tetteinket.


Nekem megvannak a saját válaszaim Jézussal kapcsolatban.
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
Zimó

Zimó

Hozzászólások száma : 128
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.
Tartózkodási hely : Vác

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Csüt. Feb. 07, 2013 2:10 am

Stringfellow írta:
Bár nemvagyok teológus, se valami médium, aki belelát a teremtés galaktikus enciklopédiájába, de szerintem itt magunkra vagyunk utalva, ha van Isten, ha nincs.
De ha van, akkor a kérdésem ugyanúgy fenn áll: miért nem segít? mosoly
Mint fentebb írtam:
Minden egy, ami kicsiben, az nagyban. Atyám gondoskodik rólam és megadja, amire szükségem van (nem amire én gondolom, hogy szükségem van!), ahogy én is a gyermekeimnek.
Rajtuk a szemem, bár ők gyakran ezt nem is veszik észre, annyira belefeledkeznek a játékba. Hol összevesznek, civakodnak aztán meg kibékülnek és tovább játszanak, cseperednek, hogy olyan teremtők legyenek, mint a szüleik.
Mert "Isten a maga képmására teremtette a világot", teremtő embert, egy kis teremtőt hozott létre.
Szerintem, tehát mivel csak a test hal meg a lélek halhatatlan, hagyja had játszunk és gyüjtsűnk tapasztalatokat.
Amikor gyermek voltam én sem szerettem mikor a felnőttek beleavatkoztak a játékba.
Szerintem Ő sem.

Vissza az elejére Go down
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Segít, nem segít?!   Csüt. Feb. 07, 2013 4:20 am

Kedves Stringfellow avagy Húronpendülő bajtársam!mosoly


Isten legnagyobb segítsége nem más, mint azok az emberek, akiket társaidnak és társaidként köszönthetsz. Mind azok akik nem félnek kimondani azokat a dolgokat, amik már vagy elsikkesedtek vagy egyenesen üldözik azon társaink akik kiművelt elméjüket addig élezték, míg nem eltört pengéjük. De hogy ne beszéljek rébuszokban kicsit se. Ahhoz -és ezt feltételezem- , hogy rájöjjünk mennyire vagyunk megsegítve avagy mennyire nem tisztában kell lennünk azzal, hogy egyáltalán milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre és mik azok amiket használni is tudunk. De ennél fontosabb, hogy tudjuk mi az Élet értelme. Ugyanis, ha ezt még megközelítve se tudjuk latolgatni és eme valószerűség homályban marad úgy hiába keressük kérdéseinkre a választ. ÉS ebben az esetben joggal mondható, hogy Isten nem segít Bennünket.
Másik segítőtársunk önmagunk vagyunk. Legtöbb esetben igenis nem szabad másokra hallgatni. Buddha nem véletlen mondta, hogy járd végig az utat és a népmesék e véletlen úgy végződnek, hogy ki nem hiszi járjon utána.
Józan gondolkodású, derék srácnak tűnsz. Megfejthetetlen dolgok nincsenek.mosoly
Ami el van rejtve, az megtalálható! Az ember egy Csoda. Csak figyeld meg mit jelent az a szó, hogy FIGYELEM. Ha nagyon rápörögsz, ráfogsz jönni (ha esetleg már most nem tudod), hogy ennél fontosabb dolog kevesebb van a világon.
Nem véletlen pályázik erre "mindenki", van ki tudatosan, van ki tudat alatt.
A kérdést meg kellene válaszolni.
Jómagam azt mondanám, hogy választási lehetőségünk van, ennyiben áll a szabadságunk. Azt gyanítom más Út nincs, mint megoldani azokat a helyzeteket amit az élet elénk tesz. Ebben a tekintetben úgy hiszem nagyobb Segít(s)Ég kevesebb képzelhető el, minthogy Magyarnak születtél de legalábbis az, hogy beszéled prímán a magyar nyelvet. Ezt nem kell bemutatni miért erény, az mára bizonyosság!
A SKY-ták stb témakör nagyon jó és üdvözítő. Nagyon sok dolog van amihez nyúlhatunk, csak össze kell szedegetni azokat és a fentebb említett adományok (plusz Szív és Elme) mentén hasznosítani. Meg leginkább szerintem merni felvállalni. Merni felvállalni azt a -nem terhet- hanem áldást ami ugyan nem könnyű először bevallom, de annál inkább Áldássá válik az életedben. Olyan ősök nyomdokaiban járkálunk mint Szent László stb.. Ezzel azt akarom mondani, méltónak találtattunk arra, amit úgy hívhatunk hogy Keresztút járás.
A történelmi ismeretek kiemelkedően fontosak ebben az esetben. Igen sok válasz a múltba van rejtve, ha ezeket megérti a jelenkor embere, azonnal összeáll a kép miért tartunk itt és milyen eseményláncolat mentén lehet elképzelni jelenünket. Mérni magunkat a Végtelenhez érdemes.mosoly
Hisz ha nem sikerül esetleg, még akkor is lehetünk ha nem is szentek, de legalább normális emberek.
Életre vagyunk ítélve, ez Isten legnagyobb segítsége. Helyettünk nem fogja megoldani a helyzetet, pont ez a lényege az életnek, hogy Te dönts! Mint ahogy a Piruláék mottója mondja. Vér, keserűség, halál, tragédiák..ezen úton keresztül vezet az utunk, hisz így jó esetben rájöhetünk arra, hogy a mi -igazi- hazánk nem e világból való.
Sajnos avagy nem sajnos, nagyon sok ember csak a csapások "és különböző fenyegetettségek" útján fogja ezt felismerni. Talán nekünk nagy szerencsénk van, hogy nem ebbe a kategóriába tartozunk.
És még annyit, a világ és a jelenségek megfejthetők, hisz ha nem lennének azok, akkor minek is lennének?!
Bocsánat a marathoni hsz-ért.
Ja és amúgy Üdv Mindenkinek!:D
Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Hit vagy vallás   Csüt. Feb. 07, 2013 6:24 am

Igen hasznos és üdvözítő a Hit vagy vallás kérdéssel behatóan foglalkozni.
Nem nevezném bajnak, hogy különvetted egy és szócskával a kettőt, ámbár azt meg kell jegyezni, hogy mint olyan ezzel rejtetten is de, olyan ellentmondásokat lehet indukálni amik
kellőképpen megágyaznak ahhoz, hogy két akár igen edzett elme is képes legyen egymásnak esni.
Ezt nem azért jegyeztem meg mert baj, sőt, ha nem így írtad volna akkor sokkal de sokkal kevesebbek lettünk volna abból kifolyólag, hogy nem olvashattam volna végig az igen építő és hasznos hozzászólásaitokat.
Két dolgot szerintem nagyon érdemes különvenni.
A meggyőződésből -hívjuk valós tudásnak- kialakult "vallásos" felfogást és a bigott vallási fanatizmust.
Előbbin értem azt, mikor valaki veszi a fáradtságot érdeklődik a világ felől, nyitott és hajlandó körüljárni a "Végtelen" témakörét számos irányból. Egy kis zen, egy kis véda egy kis magyar töri stb..
Hisz ha megismerjük a világot -avagy önmagunkat- a kezdeti hit tudássá alakul következésképp pedig az vallássá alakul. Ahogy valaki írta vállalássá és vallomássá..
Itt vannak a nagy bökkenők.
Ugyanis ezzel szemben a vallási bigottizmus az esetek legkisebb részébe fogadja el az egyéb más utakat amely a megértés felé vihet.
A tudás útja viszont ennek ellenére nem zárja ki azt, hogy egy gyülekezetbe beállva is lehet jó emberként élni, jó dolgokat cselekedni és Üdvözülni.
Tehát, a vallási bigottizmus egy nagyon becsapós dolog, mert mostanában ahogy hullanak az álarcok lefele egyre inkább lehet látni, hogy milyen érdekkörök kezében vannak a legnagyobb és legnépszerűbb egyházak(Hitgyüli stb.)
Gyönyörűen megkoreografált játék ez véleményem szerint..nem véletlen mondják, hogy az Életnél jobb grafikával rendelkező játék nincsen. Feltevésem szerint lehet ugyan utálni bárkit, de végső soron a dolgok és a jelenségek azért vannak, hogy felismerésekkel, tapasztalatokkal lássák el az embert. Vannak sokan olyanok akinek kellenen a "korlátok", ilyesmi korlát minden olyan egyesülés ahol azért mégiscsak próbálják az emberek zöme megtalálni Istent..vagyis Önmagukat. Sokan ám, pont azért mert "nem akarják a melót elvégezni" beállnak gyülekezetekbe, ájtatatosak lesznek stb..stb..Persze lehet ezt is csinálni, de azt nem szabad elfelejteni, hogy egy másik ember elől el lehet bújni és meg lehet téveszteni, de amikor letesszük a lantot. Ott már nincs alakoskodás. És a leélt élet maga lesz az "aláírás". A beszéd is fontos, ki mit mond és vall, de sokkal fontosabb az, hogy mit tesz. A templomi fontoskodók sokszor megbánják bűneiket, aztán 2 perc múlva megint ellentmondanak önmaguknak. Magyarul prédikálnak.
Komolyan felvetődik bárkiben az, hogy egy Végtelen potenciállal rendelkező lényt be lehet buktatni???
Ez körülbelül olyan mint amikor Godlike cheattel játszik valaki egy játékba, vagy mint egy mainadmin funkció egy szerveren. Nem lehet felülírni, próbálni azt lehet persze.mosoly
Nem árulok azzal el titkot, hogy ma a legtöbb ember el van merülve és kizárólag az öt érzékszervén keresztül tapasztalja a világot. Amennyiben ez így van és nem használja az Inspirációt, Intuíciót méltán be lehet látni, hogy a jelenhelyzetben miért dívik ennyire a "materializmus" vallása. Az emelkedettebb kultúrákban nemhogy kiírtották ezt a cseperedő gyerekből, hanem a lehető legkorábbi stációjában az emberéletnek ezen elvszerűség mentén nevelték.
Amit mondani akartam végül is annyi, az a világszemlélet amit jómagam megismertem nem feltétlen zárja ki vagy teszi kizárólagossá azt, hogy most valaki vallást gyakorol vagy hitet. Miért?
Mert előbb mindig a Hit van ahogy írta is valaki, aztán lesz Tudás és Vallás bár szerintem inkább a Tudás ha sorrendbe kell állítani, ugyanis onnantól hogy valaki tud, azt elő is kell tudni adnia. Következésképp VALLania kell. Hisz ha nem megy át és nem tud gyökeret verni a Tudás akkor az nem Igazi tudás. Persze most ezt jól kell érteni. Szimbolikus amit mondok.
Lehet szidni a bibliát lehet szidni akármit, de érdemes belegondolni abba, hogy ez a biblia az évszázadok alatt (Most eltekintve a hamisításoktól, kivett részekből, fordítási és egyéb anomáliáktól) azért mégiscsak megőrizte Krisztus bölcsességét. Amit ugyan le lehet szedálni, de ha valaki megérti az Ő szavainak, végtelenül egyszerű mechanizmusait -ami gyakorlatilag ősi tudások essszenciája- akkor azért mégiscsak szellemileg egy elég magas és minőségi életet futhat be.
Olyan ez minta kés és sokan úgy is használják mint a kést. Kenyeret vágsz vele vagy valakinek a torkát?! Ön dönt.mosoly
Minden megengedett, de a következményeikkel együtt. Sokan sajnos ez igaz, hogy a rövidebbik utat választják és a felelősség lepasszolása miatt állnak be "vallások" mögé. Na ők lesznek az élet legnagyobb becsapottjai. De MINDIG vannak kivételek. A Tudás útjára is igaz ez.
És még valami, észrevettétek azt, hogy gyakorlatilag a legműveletlenebb ember is képes egy pillanat alatta átérezni és esetleg reagálni az élet egy egy legmélyebb misztériumára?? Az most mindegy, hogy hogyan.
Vajon honnan adatott meg neki a képesség, hogy egy pillanat alatt képes legyen felfogni olyan dolgokat, ami sohase foglalkoztatta.

hamsa, ha megengedsz nekem egy építőjellegű javaslatot erre a kijelentésedre;
"Jelen pillanatban ki merem jelenteni, hogy a világon nem él olyan ember, aki most kapcsolatban állna az istennel és azt meg aztán végkép nem hiszem el, hogy valaki meg is értette őt."

Nézd el nekem kérlek, hogy megjegyzem. Csak az villant meg bennem egy pillanatra, hogy ez a mondat annyiból "veszélyes", hogy ha Te nem vagy képes elhinni azt, hogy másnak sikerülhet stb..azzal lehet -biztos nem vagyok benne- hogy tudat alatt magad előtt is gátakat építesz fel. Mondom nem tudatosan, de azért mégiscsak hatnak ezek a dolgok másokra is, magunkra is.
Nekem kétségtelen a hitem, hogy sikerülhet másnak is és ebben egész biztos vagyok. Nagyon nagyon sok olyan embert ismerek aki képes volt megismerni a titkokat. Ki a politika terén, ki a vallás, ki a tudomány stb..

Ja és még annyit ami szerintem nagyon fontos. A vallási bigottizmus egyik legkörmönfontabb trükkje az, mikor azt kijelenti és csakis ezt tartja a legvégső fundamentumának.
"Hogy dicsőítsétek Istent."
Ezzel önmagában nem lenne gond -csak így önmagában féligazság-. Van benne rejtetten egy olyan bukfenc ami hasonló a szublimális üzenetekhez hasonló praktikákkal.
Miszerint azt a látszatot plántálja az emberbe -tudat alatt persze-, hogy Isten és Ember vagyis Te külön létezik és sosem érhető el számodra -mondom ez tudat alatt hat-.
Mert akit dicsőítesz az valahol itt van, ott van vagy amott van még odébb van..de semmiképp nem Te vagy az. Ez kulcsfontosságú szerintem.
Pedig ha igaz a tanítás akkor pont ez lenne a lényege, hogy amikor Istent dicsőíted..önmagadat is dicsőíted, hisz Egy-LÉNY-egű vagy vele.
Konklúzióként. A fogalmakon olykor teljesen eltudnak csúszni a beszélgetések, hisz soxor ahány ember, annyiféle képen képes értelmezni a szavakat, kifejezéseket. Főleg egy ilyen nagy horderejű kérdésnél, hogy Hit vagy Vallás.
Bocsánat, kisebb terjedelembe nem tudtam, illetve így láttam szükségességét, bízom benne nagyon unalmas nem voltam.


A hozzászólást Ragyogóárnyék összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Feb. 07, 2013 7:07 am-kor.
Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 31

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Csüt. Feb. 07, 2013 6:54 am

Idézet :
by Ragyogóárnyék

hamsa, ha megengedsz nekem egy építőjellegű javaslatot erre a kijelentésedre;
"Jelen pillanatban ki merem jelenteni, hogy a világon nem él olyan ember, aki most kapcsolatban állna az istennel és azt meg aztán végkép nem hiszem el, hogy valaki meg is értette őt."

Nézd el nekem kérlek, hogy megjegyzem. Csak az villant meg bennem egy pillanatra, hogy ez a mondat annyiból "veszélyes", hogy ha Te nem vagy képes elhinni azt, hogy másnak sikerülhet stb..azzal lehet -biztos nem vagyok benne- hogy tudat alatt magad előtt is gátakat építesz fel. Mondom nem tudatosan, de azért mégiscsak hatnak ezek a dolgok másokra is, magunkra is.
Nekem kétségtelen a hitem, hogy sikerülhet másnak is és ebben egész biztos vagyok. Nagyon nagyon sok olyan embert ismerek aki képes volt megismerni a titkokat. Ki a politika terén, ki a vallás, ki a tudomány stb..

Igaz amit mondtál, lehet én is néha úgy fogalmazok, hogy nem teljesen világos amit írok. Sajnos ez ugye abból is következhet, hogy többször többre gondolok, mint amit le is írok, aztán a tömörítésnek a vége ez lesz. De azt sem szeretem, amikor bő lére eresztem a szót és túlmagyarázok valamit, mert akkor meg az értelmét veszti el az, amit írok és csak szavak lesznek egymás után, melyek valamit próbálnak elmondani, de konkrétan sosem jelenik meg, az amiről beszélek/írok.

Nos természetesen elhiszem, hogy kapcsolatba lehet kerülni az istennel, erről szó sincs, hogy nem lehetséges. Én inkább arra gondoltam, hogy tudatosan, abban a pillanatban amelyikben csak akarja, nem tud jelenleg senki kapcsolatba lépni vele. Itt most gondolok olyanra, hogy táltosok is révülés útján ugye fel tudtak menni az istenhez és tudtak vele beszélni, de most hol találsz egy ilyen táltost?

Azt teljes mértékben aláírom és elhiszem, hogy olyan lehetséges, hogy valaki öntudatlanul, rajta van az égi jelen és ezáltal azt mondja vagy azt teszi, amit az isten súg neki.

Erre mondjuk, hogy "Erős a JELENléte".

****

Dicsőítsétek istent. Most nem emlékszem, hogy ez pontosan tőlem van e idézve vagy sem, de arra emlékszem, hogy ilyet én is írtam, hogy az ember EGYIK célja az, hogy istent dicsőítse. És persze ezt sem fejtettem ki teljesen, de azzal is egyet értek, hogy nem mindegy, miként dicsőíti az ember az istent.

Mint te is mondtad, ez félrevezethet, hiszen, ha magamon kívül dicsőítem, akkor ugye azt sosem érhetem el, de ha olyan szertartásokat csinálok, amelyek rólam is szólnak és róla is szólnak, akkor nem csak az egységet vagy az egy lényegűséget teremtem meg, de képes vagyok dicsőíteni is őt.

Itt elsősorban gondolok szerelmes népdalainkra, melyet ugye nincs kinek énekelni, hacsak nem a teremtő istennek mosoly

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Csüt. Feb. 07, 2013 7:04 am


Igaz amit mondtál, lehet én is néha úgy fogalmazok, hogy nem teljesen világos amit írok. Sajnos ez ugye abból is következhet, hogy többször többre gondolok, mint amit le is írok, aztán a tömörítésnek a vége ez lesz. De azt sem szeretem, amikor bő lére eresztem a szót és túlmagyarázok valamit, mert akkor meg az értelmét veszti el az, amit írok és csak szavak lesznek egymás után, melyek valamit próbálnak elmondani, de konkrétan sosem jelenik meg, az amiről beszélek/írok.

Nos természetesen elhiszem, hogy kapcsolatba lehet kerülni az istennel, erről szó sincs, hogy nem lehetséges. Én inkább arra gondoltam, hogy tudatosan, abban a pillanatban amelyikben csak akarja, nem tud jelenleg senki kapcsolatba lépni vele. Itt most gondolok olyanra, hogy táltosok is révülés útján ugye fel tudtak menni az istenhez és tudtak vele beszélni, de most hol találsz egy ilyen táltost?

Azt teljes mértékben aláírom és elhiszem, hogy olyan lehetséges, hogy valaki öntudatlanul, rajta van az égi jelen és ezáltal azt mondja vagy azt teszi, amit az isten súg neki.

Erre mondjuk, hogy "Erős a JELENléte".

****

Dicsőítsétek istent. Most nem emlékszem, hogy ez pontosan tőlem van e idézve vagy sem, de arra emlékszem, hogy ilyet én is írtam, hogy az ember EGYIK célja az, hogy istent dicsőítse. És persze ezt sem fejtettem ki teljesen, de azzal is egyet értek, hogy nem mindegy, miként dicsőíti az ember az istent.

Mint te is mondtad, ez félrevezethet, hiszen, ha magamon kívül dicsőítem, akkor ugye azt sosem érhetem el, de ha olyan szertartásokat csinálok, amelyek rólam is szólnak és róla is szólnak, akkor nem csak az egységet vagy az egy lényegűséget teremtem meg, de képes vagyok dicsőíteni is őt.

Itt elsősorban gondolok szerelmes népdalainkra, melyet ugye nincs kinek énekelni, hacsak nem a teremtő istennek mosoly[/quote]Örülök , hogy nem vetted zokon amit írtam. Igen így már tejesen világos mire gondolsz, valóban szerintem is nagyon kevesen vannak azok akiket említettél és köszönöm, hogy kiegészítetted válaszoddal a hozzászólásodat.mosoly Sokkal több lett így, annak tükrében, hogy immár népdalainkról is beszélhetünk, bár attól tartok nem ez lesz a legerősebb témaköröm.:P:)
Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
Weni

Weni

Hozzászólások száma : 195
Csatlakozott : 2013. Jan. 22.

TémanyitásTárgy: végszó   Csüt. Feb. 07, 2013 9:53 am

Kedves Bálint!

Az álatos példával nem az álatok bűnös mivoltáról akartam vitába bocsájtkozni veled.
Ezzel pusztán az volt a célom, hogy bemutassam az álatok nem azért élnek harmóniában mert tudatosan arra törekednek hanem mert rá vannak kényszerüléve. A ragadozó és a zsákmányálat létszáma folyton változik.
Az embernek viszont nincs ellenfele a földön. Tehát az embernek tudatosan kell ráébrednie arra, hogy harmóniában kell élni a természettel. Jelenleg ez a tanulás folyik én úgy látom. Mindegy hogy az ember Taoista, Ateista, Sátánista stb ... Mindenki tisztában van vele, hogy harmóniában kell élni egymással és a természettel. Az hogy nem élünk mégsem harmóniában a természettel és egymásal eggyik nagy ok a vallások különféle rivalizálása. A másik pedig az a pénz, egyén és versenyszellem alapú gazdasági rendszer. A gazdaságot most hagyjuk ki ebböl a topikbol.
Tehát mint mondtam sok vallás hívei tisztában vannak a természet védelmével.
Tehát majdnem biztos hogy mindegy miben hiszel. Na jó nihilisták kivételt képeznek.
Viszont az már nem mindegy hogy mivben hiszel ha az életedröl van szó.
A hit az az alapja nagyon sok tetednek életed folyamán ezért én nagyon fontosnak tartom azt hogy az emberek tényleg abban higyjenek ami igaz. HAmsa nagyon jól látja hogy énnálam ez szinte már valamiféle küldetéstudat szinten megy. Le is írom miért.
Volt egy gyermekkori haverom. Önygilkos lett. Volt egy 45 év körüli munkatársam aki családos ember volt, szép házal pénzel. Tehát jó anyagi körülmények között élt . Kétszer akasztotta föl magát. Nem látta értelmét, hogy éljen. Pszihiátriára került de szerintem már otthon van. Tavaly augusztusban egy srác aki a haverom barátja volt szintén fölakasztotta magát. Ő sem látta az értelmét az életnek. Mint látod az ember olyan lény aki mindíg is kutatni fogja azt hogy mi értelme van az életének mert biztosra veszi hogy valami több kell legyen a világon a puszta kék bolygónál, álatoknál és embereknél. Valami Biztos. létezik ami fölötte ál az anyagi világ fölött.
Némely emberek ezzel a kérdésel nagyon komolyan foglalkoznak. Olyanyira hogy ha nem kapnak választ és nem látják az értelmet akkor inkább öngyilkosok lesznek mert szerintük nincs értelme gürizni és stresszelni az életben ha úgysincs semmi az anyagon túl. Tehát nagy csalódás éri őket. „csupán ennyi az élet?“
Ezekre az emberekre jellemző a logikus gondolkodás. Ugye azt látják jelenlegi világunkban hogy renggeteg tan, hit vagy vallás létezik. Komolyan mondom ember legyen a talpán aki mind az összes valást a leg kisebb törzsi valásig fölkutat és megért. Persze lehetséges a dolog ha valakinek van pénze arra, hogy ilyen kutató munkába fogjon.
Tehát egy ember akit komolyan érint ez a kérdés elkezd különféle valások után kutatni. Ezt is megismeri és azt is. Aztán észreveszi a logikátlanságot mindeggyikben. A következtetése az lesz, hogy az összes vallás hazug és nincs értelme tovább kutatni. A végén pedig öngyilkos lesz.
Korábban a vallások terén nem voltam nagyon járatos. Igazából azt valottam, hogy mindegy miben hisz az ember elvégre úgyis ugyan ahoz az istenhez imádkozik mindenki.
Később megismerkedtem a Sátánizmus több válfajával és hirtelen fontosnak tartottam a saját valásom mélyebb megismerése. Majdnem elhittem hogy a sátánizmus az igazi vallás. Persze tudatlan embert könnyü leoltani. Szerenycsére akadt egy teológus professzor akivel sikerült beszélgessek. Bemutattam a Sátánizmus alapjait amire támaszkodik. (fotók videók) Meglepődve vettem észre hogy a prof a képek videók láttán egyböl fölismerte hogy ép melyik vallásrol van szó a képeken videókon. Kiderült hogy a Sátánisták összelopkodtak különféle valásokból olyan részeket amiböl egy ősi eredeti vallást föl tudnak építeni és ez lett a sátánizmus egyik leg hihetőbb változata. Simán be lehet dölni nekik olyan ügyesek.
Egyébbként Hamsára pont ezért reagáltam úgy hogy sátánista lehet mert titkolózott és amiket ő mondott a valásából azok az elemek fölfedezhetőek voltak a Sátánizmusban is. Mostmár tudom honan lopták ezeket az elemeket. Nem véletlenül írtam Hamsának hogy úgy érvel mint egy Sátánista.
Szóval Miután tisztábban láttam elhatároztam hogy megismerem a különféle valásokat. Leások az alapjaikhoz és megnézem mennyire logikusak. Miután a Jézus tanításában nagyjából letisztult logikus képet kaptam. Azt vettem észre hogy a vallások és más tanok amiket megismertem nagyon sok helyen logikátlanok. Még nem találtam olyan rendszert ami logikus lenne. Ebböl azt a következtetést vontam le hogy edigi ismereteim alapján csak Jézus tanítása lehet az igazi.

Mikor azt látom hogy valaki elteszi a logikus gondolkodó tulajdonságát és helyette a vak hitet veszi elő akkor valamiért úgy látszik ilyen bunkó féle stílusom lesz. De ez kb olyan mint mikor egy tudós beszél egy másik tudósal aki váltig álítja valamit ami a másik számára értelmetlen. Az aki értelmetlennek tartja a társa álítását egy idő után ugyanúgy elkezd nevetni a másikon és bunkó lesz ha az nem hajlandó észrevenni az érveit.
Tehát ha azt látom hogy valaki hírdet valamit ami ésszerűtlen akkor azt én veszélyesnek tartom mert előfordulhat hogy egy olyan embernek fogod bemutatni a vallásod aki lehet hogy híve lesz annak. De később ha gondolkodik ő is észreveszi a logikai buktatókat és utána lehet hogy öngyilkos lesz mint az én ismerőseim. Semmi kedvem több ilyen típusú híreket olvasni életem hátralévő részében. Tehát ez talán az eggyik oka annak amiért ilyen szemszögből nézek más tanokra.
Nem tudom Ismeritek e OSHO-t
Manapság nagyon Divatosak Magyarországon a tanai. Őt egy igazi agymosónak tartom. Volt barátnőmhöz benyitottam. Ép pihent az ágyban. Fejére húzta a takarót és a telefonjáról halgatta az OSHO tanokat. Komolyan mondom mintha agymosást halgatna az ember.
„ellazulsz, érzed a szellő símogatását, kikapcsol tudatos gondolkodásod, uszol az áral, hoagyod hogy elöntsön a szeretet érzése, tovább sétálsz, leülsz a réten, megpihensz, elméd mostmár teljesen ellazul, hagyod hogy kikapcsoljon, már nem gondolsz semire stb ..."
Nekiáltam vitázni egy OSHO tanítóval de szegény annál többet nem volt képes kinyögni hogy tegyem el a kardom és éljek békével. Érdekes mód csak a tanítványai voltak hajlandóak vitába szálni velem értelmesen. a Tanító pedig csak szemlélte a vitát és oltogatot hogy békéljek meg meg igyak teát :-)
Érdekes tapasztalat volt.
Hasonló tapasztalatot szerzett ismerősöm is aki szintén egy időben beált hívőnek valamilyen keleti tanokat hírdető és yógát oktató mesterhez.
Valami olyasmit kellet kántálni, hogy a mester az isten avgy valami hasonlók. Ő erre nem volt hajlandó. Igazából a Hindu Guruk jórésze vagy mind úgy hiszi, hogy tulajdonképp ők fontosabbak az Istennél mert ők azok akik utat mutatnak nekünk tehát ők nagyobb tiszteletben részesülnek.
A taora vissza térve. Tudod egy tényt biztosan tudok a valásokról. Az pedig az hogy az igaz valás csak az lehet mely a kezdetektöl fogva ugyan azt mondja és az kikezdhetetlen. Nincs szükség mindíg az aktuális társadalmi elvárásokhoz igazítani vagy a tudomány újabb fölfedezéseivel alátámasztani. Ha egy valás vagy hitrendszer folyamatosan változik az ép aktuális társadalmi elvárásoknak megfelelően, illetve az aktuális tudományos eredményekel támogatja igazát akkor az a valás nem igaz valás.
Te ugye a tudományal igazolod álitásaid. A Muszlikok ugyan ezt teszik. Álítják és fényképeket mutogatnak hogy álítólag az ürböl látni hogy Észak Afrikában Alah neve látható a sivatagi dűnékből kialakítva. Videókat láthatsz, hogy az álatok is Alah nevét zengik. Láthatsz oroszlánt meg varjút meg tán más álatot is. Ezel igazolják azt a paszust a koránból hogy az álatok is Alah nevét fogják zengeni. Aztán ott van az az álítás, hogy korábban az emberek azt hitték hogy a hegyek tartják az égboltot de a koránban benne van hogy nem a hegyek tartják azt. Sőt valami olyannal is fárasztják az embert hogy a koránban a légkör szerkezete is le van írva amikor még nem volt repülő se semilyen technikai eszközük a vizsgálat lehetőségeire. Tehát ha ők is a tudományal érvelnek és te is akkor mégis melyiknek higyjek? Mindketőnek nem lehet ugye belátod. Ezért hangoztatom a logikát amivel úgy látszik agyára mentem Hamsának. Ráadásul a Hinduk a saját valásukat az örök valásnak tartják mert folyamatosan fejlődik. Tehát a Hindu guruk folyamatosan beépítenek valamit a hitrendszerükbe. Ugye a Kereszténység hódítása után Jézust is beépítették. Ha megnézed a Taot akkor nem hiszem hogy 1000 ével ezelőt Pl részecskefizikával térített egy Tao mester.
De méág az elméletet sem hiszem hogy megtalálod egy régi hiteles Tao tanitásban mely szerint azért vagyunk boldogok mert egy láthatatlan anyag boldogságot okoz nekünk.
Egyébbként pedig Tom Shadyac (Ace Ventura filmrendezője) akinek ajánlottam a filmjét (I AM), ő is egy olyan ember aki elkezdte kutatni az élet értelmét. Erre egy baleset tanulsága késztette. Meg volt mindene. Nagyobb és nagyob majdhogynem luxuspalotája volt és csodás autója. Mégis mikor egy baleset során bekerült a kórházba hónapokra, azt vette észre hogy boldogtalanná vált. Nem látogatta senki sem őt. Rájött hogy a pénz nem boldogít. Tehát elhatározta hogy megkeresi oz okát az élet értelmének. Ezt a kutatást kíséri végig a kamera a filmben. Ott te is láthatod azt a kísérletet mely bebizonyítja hogy valamiféle láthatatlan kapcsolat van közöttünk. De a kapcsolat mindíg akkor mutat aktivitást miután Tomnak hangulatváltása történik. Tehtá nem lehet hogy egy láthatatlan anyag váltsa ki belőlünk a kellemes érzéseket! Ott a kísérlet te is megnézheted!

Na jó azt hiszem elég volt belőlem ennyi.

Sziasztok
Vissza az elejére Go down
Zimó

Zimó

Hozzászólások száma : 128
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.
Tartózkodási hely : Vác

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Csüt. Feb. 07, 2013 9:10 pm

Weni írta:
Ő sem látta az értelmét az életnek. Mint látod az ember olyan lény aki mindíg is kutatni fogja azt hogy mi értelme van az életének mert biztosra veszi hogy valami több kell legyen a világon a puszta kék bolygónál, álatoknál és embereknél. Valami Biztos. létezik ami fölötte ál az anyagi világ fölött.
Némely emberek ezzel a kérdésel nagyon komolyan foglalkoznak. Olyanyira hogy ha nem kapnak választ és nem látják az értelmet akkor inkább öngyilkosok lesznek mert szerintük nincs értelme gürizni és stresszelni az életben ha úgysincs semmi az anyagon túl. Tehát nagy csalódás éri őket. „csupán ennyi az élet?“
Ezekre az emberekre jellemző a logikus gondolkodás.
Szerintem az a baj, hogy az emberek olyan dolognak keresik az értelmét, aminek az az értelme, hogy benne vagy, létezel és teszed. Életed értelme, hogy éled! Az út azért van hogy járjunk rajta, az az értelme.
Az életünk is egy út, aminek az az értelme, hogy megéljünk dolgokat és általa tapasztalatokat gyűjtsünk, ami által növekszünk. A növekedés által tágul a tér és az út a végtelen.
Mindig a gyermek szülő példát szeretem felhozni. Mint kicsiben, úgy nagyban. Mi a gyermek életének értelme? Hogy gyarapodjon, hogy felkészüljön a felnőtté válásra, majd felnőtté váljon és felismerje Isteni voltát, hogy ő, nem csak egy hús vér valaki, hanem egy szellemi lény is. Az emberek többsége nem ismeri fel Isteni, szellemi voltát.
Így megmarad az emberi, anyagi, viszonyokban, térben, gondolkodva. Ez egy kicsi intervallum. Erre lehet mondani, vagy feltenni a kérdést: ez az élet értelme!? Igen ebből a nézőpontból, lehet az a válasz, hogy nincs értelme.
Szerintem a hiba ott van, hogy ez egy vakság, egy szűk látókörűség eredménye, nem ismerem fel, hogy több vagyok mint az anyag, nem veszem észre van tovább.
Ezért mondja Jézus "bocsáss meg nekik Atyám, mert nem tudják mit cselekszenek", mert vakok.

Annak a szűk látókörűségnek, hogy valaki nem ismeri fel az út következő részét.
Azt hiszi vége van, nincs tovább, pedig az anyag mögött ott a szellem, ami az egész anyagi világot mozgatja, teremti, játszik vele.
Ha a gyermek már jól kijátszotta magát, felcseperedik, akkor el kellene kezdenie teremteni.
Vagyis, ha az anyagba már kiéltem magam, fel kell ismerni a szellemit, amihez szükséges a keresés, a személyes cselekvés. Nem másoktól várni a megoldást, hanem magam keresni és tenni.
Míg az anyag kívül a szellem belül.
Ahogy Jézus mondja: menj be a te belső szobádba.
Az emberek többsége pedig kint keres. Kérdezgeti a másikat, vitatkozik, harcol, pártokat, csoportokat szervez, megoszt.Továbbra is kifelé cselekszik a befele helyett.
Nem elcsendesedik, hanem harsog, magyaráz, elméleteket gyárt. Ahelyett, hogy a belső csendben, meghallaná amit az Atyja mond neki. Ha véletlen meghall valamit, újra kifelé fordul és harsogva hirdeti azt, pedig az csak neki szólt, mert a kabát csak az ő kabátja, másra nem jó.
Fel kéne venni, kinek kinek a maga keresztjét.
Jézus azt is mondta: Én vagyok az út az igazság és az élet, kövess engem!
Kell ennél több!?
Megígérte: aki keres az talál.
Keresni csak azt tud, aki nem hirdetni akar, mert a kettőt nem lehet egyszerre.
Vagy ide, erre figyelek, vagy oda, arra.
Ahol a figyelem, ott a teremtő erő.
Vissza az elejére Go down
Stringfellow

Stringfellow

Hozzászólások száma : 80
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Pént. Feb. 08, 2013 4:23 am

Erre az Isten miért nem segít dologra azért annyit had mondjak, hogy amikor a gyerek a homokozóban játszik, és elkezdi megenni a homokot, vagy a kislapáttal fejbeverdesni a másik gyereket, akkor jön oda a szülő és tesz rendet. Isten a szülő, és most igazán itt az ideje a rendtételnek.

A másik dolog ami engem foglalkoztat, az hogy egyáltalán mit nevezünk Istennek, mit jelent a fogalom. Mert szerintem ahány ember, szinte annyi vélemény. Ez teljesen más mint egy mi a jó és mi a rossz, vagy a fény és a sötét, ez a megfoghatatlan, minden ember fejében teljesen egyedülálló misztérium. Persze biztos vannak azért olyanok, akik személyként azonosítják, de azért ez lehet a kevesebb. Viszont akkor micsoda? Tudatosság ? Hol kell keresni ? Mindenhol ? Végtelenség, örökkévalóság, anyagtalan létezés? Az időtlenség ? Ezek az agy számára értelmezhetetlen fogalmak, viszont mi emberek vagyunk ,és másképp nem tudunk ingert felvenni, csakis az agyunkkal. Nekem egyébként a Hindu magyarázat tetszik, ami szintén emberi manifesztációba helyezi, amikoris Brahma alszik, akkor álmodja ezt az egész létezést és világmindenséget. És ha felébred, megszűnik ez az egész abban a pillanatban. Jó kérdés mi van utána :) engem érdekel.
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint
Admin
Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 23
Tartózkodási hely : Debrecen

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Pént. Feb. 08, 2013 5:51 am

Az embernek ellenfélnek ottvan önmaga. Majd ha azt legyőzte, pihenésképp kereshet mást. Egyébként szinte minden vallás azt vallja, hogy az ember alapállapotában harmóniában élt a természettel, majd aztán kiesett ebből.
A vallások rivalizálása igazából szerintem általában bábeli tévedésekből adódik. Törvényszerű, hogy minden ősvallás igaz legyen, hisz ugyanonnan származik. Az aranykorból, édenkerdből, hívjuk aminek akarjuk. Más tészta persze, hogy mennyi változtatáson esett át...
Én úgy gondolom, hogy ezt az utat is végig kell járni. Hogy az ember retteg a haláltól, és minden úton-módon el akarja kerülni, aztán vannak akik csak legyintenek az életre, és Zimó mérhetetlen bölcsességével azt mondják: Az életetd értelme, hogy éled. Mint amikor a zen mester megkérdezi a szerzetestől hogy mi az élet értelme, és az pedig elmagyarázza a buddhista tanításokat a legmélyebb szintig, a mester ekkor ráüt a fejére és azt mondja: dehogyis! Az élet értelme teát inni és rizst enni.
Egyszer megfogalmazódott bennem a következő:
Az utazó látja, hogy társa célba ért. Ismeretlen világ tárult fel neki, amit az utazó még nem ismerhet. Kik távolról szemlélik ezt, gyakran meghőkölnek.
Úgy gondolom, te pontosan így érzel.

Egyébként Hamvas Bélával mérhetetlenül egyetértek amikor azt mondta: Nem vagyok vallásos. Nekem az egész kell.

A másik: Will Smith mondta, úgy emlékszem ezen a fórumon linkelte egy tündérbögyörő, hogy azért kell olvasni, mert az élet minden problémáját egyszer már megoldották, és leírták, csak meg kell találni hogy hová.
Személyes megj. 1:a vallással kapcsolatosan felvázolt "bőség zavara" problémádat én pontosan ugyanígy oldottam meg
Személyes megj. 2:a taoizmusra épp a logikus gondolkodással találtam rá.


Oshoval kapcsolatban totálisan egyetértek veled.
Van egy hazai rapper, Fankadeli néven fut. Régebben hazafias, elég kemény szövegeket tolt, amik ugye nem voltak való az agymosó médiába, így eltűntették onnan. Aztán ezt folytatta egy darabik, van egy társaság, a "magyar földre mozgalom" aminek fórumán egyszer fent voltam (kitiltottak mert megkérdeztem, hogy miért is kell fényképes önéletrajzzal regisztrálni). A lényeg, hogy ez a magyar földre mozgalom képes volt egy egész csapat emberből egy ilyen new age-es tömörületet alakítani, elsősorban osho rajongással. Amikor Fankadeli is felvette a new age-es zeneszövegeket, egyre inkább elkezdték nyomatni a rádióban is.
Most Fankadeli itt tart. Figyelmesen obzerválni kell az első képkockát hogy megvilágosodjon az ember.
https://www.youtube.com/watch?v=bIaPGM89AZc

Sajnos a legtöbb hindu guru tényleg ilyen szánalmas. Egyrészt hogy ugye skandálják a misztikus tanok legelcsépeltebb new age-es szövegeit, másrészt akkora személyi kultusz veszi őket körbe, hogy csak no.


Én a taot igazolom neked olyan módon ahogy szeretnéd. Azért vágtam bele abba az elméletbe, mert épp olyan könyv volt a kezemben, és arra voltam ráhangolódva. Aztán haladtunk az árral. Szóval ezt nem tudom elfogadni. De ha szeretnéd, belevághatunk teljesen máshogy, én nem visszakozom.

Egyébként például a védákban benne van a kvantumfizika (persze bábeli félreértések elkerülése végett nem modern nyelvezettel).

Ez a láthatatlan kapcsolatos hangulatváltásos bizgentyű, nekem egyelőre nem jutott időm megnézni a filmet, de így hallásra valószínűleg egész egyszerűen megmagyarázható szociológiával, hiszen az már rég bebizonyította, hogy az emberi viselkedések hatással vannak egymással, méghozzá közvetve is. Szóval ha egy számunkra teljesen ismeretlen, ismerősünknek az ismerősének az ismerősének az ismerőse ideges, vagy vidám, az az érzés könnyen eljuthat hozzánk is. De érdemes tanulmányozni a tükörneuron fogalmát is ebben a kérdésban.
(egyébként nagyon szeretem a tudományt)
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 31

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Pént. Feb. 08, 2013 6:40 am

A vallás és a tudomány az kéz a kézben járt nagyon sokáig. A görög és Római vallást egyáltalán nem ismerem, ezt be kell valljam. Mármint annyit ismerek belőle, amit úgy az átlag, de konkrétumokat szerintem nem sokan olvastak közülünk így én sem.

De ha a ma élő vallásokat megnézem, akkor a hinduizmus, buddaizmus és tao megpróbál még a tudománnyal is foglalkozni, tehát a válaszai egyben tudományos fejtegetések is, de azért még ezek is eléggé erősen csak a felszínt kapargatják, tehát már nem mély tudományokkal foglalkoznak.

Ha a vallás nem tudomány lett volna, akkor sosem akarta volna az ember megismerni a körülöttünk lévő világot, így se csillagászat, se alkímia, se fizika, se mezőgazdság, állattartás, nem lenne, és persze a többi tudományág. Mivel a régi ember legkisebb tettében is a vallás köszöntött vissza, így badarság lenne azt feltételezni, hogy a vallás nem hatotta át a tudományt.

Az első vallás, amely szétválasztotta a tudományt és a hitet, az a Judeaizmus volt. Nem semmiért kellett 40 évig kóvályogni a sivatagban. Ami egyébként nem is sivatag volt, hanem tengerpart, szóval kereskedésből megéltek, de csak abból. És látható, nekik eléggé jól is megy a pénzzel való bánásmód, sőt, a pénzvilágot mint tudományt, hatja át a vallásosságuk. De a természettől a folyamatos vándorlás miatt, és a kietlen puszták és sivatagokban való élés miatt teljesen elszakadtak. Zsidó házaknál az ablakot újságpapírral befedik, hogy a nap ne süssön be főleg a szentély helyéül szolgáló szobába, illetve egyetlen virág, vagy házi állatuk sincsen. Egyszerűen, ha ajándékozol egy virágot a zsidóknak, nem tud vele mit kezdeni, kipusztulnak mellőlük. Úgy vannak vele, a növénynek nincs szüksége semmiféle gondoskodásra.

A zsidókat elfigyelve, technológiai analfabéták. Se az állatokhoz nem értenek, sem a növényekhez. Mezőgazdaságról ne is beszéljünk. A tudományok területén önerőből nem hiszem, hogy sokat elértek volna, de természetesen vannak kivételek. Valljuk be, lételemük a kereskedelem, csak ehhez értenek nagy létszámban, a természettől teljes mértékben elszakadtak, nem értik annak működését és törvényszerűségeit, egyszerűen szükségük van arra, hogy mások lássák el őket. Mondhatnánk, önmagukban a zsidó nép teljesen életképtelen, vagy maximum vegetálás szintjén élnének. Ezért is volt szükségük a Kánaánra, amely egy valóban létező terület, és valóban egy csoda a Föld nevű bolygón, ugyanis ott rengeteg zöldség, gyümölcs, bogyók stb. mindenféle gondozás vagy odafigyelés nélkül megél, így igazából csak ki kell / ki kellett nyúlniuk és elvenni azt amire szükségük van.

Ezért nem található a Judeaizmus semmilyen tanában tudomány és kísérletet sem tesz arra, hogy valamiképp megmagyarázza a természeti jelenségeket vagy megértse annak működési rendjét.

Az állításaimat nem légből kapkodva hasra ütve találtam ki. Jelenleg Angliában élek, egy olyan helyen, ahol rengeteg Zsidó él, van itt Zsidó óvoda, általános és közép iskola, lány kollégium, fiú kollégium, külön sportpálya, külön negyedek, ahol élnek, meg vagy három olyan hely, ahol a heti szertartásokat meg tudják tartani, mert ugye nekik nincs templomuk, csak 1, ami a szent templom, és Jeruzsálemben található. És ami a legérdekesebb, a szombat nap, ilyenkor mennek egymást meglátogatni ^^ Végül is azért a közösségi életük eléggé rendben van, talán ezért is olyan összetartóak :)

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Stringfellow

Stringfellow

Hozzászólások száma : 80
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Pént. Feb. 08, 2013 6:52 am

És még valami zavar nagyon, talán ide leírhatom. Az erkölcs hiánya. A teljes mellőzése az oktatásból, a médiából, a tömegtájékoztatásban nyomát sem látni. Én hiszek az univerzális erkölcsben, mint ahogy a természeti törvényekben is, amik tapasztalhatók. Ugyan ez igaz az erkölcsre is, pl. a nyúl sose eszi meg farkast, ergo a szemet szemért elv a természetben nem működik. Ezt megint az ember hozta létre, és gondoljatok bele ha megnéztek egy Tarantino filmet, amiben bosszút áll, vagy a bosszú állás köré van minden felépítve. Ez hol erkölcs ? Hol van az emberi minőség ? A megbocsátás, vagy az ingyen kegyelem gyakorlása. Ezek meg sem jelennek a filmekben, zenében, vagy egyáltalán a hétköznapi életben sem. Vagy csak nagyon ritkán, és ha megjelenik azonnal felkapom a fejem, mert szinte már ez a szokatlan. A kedvesség és az empátia. Valaminek már történnie kell, mert kezd a tököm telelenni a buziság népszerűsítésével, az egoizmus éltetésével, a pénzt istenítésével, sorolhatnám.

Az egész azért bosszant, és vagyok dühös, mert ismerek embereket akiken nem tudok segíteni, pedig igazán szükségük lenne rá. Nagyon mély gödörben vannak, és nem tudom őket kihúzni, ha nem hagyják magukat.
Vissza az elejére Go down
Zimó

Zimó

Hozzászólások száma : 128
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.
Tartózkodási hely : Vác

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Pént. Feb. 08, 2013 7:07 am

Stringfellow írta:
Erre az Isten miért nem segít dologra azért annyit had mondjak, hogy amikor a gyerek a homokozóban játszik, és elkezdi megenni a homokot, vagy a kislapáttal fejbeverdesni a másik gyereket, akkor jön oda a szülő és tesz rendet. Isten a szülő, és most igazán itt az ideje a rendtételnek.
Kérdés: Hogy mikor van az, az akkor amikor oda jön a szülő? Eltudja dönteni a gyerek mikor kell a szülőnek közbelépni?
A gyermek rengetegszer, ha nem úgy mennek a dolgok el kezd hisztizni, vagy siránkozni, hogy odajöjjön a szülő.
Szerintem mivel Isten a kellő bölcsességgel rendelkezik ezt meg is teszi a maga módján csak mi gyermekek ezt nem mindig vesszük észre, vagy mert mi úgy gondoljuk be kéne avatkoznia és nem teszi, vesszük a bátorságot és megítéljük, bíráljuk.
Én bízom benne és ráhagyom teszem a dolgom és tudom Ő is teszi. Az az "ű dóga", mondja a székely én meg foglalkozom a sajátommal.

Stringfellow írta:

A másik dolog ami engem foglalkoztat, az hogy egyáltalán mit nevezünk Istennek, mit jelent a fogalom. Mert szerintem ahány ember, szinte annyi vélemény. Ez teljesen más mint egy mi a jó és mi a rossz, vagy a fény és a sötét, ez a megfoghatatlan, minden ember fejében teljesen egyedülálló misztérium. Persze biztos vannak azért olyanok, akik személyként azonosítják, de azért ez lehet a kevesebb. Viszont akkor micsoda? Tudatosság ? Hol kell keresni ? Mindenhol ? Végtelenség, örökkévalóság, anyagtalan létezés? Az időtlenség ? Ezek az agy számára értelmezhetetlen fogalmak, viszont mi emberek vagyunk ,és másképp nem tudunk ingert felvenni, csakis az agyunkkal. Nekem egyébként a Hindu magyarázat tetszik, ami szintén emberi manifesztációba helyezi, amikoris Brahma alszik, akkor álmodja ezt az egész létezést és világmindenséget. És ha felébred, megszűnik ez az egész abban a pillanatban. Jó kérdés mi van utána :) engem érdekel.
Jézus azt mondja Isten a Szeretet. Mert minden a szeretet által van, a szeretetből fakadó önfeláldozás, áldozathozatal, gondoskodás által.
Szerintem Isten mindenben ott van, mert a Teremtés = Teremtő.
Ez is egy szint az én szintem, ahány ember annyi Istenkép, annyi szint. Mint a gyerekeknél a bölcsitől az óvodán az általános és közép iskolán keresztül az egyetemig. Mindegyik egy szint, más rálátással a világra, más tapasztalatokkal és megértéssel.

Kedves hamsa a zsidókról írt szavaidról egy kis tanmese jutott eszembe.
Egy ember együtt élt a feleségével, aki folyton megcsalta és az anyósával, aki állandóan szidta őt és veszekedett vele.
A barátja egyszer megkérdezte ezt az embert: a feleséged egy ribanc az anyósod egy hárpia, miért nem hagyod itt őket és keresel magadnak kedvesebb embereket? A válasz: tudod barátom ők Isten vésője és reszelője, velük alakítgat engem egyre tökéletesebbre.
Hiszem, mindennek meg van a teremtésbe a maga szerepe, mert ha nem lenne rá szükség nem lenne.


A hozzászólást Zimó összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Feb. 08, 2013 7:27 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Zimó

Zimó

Hozzászólások száma : 128
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.
Tartózkodási hely : Vác

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Pént. Feb. 08, 2013 7:21 am

Stringfellow írta:
Az egész azért bosszant, és vagyok dühös, mert ismerek embereket akiken nem tudok segíteni, pedig igazán szükségük lenne rá. Nagyon mély gödörben vannak, és nem tudom őket kihúzni, ha nem hagyják magukat.

Hosszú ideig én is így gondolkodtam, aztán arra jöttem rá egy dolgot tehetek, változom és igyekszem példát mutatni.
Senkit sem lehet megváltoztatni, kicibálni abból amiben van, ha ő nem érzi, hogy bajban van.
Senkin sem segíthetek, csak azon, aki segítséget kér, mert az már eljutott odáig, hogy tudja segítségre van szüksége.
Aki nem ismeri fel, hogy segítségre van szüksége, az fel lesz háborodva, hogy mit kotnyeleskedek bele a dolgába, foglalkozzak inkább a magam dolgával! Rájöttem igaza van, mert amíg mást akarok megváltoztatni, addig nem haladok a magam dolgával. Ráadásul rosszat teszek, mert olyan embernek akarok segíteni, aki nem ismerte fel, hogy szüksége van segítségre, tehát ő ezt beavatkozásnak, erőszaknak fogja értelmezni.
Tehát teszem a dolgom, változok és csak aki meghallgat, vagy kér annak segítek.
Vissza az elejére Go down
Freya

Freya

Hozzászólások száma : 85
Csatlakozott : 2013. Feb. 08.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Pént. Feb. 08, 2013 7:31 am

Stringfellow írta:
Az egész azért bosszant, és vagyok dühös, mert ismerek embereket akiken nem tudok segíteni, pedig igazán szükségük lenne rá. Nagyon mély gödörben vannak, és nem tudom őket kihúzni, ha nem hagyják magukat.

Csak azon lehet segíteni, aki igényli a segítséget és hagyja. Ha egy megváltoztathatatlan dolog miatt dühöngsz, te is a világa és ezáltal a szenvedésének a részévé válsz. Azzal pedig se magadnak, se neki nem teszel jót.
Vissza az elejére Go down
Weni

Weni

Hozzászólások száma : 195
Csatlakozott : 2013. Jan. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Szomb. Feb. 09, 2013 6:31 am

Zimo

Ha már megosztotad az elképzelésed az élet értelméröl akkor én is megosztom az enyémet.
Az én nézőpontom szerint az élet értellme az Isten szeretete, szolgálata.
Na most a szolgálat szó hallatán minden ember hátán fölál a szőr.
Ezt nem csodálom hisz az egyistenhívő vallások a szolgálatot úgy értelmezik, hogy te egy kis bűnös pondró vagy akinek vergődnie, könyörögnie kell az istennek hogy megbocsájtson nei. Le kell mondani egy halom mindenröl és reménykedni, hogy a kis lelkünk nem fog a pokol bugyraiban kikötni.
Figyelitek a technikát? Megint az agymosás. Beálítanak a papok a szegény emberhez aki nem is tudja hogy van lelke. Szépen fölvilágosítják a papok hogy van lelke, majd hozzá teszik hogy te bűnös vagy és ha nem imádod az istent akor elveszted azt.
Szegény ember meg aki eddig fogalma sem volt hogy létezik lélek megörül hogy ő több mint test csupán de elönti őt a félelem is mert fél hogy azt amivel ő több azt el is veszítheti. Tehát gyorsan mindent megtesz hogy az álszent pap szemében jónak tünjön.
Az én véleményem teljes mértékben eltér ettöl a dogmától.
Véleményem szerint az Isten szeretete, szolgálata nem azért kel mert te egy eredendően bűnös lélek vagy. Képzelj el egy királyságot. Te mint idegen bemész ebbe az országba. Azt mondják az emberek neked hogy ennek az országnak ez a valaki a királya tehát ha itt akarsz élni akkor ismerd el őt királynak és neki szolgálj. Mit gondolsz ha úgy döntesz hogy nem ismered el a királyt az ország királyának hanem magad egyenrangunak tekinted vele akkor a király meg fog türni téged az országban? Nem hiszem hogy van olyan király ki eltür egy másik személyt az országában ki szintén királynak képzeli magát.
Most nézzük meg mit jelent szolgálni Istent.
Szeresd felebarátod mint önmagad. Tehát ha az istent akarod szolgálni akkor neked úgy kell bánni másokkal mint ahogy szeretnéd hogy más bánjon veled. Ez az Isten szolgálata nem pedig holmi különféle imádási rítusok meg egyéb marhaság. Gondold csak el mégis mit tudnál te az Istenért tenni? nem sokat szerintem. Az Isten viszont annál többet teérted. Tehát mint látod kiderül Jézus tanításából, hogy nem te vagy az Istenért hanem az Isten teérted elvégre miattad küldte a prófétákat és fiát mert fontos vagy neki. A gyermek sem a szüleiért van hanem a szülő a gyermekéért!
(Angliában sajnos fordítva van, a gyermekek vannak a szülőkért olyan formában hogy a lezülött fiatalok azért szülnek gyermeket hogy kényelmesen élhesenek segélyböl. Ez elég szomorú sztori)
Most jön Springfelow a képbe.
A szülő is oda megy a játszótérre hogy gyermekét megfegyelmezze.
Az Atya elküldöt több prófétát közénk hogy figyelmeztesenek benünket hogy hogyan éljünk illetve hogy kinyilatkoztasák számunkra hogy ki az Isten (a király a menyek országban)
Végül az Atya a fiút küldte el hozzánk hogy adjon át minden lényeges infót a számunkra.
Tehát úgy tekinthetjük hogy a szülő több küldötet végül pedig a fiát küldte el hozzánk hogy mi kik a játszótéren vagyunk megtanuljuk hogy mi helyes vagy helytelen illetve hogy kihez is tartozunk.

Ez az én álláspontom.
Vissza az elejére Go down
Zimó

Zimó

Hozzászólások száma : 128
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.
Tartózkodási hely : Vác

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Szomb. Feb. 09, 2013 6:48 am

Weni írta:
Zimo
Ha már megosztotad az elképzelésed az élet értelméröl akkor én is megosztom az enyémet.
Köszönöm Weni!
Vissza az elejére Go down
Zimó

Zimó

Hozzászólások száma : 128
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.
Tartózkodási hely : Vác

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Szomb. Feb. 09, 2013 9:49 am

Még a zsidóságról egy érdekesség. A zsidók Ábrahámot nevezik meg ősatyjuknak.
Ki is ez az ábrahám?


Ter 11.31
Terach vette fiát, Ábrámot és unokáját, Lótot, Hárán fiát s a menyét, Sárait, fiának, Ábrámnak feleségét, s kivezette őket a kaldeai Úrból. Kivándoroltak Kánaán felé. Amikor Háránba érkeztek, ott letelepedtek.


Ábrám magyarul érthető, ábrám vagy az ábrázatom, valakinek az ábrája, ábrázatja, de kié?
Honnan jött? Úrból!
Kik laktak Úr városában?

Ter 12.1
Az Úr így szólt Ábrámhoz: „Vonulj ki földedről, rokonságod köréből és atyád házából arra a földre, amelyet majd mutatok neked.
Ter 12.2
Nagy néppé teszlek. Megáldalak és naggyá teszem nevedet, s te magad is áldás leszel.
Ter 12.3
Megáldom azokat, akik áldanak téged, de akik átkoznak téged, azokat én is megátkozom. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége.”
Ter 12.4
Ábrám tehát elköltözött, ahogy az Úr megparancsolta neki, s vele ment Lót is. Ábrám 75 éves volt, amikor Háránból elindult.
Ter 12.5
Ábrám vette feleségét, Sárait, az unokaöccsét, Lótot, minden vagyonukat, amijük volt és az összes szolgát, akiket Háránban szereztek. Azután elindultak, hogy Kánaán földjére menjenek, s meg is érkeztek Kánaán földjére.
Ter 12.6
Ábrám végigvonult az országon Szichem városáig, Móre terebintjéig. A vidéken kánaániták laktak.
Ter 12.7
Akkor az Úr megjelent Ábrámnak és így szólt hozzá: „Ezt a földet utódaidnak adom.” Erre ő oltárt épített ott az Úrnak, aki megjelent neki.
Ter 12.8
Innét tovább vonult a hegyvidékre, Bételtől keletre. Fölverte sátrát, s Bétel nyugatra esett, Ai pedig keletre. Aztán oltárt épített az Úrnak és segítségül hívta a nevét.
Ter 12.9
Majd tovább vonult a Negeb felé.
Ter 12.10
Amikor éhínség tört ki a vidéken, Ábrám lement Egyiptomba és ott lakott, mint jövevény, mert az éhínség súlyosan ránehezedett a vidékre.


Vajon, ki volt ez az úr?
A Jézus által bemutatott Atya? Szerintem nem!

Ter 12.10
Amikor éhínség tört ki a vidéken, Ábrám lement Egyiptomba és ott lakott, mint jövevény, mert az éhínség súlyosan ránehezedett a vidékre.
Ter 12.11
Amint Egyiptomhoz közeledett, így szólt feleségéhez, Sáraihoz: „Jól tudom, hogy szép asszony vagy.
Ter 12.12
Ha az egyiptomiak látnak, azt fogják mondani: Ez a felesége. Engem megölnek, téged életben hagynak.
Ter 12.13
Ezért mondd, hogy a húgom vagy, hogy miattad nekem is jó dolgom legyen és életben maradjak.”
Ter 12.14
Amikor Ábrám Egyiptomba ért, az egyiptomiak látták, hogy az asszony nagyon szép.
Ter 12.15
A fáraó udvari főtisztviselői is látták és dicsérték a fáraó előtt. Az asszonyt tehát a fáraó palotájába vitték,
Ter 12.16
Ábrámmal pedig jól bántak miatta. Juhot, szarvasmarhát, szamarat, szolgákat, szolgálólányokat, szamárkancát és tevéket ajándékoztak neki.
Ter 12.17
Az Úr azonban súlyos csapással verte meg a fáraót és házát Sárai, Ábrám felesége miatt.
Ter 12.18
Erre a fáraó hívatta Ábrámot, és így szólt hozzá: „Mit tettél velem? Miért nem vallottad be, hogy a feleséged?
Ter 12.19
Miért állítottad: a húgom -, úgy, hogy feleségül vettem? Most itt a feleséged, vedd és távozz!”
Ter 12.20
A fáraó parancsot adott embereinek, vigyék őt is, feleségét is minden vagyonával együtt vissza.


Milyen ember volt ez az Ábrám?

Ter 15.1
A történtek után az Úr szava megnyilatkozott Ábrámnak látomásban: „Ne félj Ábrám, én védőpajzs vagyok; a jutalmad igen nagy lesz.”
Ter 15.2
Ábrám így szólt: „Uram, Istenem, mit adhatsz nekem, hiszen gyermek nélkül maradtam.”
Ter 15.3
És Ábrám így folytatta: „Nézd, nem adtál nekem utódot, így szolgám lesz az örökösöm.”
Ter 15.4
Az Úr szava ezt mondta neki: „Nem az lesz örökösöd, hanem az lesz az örökösöd, aki testedből származik.”
Ter 15.5
Aztán kivezette, és ezt mondta neki: „Nézz föl az égre és számold meg a csillagokat, ha meg tudod számolni őket.” Majd hozzáfűzte: „Ilyen lesz a nemzetséged.”
Ter 15.6
Hitt az Úrnak, ő pedig beszámította neki megigazulásra.
Ter 15.7
Ismét szólt hozzá: „Én vagyok Isten, aki kihívtalak a kaldeai Úrból, hogy ezt a földet adjam birtokul.”
Ter 15.8
Ő így válaszolt: „Uram, Istenem, miből tudom meg, hogy birtokolni fogom azt?”
Ter 15.9
Erre megparancsolta neki: „Hozz egy hároméves üszőt, egy hároméves kecskét, egy hároméves bakot, egy gerlét és egy galambot!”
Ter 15.10
Amikor odahozta neki ezeket az állatokat, középen átvágta őket és a két felet egymás mellé állította, a madarakat azonban nem vágta szét.

Ter 15.18
Azon a napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal és így szólt: „Utódaidnak adom ezt a földet, Egyiptom patakjától egészen a nagy folyamig, az Eufráteszig:
Ter 15.19
a kenitákat és kenizitákat, a kadmonitákat,
Ter 15.20
hetitákat, perizitákat és refaitákat,
Ter 15.21
az amoritákat, kánaániakat, girgasitákat és jebuzitákat.”


Ter 17.1
Amikor Ábrám 99 éves volt, az Úr megjelent Ábrámnak és így szólt hozzá: „Én El Shaddái vagyok: járj előttem, és légy tökéletes.
Ter 17.2
Szövetséget hozok létre köztem és közted, s megsokasítlak, szerfölött megsokasítlak.”
Ter 17.3
Erre Ábrám arcra borult, Isten pedig azt mondta neki:


Kivel kötött szövetséget Ábrám?
Neve van: Én El Shaddái
Így hívják az Istent?

Ter 17.4
„Nézd, ez az én szövetségem veled. Te népek sokaságának atyja leszel.
Ter 17.5
Ezért ne hívjanak többé Ábrámnak, hanem Ábrahám legyen a neved, mivel népek sokaságának atyjává teszlek.


Ismét magyarul érthető, Ábrámból Ábra-hám.
Értelmező kéziszótár:
Hám: Az igáslóra tett szerszám ama része, amely a szügyet és a törzset övezi és az istrángot tartja. Ehhez az állatot szoktatni kell (hámba törik).

Tehát az ábra hámot kapott!?

Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 31

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Szomb. Feb. 09, 2013 11:54 am

Zimó, ez az én válaszom. Egy részlet Jézus evangéliumából, melyet természetesen a Vatikán letagad, és még csak nem is apokrif (Vagyis titkos) iratnak tart, hanem még létezéséről sem hajlandó tudomást venni.

Pirossal beszíneztem az érdekes mondatokat.


I.) Messzi idők ígéretét teszem valóvá most, hogy emberként jöttem ide közétek.

2.) Nem volt ez szükséges addig, míg atyáitok lelkéből a szeretet imádsága törhetetlen hittel érkezett az örökké lett Mindenhatóság fény világába.

3.) Amíg a földi ügyeket az Égi Törvény örök rendje irányította.

4.) Amíg az emberi gonoszság meg nem rontotta bennetek az istenfiú­ság méltóságát.

5.) Amíg az örök Szeretet Teremtőjét - akit ti Istennek neveztek - meg nem gyalázták e gonoszok azzal, hogy más népek legyilkolását ez örökkévaló rendelésének és akaratának hirdetik.

6.) Amíg a mindent előre elrendező és a földi ügyeket is irányító Fényvilág Igazsága helyett - az ember- és állatáldozatokat követelő, gonosz akaratát, hogy az istenfiakat emberi szolgákká tehesse - „Törvény­nek" nem nevezte egy parázna nemzetség.

7.) Meglátjátok és halljátok is, miként ostorozom majd őket, mint mérges kígyók fajzatait, kiknek szája gonoszul és hamisul szól, mert csak önszeretet és önérdek lakozik bennük.

8.) Akik nem akarják észrevenni az Idők jeleit és azokban az Igazságra intés felemelt ujját.

9.) Akik Istennek tisztelik a maguk-csinálta írást, azt „Törvénynek" nevezik, hogy a sötétségben járók útját irányítsa.

10.) Engem meg akarnak ölni, mert tudják, hogy én vagyok a Világ Világossága, de az én beszédemet nem értik, mert nincsen bennük Igaz­ság.

11.) Ha majd legyőztem a halált és visszatérek a Fényvilágba, titeket is üldözni fognak az én nevemért.

12.) De érettetek és mindazokért, akik majd nektek hisznek, járom végig emberi utamat, hogy Atyánk Igazsága megszentelődjék és mindnyájan egyek legyetek az Ő Igazságában.

13.) Így teszek bizonyságot arról, hogy Ő küldött engem e világra, hogy az igazak és hívek megőriztessenek minden gonosztól.

14.) Mert a gonoszok a hazugságot és a bosszút vallják istenüknek. Majd eltitkolják és meghamisítják az én beszédemet is, amit az Igazságról hirdetek, hogy titeket a Fényvilágból a sötétség útvesztőjébe tereljenek.

15.) Azt fogják nektek mondani mindennap, hogy bűnösök vagytok és bűneitek terhétől csak az ő feloldozásuk szabadíthat meg titeket.

16.) De ne higgyetek nekik, mert nem születtetek bűnösöknek, hanem sokan meggyengültetek a Lélekben.

17.) Tartsátok meg azért és kövessétek az én tanításomat, hogy a Lélek által mindig elérjetek engem és megmaradjatok az én Igazságomban.

18.) Meg kell hát tisztulnod az önmagadba való nézéssel.

19.) Ha saját lelkedbe nézel, már ketten vagytok a megújulásra: jó szándékod és az elhatározás, hogy jóváteszed azt, mit gyengeségedben rosszul végeztél. Jóvátevésed, lelked így megtisztulása, örömöt ad.

20.) Ilyenkor nézz a Fénybe. Én vagyok ott is Veled és új erőt kapsz.

21.) A Lélek Világosságára gyújtott Tűz is szent. Általa is tisztulhat Lelked, hiszen láthatod hatalmát a gonoszság elégetésére. Ne nézzed hát csak tűznek, mert bizony égi Fény az is. Jóra való elhatározásodat örökíti, jóvá tett vétkeidet elégeti. Szent fogadalmak születnek a Tűzbe, Fénybe vetett tekintetekkel.


Ennyit a tűzimádó, napkultuszban élő pogány őseinkről


22.) A Fény-tüze és a Tűz-fénye adja lelkednek sugarát, mely segít is, gyógyít is - ha úgy akarod és kéred a Kegyelem erejét hozzá.

23.) Maradj hűséges és fordulj hozzám, hiszen emberi, apró, igaz dolgaidban is megsegítlek. - De igaz légy útjaidon akkor is, ha a gonoszok közelítenek hozzád.

24.) Nehéz az Igazság útja - de ha a Fényt követed, szembe állsz vele, akkor a sötét árnyék mögötted van. - De bizony, ha hátadat fordítod a Fénynek, csak a sötétség vesz körül, melyben legnagyobb teher a saját árnyékod.

25.) Én úgy parancsoltam: "Szeressétek egymást, mint én szeretlek titeket!" - Ez legyen életvizeteknek a forrása: a SZERETET.

26.) Szeresd nagyon atyádfiát, családodat, nemzet-testvéreidet, hiszen közéjük születtél. Sorsotok is egy - közös.

27.) A nemzetség, melybe Isten rendelt, földi életed vára, otthona. Hozzá láncol az Igazság. Ha eltéped e láncot, olybá leszel, mint a hulló falevél, melyet a szelek visznek magukkal s egyszer elvész valahol a feledés sarában.

28.) Maradjatok meg nemzetségetek erős hajtásának, mert kőtelességetek az Igazság tanítása - az én földi munkám folytatása.

29.) Fogjátok erősen egymás kezét és ne féljetek! Én veletek vagyok, de összefogott erőtök, közös akarattal és törhetetlen hittel végzett munkátok szükséges ahhoz, hogy veletek maradjak.

30.) Kaptok majd jeleket tőlem, amikor az idők megkövetelik. - Küldök majd vigasztalókat is. Egyszerű Fénylátókat. Nem hatalmasokat.

31.) De maradjatok meg mindig a FÉNYBEN, mert amint majd erősödik a gonoszság hatalma a Földön, úgy majd az épített, gazdagsággal és pompával berendezett templomok is a sötétség házai lesznek.

32.) De én veletek maradok a világ végezetéig!"

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Weni

Weni

Hozzászólások száma : 195
Csatlakozott : 2013. Jan. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Szomb. Feb. 09, 2013 9:24 pm

Hamsa ez az evangélium nagyon sántít.

1 Nekem úgy tűnik hogy ha ezt az evangéliumot tekintjük igaznak akkor Jézus egy népnek adta a tanítást kinek feladata a többi ember tanítása.
Ezzel szemben a bibliai evangéliumokból azt láthatjuk, hogy Jézus a Zsidókal próbált szót érteni. Miután ez nem sikerült Jézus az embereknek adta a tudást és nem egy másik nép kezébe.
Ha te úgy gondolod, hogy a szkítáknak adta a tudást akkor ez megint csak furcsa hisz Judea területén nem tudok sok szkítárol vagy pártusrol akik abban az időben ot lettek volna. Mint tudjuk a pártusok kivonultak önként mikor a zsidók heródest hívták visza vagy egy római helytartót. Már nem emlékszem. De ez Jézus születése körüli időben volt. (Forrás Szántai Lajos)

"Amíg a földi ügyeket az Égi Törvény örök rendje irányította."
ezek szerint a Demiurgosz által teremtett föld égi törvények által működött míg az emberi gonoszság azt meg nem rontota?
"Amíg az emberi gonoszság meg nem rontotta bennetek az istenfiú­ság méltóságát."

"Amíg az örök Szeretet Teremtőjét - akit ti Istennek neveztek - meg nem gyalázták e gonoszok azzal, hogy más népek legyilkolását ez örökkévaló rendelésének és akaratának hirdetik."
Az általad korábban leírt teremtésmítoszban a sötétség fejedelme volt az kit istennek hívott az ember. Ezek szerint Jézus it őrá hivatkozik mint a szeretet teremtője?

"30.) Kaptok majd jeleket tőlem, amikor az idők megkövetelik. - Küldök majd vigasztalókat is. Egyszerű Fénylátókat. Nem hatalmasokat."
A hivatalos evangéliumokból az derül ki hogy Jézus halálával befejeződött a küldötek küldése. A küldötek a próféták voltak és Jézus volt az kit az Atya elküldöt végül az igazságal. sehol nem esik szó újabb prófétákról. És ez értelmetlen is lenne hisz ha egyszer a tökéletes fiú eljött hogy elhozza az igazságot akkor mi szükség lenne még prófétákra? Én nem úgy ismerem az Isten mint aki szereti ismételni önmagát.

" Szeresd nagyon atyádfiát, családodat, nemzet-testvéreidet, hiszen közéjük születtél. Sorsotok is egy - közös."

"Én úgy parancsoltam: "Szeressétek egymást, mint én szeretlek titeket!" - Ez legyen életvizeteknek a forrása: a SZERETET."
Ez is ellentmondásos ugyan abban a szövegkörnyezetben. Egyszer szeres mindenkit másszor meg szeresd nagyon a nemzetségedhez tartozót

"18.) Meg kell hát tisztulnod az önmagadba való nézéssel.

19.) Ha saját lelkedbe nézel, már ketten vagytok a megújulásra: jó szándékod és az elhatározás, hogy jóváteszed azt, mit gyengeségedben rosszul végeztél. Jóvátevésed, lelked így megtisztulása, örömöt ad."
Ez megint ellent mondás
Ha önmagadba nézel akkor nem lehettek ketten hisz te magad vagy a lélek.
Ugye te mondtad hogy a Sötétség ura bezárt minket az anyagba.
Tehát az anyag csupán egy börtön amiböl mi a fénylények ki kel jusunk.
Ha viszont igaz hogy keten vagyunk akkor az anyagi börtönünk is egy személyiség és a fénylényünk is azaz a lelkünk?

"
16.) De ne higgyetek nekik, mert nem születtetek bűnösöknek, hanem sokan meggyengültetek a Lélekben."
"22.) A Fény-tüze és a Tűz-fénye adja lelkednek sugarát, mely segít is, gyógyít is - ha úgy akarod és kéred a Kegyelem erejét hozzá."
Ez megint ellentmondásos.
Ha büntelennek születtem mire kell a kegyelem ereje?
Ha eddig bűnös életet éltél de megtértél akkor már nem vagy bűnös tehát nem értem.

" Nem volt ez szükséges addig, míg atyáitok lelkéből a szeretet imádsága törhetetlen hittel érkezett az örökké lett Mindenhatóság fény világába.

3.) Amíg a földi ügyeket az Égi Törvény örök rendje irányította."

Most akkor nem a Sötétség ura hozta a törvényeket a földön hanem a fény ura?


Mint látod nekem nem világosak teljesen itt a dolgok és ezért elentmondásokba ütközöm. Légyszives világosíts föl hogy az általad leírt teremtéstörténet és ez az evangélium hogyan ál szinkronban egymásal!

Vissza az elejére Go down
Zimó

Zimó

Hozzászólások száma : 128
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.
Tartózkodási hely : Vác

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 12:33 am

Nem értem hamsa a válaszodat arra amit írtam, nem látom az összefüggést. Légyszi, világosítsd meg nekem!
A szöveg szerintem is ellentmondásos, ahogy azt Weni is leírta.
Ha jézus írta, kérdés mikor írta?
De most ebbe nem mennék bele, ingább kibővítem az írásom, mert azt hiszem nem igazán értettétek.
Megválaszolok egypár kérdést, amit írásomban feltettem. Válaszoljátok meg Ti is érdekelne milyen válaszokat adtok.
Nem vitatkozni akarok inkább együtt gondolkodni.


Zimó írta:
Még a zsidóságról egy érdekesség. A zsidók Ábrahámot nevezik meg ősatyjuknak.
Ki is ez az ábrahám?

Ábrámnak (Ábrahámnak )ősei megegyeznek a mi őseinkkel, egy tőről fakadunk.

Ter 11.31
Terach vette fiát, Ábrámot és unokáját, Lótot, Hárán fiát s a menyét, Sárait, fiának, Ábrámnak feleségét, s kivezette őket a kaldeai Úrból. Kivándoroltak Kánaán felé. Amikor Háránba érkeztek, ott letelepedtek.


Ábrám magyarul érthető, ábrám vagy az ábrázatom, valakinek az ábrája, ábrázatja, de kié?
Honnan jött? Úrból!
Kik laktak Úr városában?


Ter 12.1
Az Úr így szólt Ábrámhoz: „Vonulj ki földedről, rokonságod köréből és atyád házából arra a földre, amelyet majd mutatok neked.
Ter 12.2
Nagy néppé teszlek. Megáldalak és naggyá teszem nevedet, s te magad is áldás leszel.
Ter 12.3
Megáldom azokat, akik áldanak téged, de akik átkoznak téged, azokat én is megátkozom. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége.”
Ter 12.4
Ábrám tehát elköltözött, ahogy az Úr megparancsolta neki, s vele ment Lót is. Ábrám 75 éves volt, amikor Háránból elindult.
Ter 12.5
Ábrám vette feleségét, Sárait, az unokaöccsét, Lótot, minden vagyonukat, amijük volt és az összes szolgát, akiket Háránban szereztek. Azután elindultak, hogy Kánaán földjére menjenek, s meg is érkeztek Kánaán földjére.
Ter 12.6
Ábrám végigvonult az országon Szichem városáig, Móre terebintjéig. A vidéken kánaániták laktak.
Ter 12.7
Akkor az Úr megjelent Ábrámnak és így szólt hozzá: „Ezt a földet utódaidnak adom.” Erre ő oltárt épített ott az Úrnak, aki megjelent neki.
Ter 12.8
Innét tovább vonult a hegyvidékre, Bételtől keletre. Fölverte sátrát, s Bétel nyugatra esett, Ai pedig keletre. Aztán oltárt épített az Úrnak és segítségül hívta a nevét.
Ter 12.9
Majd tovább vonult a Negeb felé.
Ter 12.10
Amikor éhínség tört ki a vidéken, Ábrám lement Egyiptomba és ott lakott, mint jövevény, mert az éhínség súlyosan ránehezedett a vidékre.


Vajon, ki volt ez az úr?
A Jézus által bemutatott Atya? Szerintem nem!

Ter 12.10
Amikor éhínség tört ki a vidéken, Ábrám lement Egyiptomba és ott lakott, mint jövevény, mert az éhínség súlyosan ránehezedett a vidékre.
Ter 12.11
Amint Egyiptomhoz közeledett, így szólt feleségéhez, Sáraihoz: „Jól tudom, hogy szép asszony vagy.
Ter 12.12
Ha az egyiptomiak látnak, azt fogják mondani: Ez a felesége. Engem megölnek, téged életben hagynak.
Ter 12.13
Ezért mondd, hogy a húgom vagy, hogy miattad nekem is jó dolgom legyen és életben maradjak.”
Ter 12.14
Amikor Ábrám Egyiptomba ért, az egyiptomiak látták, hogy az asszony nagyon szép.
Ter 12.15
A fáraó udvari főtisztviselői is látták és dicsérték a fáraó előtt. Az asszonyt tehát a fáraó palotájába vitték,
Ter 12.16
Ábrámmal pedig jól bántak miatta. Juhot, szarvasmarhát, szamarat, szolgákat, szolgálólányokat, szamárkancát és tevéket ajándékoztak neki.
Ter 12.17
Az Úr azonban súlyos csapással verte meg a fáraót és házát Sárai, Ábrám felesége miatt.
Ter 12.18
Erre a fáraó hívatta Ábrámot, és így szólt hozzá: „Mit tettél velem? Miért nem vallottad be, hogy a feleséged?
Ter 12.19
Miért állítottad: a húgom -, úgy, hogy feleségül vettem? Most itt a feleséged, vedd és távozz!”
Ter 12.20
A fáraó parancsot adott embereinek, vigyék őt is, feleségét is minden vagyonával együtt vissza.


Milyen ember volt ez az Ábrám?
Egy gyenge akaratú, befolyásolható, ugyanakkor egoista, hataloméhes.
Vagyis egy gyenge láncszem, az akkor Úr városában élők közül.


Ter 15.1
A történtek után az Úr szava megnyilatkozott Ábrámnak látomásban: „Ne félj Ábrám, én védőpajzs vagyok; a jutalmad igen nagy lesz.”
Ter 15.2
Ábrám így szólt: „Uram, Istenem, mit adhatsz nekem, hiszen gyermek nélkül maradtam.”
Ter 15.3
És Ábrám így folytatta: „Nézd, nem adtál nekem utódot, így szolgám lesz az örökösöm.”
Ter 15.4
Az Úr szava ezt mondta neki: „Nem az lesz örökösöd, hanem az lesz az örökösöd, aki testedből származik.”
Ter 15.5
Aztán kivezette, és ezt mondta neki: „Nézz föl az égre és számold meg a csillagokat, ha meg tudod számolni őket.” Majd hozzáfűzte: „Ilyen lesz a nemzetséged.”
Ter 15.6
Hitt az Úrnak, ő pedig beszámította neki megigazulásra.
Ter 15.7
Ismét szólt hozzá: „Én vagyok Isten, aki kihívtalak a kaldeai Úrból, hogy ezt a földet adjam birtokul.”
Ter 15.8
Ő így válaszolt: „Uram, Istenem, miből tudom meg, hogy birtokolni fogom azt?”
Ter 15.9
Erre megparancsolta neki: „Hozz egy hároméves üszőt, egy hároméves kecskét, egy hároméves bakot, egy gerlét és egy galambot!”
Ter 15.10
Amikor odahozta neki ezeket az állatokat, középen átvágta őket és a két felet egymás mellé állította, a madarakat azonban nem vágta szét.

Ter 15.18
Azon a napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal és így szólt: „Utódaidnak adom ezt a földet, Egyiptom patakjától egészen a nagy folyamig, az Eufráteszig:
Ter 15.19
a kenitákat és kenizitákat, a kadmonitákat,
Ter 15.20
hetitákat, perizitákat és refaitákat,
Ter 15.21
az amoritákat, kánaániakat, girgasitákat és jebuzitákat.”


Ter 17.1
Amikor Ábrám 99 éves volt, az Úr megjelent Ábrámnak és így szólt hozzá: „Én El Shaddái vagyok: járj előttem, és légy tökéletes.
Ter 17.2
Szövetséget hozok létre köztem és közted, s megsokasítlak, szerfölött megsokasítlak.”
Ter 17.3
Erre Ábrám arcra borult, Isten pedig azt mondta neki:


Kivel kötött szövetséget Ábrám?
Neve van: Én El Shaddái
Így hívják az Istent?

Ki ez az "El Shaddái", akivel Ábrám szövetséget kötött?
Szerintem valami magasabb tudatszinten lévő szellemi lény, aki tudott hús-vér formában megjelenni, mert Ábrám leborult előtte. Akár a sátán is lehetett. És miután Ábrám behódol át is nevezi. Én hiszem, hogy a magyar nyel az egykori ősnyelvből a legtöbbet megőrizte, ezért írom, hogy "magyarul érthető", ahogy Úr városa stb.
Vagyis Ábrám a teremtett ember, aki Istenképére teremtetett és lett belőle miután hámot tett rá a sátán, Ábrahám.


Ter 17.4
„Nézd, ez az én szövetségem veled. Te népek sokaságának atyja leszel.
Ter 17.5
Ezért ne hívjanak többé Ábrámnak, hanem Ábrahám legyen a neved, mivel népek sokaságának atyjává teszlek.


Ismét magyarul érthető, Ábrámból Ábra-hám.
Értelmező kéziszótár:
Hám: Az igáslóra tett szerszám ama része, amely a szügyet és a törzset övezi és az istrángot tartja. Ehhez az állatot szoktatni kell (hámba törik).

Tehát az ábra hámot kapott!?


Még egy kis adalék tovább olvasva a történetet_

Ter 17.15
Isten tovább beszélt Ábrahámhoz: „Feleségedet, Sárait ne hívd tovább Sárainak, hanem Sára legyen a neve.
Ter 17.16
Megáldom, és általa fiút adok neked. Megáldom, hogy néppé legyen: népek királyai származnak majd tőle.”
Ter 17.17
Ábrahám erre arcra borult és nevetett, mivel így gondolkozott magában: százéves embernek legyen még fia? És Sára, a kilencvenesztendős, még szülni fog?


Nem érdekes Kineveti az Istent, mert olyan dolgokat ígér, amit szerinte nem lehet megtenni. Milyen Isten volt akinek a képességeit ilyen alacsonyra tartotta?
Kit szoktunk kinevetni? Akire felnézel, kineveted?
És ha Isten lett volna ez a Én El Shaddái, üzletelt volna-e vele. mert ez egy üzlet ha imádsz engem és jönnek a feltételek. Ábrám meg lett véve, eladta a lelkét.
Mernél-e üzletelni az Istennel, hisz vele nem lehet mert mindenható, nincs mit felajánlhass, mert minden az Övé.
Valószínű Ábrám tudta, hogy nem Istennel beszél és köt üzletet.


További érdekességek:

Ter 18.1
Az Úr megjelent neki Mamre terebintjénél, amikor a meleg napszakban sátra bejáratánál ült.
Ter 18.2
Fölemelte szemét és íme, három férfi állt előtte. Mihelyt meglátta őket, sátra bejáratától eléjük sietett, földig meghajolt


Majd az Isten a két kísérőjével eszik.

Ter 18.9
Míg ettek, ott állt előttük a fa alatt. Azok megkérdezték: „Hol van a feleséged, Sára?” Ezt válaszolta: „Itt a sátorban.”
Ter 18.10
Az folytatta: „A jövő évben ez idő tájt visszajövök, akkorra Sárának már fia lesz.” Sára a sátor bejárata mögött hallgatózott.
Ter 18.11
Ábrahám és Sára azonban már korosak voltak, és Sárának már nem voltak asszonyi dolgai.
Ter 18.12
Ezért Sára nevetett magában. Ugyanis erre gondolt: „Most legyen még szerelmi örömem, amikor már megöregedtem? Hiszen már férjem is öreg.”
Ter 18.13
Akkor Isten így szólt Ábrahámhoz: „Miért nevet Sára és miért gondolja: Valóban szülni fogok még, jóllehet öreg vagyok?
Ter 18.14
Van, ami az Úrnak lehetetlen? A jövő évben ez idő tájt újra eljövök hozzád és Sárának már fia lesz.”
Ter 18.15
Sára tagadta, és azt mondta: „Nem nevettem.” De ő így válaszolt: „Igenis, nevettél.”
Ter 18.16
A férfiak elindultak és Szodoma felé vették útjukat. Ábrahám velük ment, hogy elkísérje őket.


Sára is kineveti az Istent.
Eszembe jut "az Istenek a fejükre estek" c. film.
A narrátor amikor a kis busman helyett beszél a fehéreket Isteneknek mondja.
A pipázóra azt mondja, tűz égett abban az Istenben.
Vissza az elejére Go down
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 1:43 am

Az APOKRIF tekercsekkel együtt Jézus már hasonlít a buddhistákra, nem véletlenül vették ki azokat a zsinaton ülésező korabeli maffiafőnökök. (főpapok, és a császár)
(van benne reinkarnáció, a SZELLEM, LÉLEK, TEST hármasság leírása, stb..)

Egy érdekesség: tudja valaki ez mi?Egy állítólagos (alienekkel találkozott)beszámoló szerint, az őt meglátogató tojásfejű, amúgy teljesen emberszerű alieneken NEM VOLT ilyen, nade ők nem is úgy születnek, hogy maguk alá csinálnak, és nem tudnak beszélni.
(magyar elnevezése nincs? latinul philtrum)

Régi zsidó írások szerint egy angyal ujjának a nyoma, amikor a lélek beleszáll a testbe (a magzatba) akkor még mindent tud, amit addig tanult, az angyal elmondja neki a titkokat is (?) és utána az ujjával megjelöli, hogy elfelejtse. ITT IS A REINKARNÁCIÓRA utaló legenda, ami amúgy a zsidóknál teljesen hiányzik. (jehova ott is cenzúrázott) Tehát valószínűleg egy kozmikus karantén van itt, ami megakadályozza, hogy a helyi bennszülöttek túl okosak legyenek, a korrupt helyi vezetésnek nem lehetnek "szuperkatonái", mert az felborítaná a kozmikus egyensúlyt. Nyilván előbb meg kell szabadulnunk a helyi irányítástól, és utána jöhet a fejlődés, ha már garantált, hogy rosszra nem használhatnak bennünket. (nincs önálló akarata a helyi bennszülötteknek, ez és a több, mint 7 milliárdos tömegük veszélyessé teszi őket, és ezt a bolygót) A vallás szintén, mert nem a kozmikus törvényeket tanítja , hanem mindenféle marhaságokat, amivel lehet manipulálni a tömegeket. (a rébuszokat különösen szeretik a vallási írások, még véletlenül sem fogalmaznak egyértelműen, nekem ezért minden ilyen jellegű írás csak erős fenntartásokkal értelmezhető, zavar, hogy le lehetne írni közérthetően, de csak a nagy mellébeszélést, terelést látom, mintha mindenkit egy szellemileg károsodott 5 évesnek tekintenének. Lehet, hogy a híveket ez nem zavarja, de engem igen.)

Aki már ide ír, (az előtte olvasott is remélem) az nyilván tudja, hogy a zsidók "istene" az nem a kozmikus termető isten, hanem egy helyi valami, aki kikáltotta magát ISTENnek, akik ezt nem tudják, azok korruptak (sérültek), ha az ő nevében tesznek bármit is, akik tudják, hogy mi a helyzet, és mégis azt hazudják, hogy az teremtő kozmikus ISTEN az ez a helyi valami, azoknak szerintem fűrészeltek. (miután meghalnak, nem tudom hova kerülnek, de durva lehet) A mennyország / pokol nem létezik, azok csak a lélek buborék univerzumai, amit magának hoz létre, a halál és születés között. (egy másik síkon, nyulván nem ebben a fizikain) A tényleg fejlettebb, magasabb szinten élők közé egy helyi bennszülöttet esetleg, mint turistát engednek be, oda létezni semmiképpen, az kb. olyan lenne, mintha Zürich-be pápua emberevőket telepítenének, vagy bedrogozott hutu gyerekkatonákat, fegyverekkel.
Vissza az elejére Go down
Weni

Weni

Hozzászólások száma : 195
Csatlakozott : 2013. Jan. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 2:20 am

Zimó!

Igazából én magam az ószövetséget nagy részben a Sátán bibliájának tekintek.
Telis teli vva olyan dolgokal melyek az anyagi haszonszerzésröl és egy népnek a javáról szól más népek kárára. Jézus tanításából nem ez tükröződik.
Lásd ot van hogy népek sokaságának Atyjává teszi az úr Ábrámot.
Ezek szerint az Úr ara törekedet, hogy a jelenlegi népek eltünjenek és az Ábrám által születő népek sokasodjanak a földön?
Aki hisz ádám és éva történetében vagy a nóé bárkája sztoriban annak föl kell ismernie hogy mi minnyájan egy családbol valók vagyunk. Nincs oléyan hogy egyik nép a másik fölé van rendelve.
Az is furi mikor Káin ki megölte testvérét Ábelt elbujdosik és úgy tesz mintha smi sem történt volna. Persze az urat nem lehet átvern tehát az úr aszem elátkoza hogy élete végéig bújdosnia keljen de a homlokát megjelöli neki hogy ha találkozik más népekel akkor meg ne öljék őt. Mégis miféle népekkel találkozhat káin ha ő az első fiú az első emberpárnak?
Talán az isten teremtet más népeket is akik tudták hogy a jel Káin fején az istentöl való és jelentése az hogy ne öljék meg őt?
Én a helyedben nem boncolgatnám az ószövetséget mert igazából egy nagy oltás az egész és fölösleges. Jézus megmondta hogy ő az út az atyához. Tehát őt kell követni és tanulmányozni. Ami érdekes lehet az ószövetségben az a próféták története. Még nem olvastam mindet. Mindenesetre egy jótanács. Általában mindenki elköveti az ujszövettség tanulmányozása közben. Sokan úgy tanulmányozzák az újszövettséget, hogy megnézik mit mond pál vagy jános vagy akármelyik apostol. Ebböl aztán következtetnek hogy ez így vagy úgy van. Elfelejtik hogy az apostolok is emberek voltak és lehet hogy félreérteték Jézus tanítását és azért irnak ellentmondásos dolgokat. Mindíg a 4 evangéliumot tartsd szem előt és azt is párhuzamosan próbáld meg elolvasni mert ezek az evangéliumok emlékezetböl lettek leírva és valószínüleg sok helyen az írójának a saját értelmezése alapján íródott. Tehát rengetefg a hibalehetőség. Ezért azt javaslom hogy olvasásakor mindíg tartsd szem előt azt hogy az Isten jó és szeret téged. A te javadat akarja. Ez aféle szűrő hogy segítsd eldönteni melyik álítás lehet rosz a sok közül és melyik a jó. Tudom nem tökéletes megoldás de jobb mint az egyház technikája ki úgy értelmezi az írást hogy te eleve rosz vagy. Közben meg jézus az elenkezőjét mondja a ffiú nem örökli az apa vétkeit.

Szóval ha gondolod rágódhatsz az ószövetségen de inkább az ujszövetségen rágóddj szerintem. Egyébként én is egyetértek veled. Az ószövetségbeli úr valahogy nem olyan mint a Jézus által bemutatott Atya. Nagyon eltérő.
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint
Admin
Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 23
Tartózkodási hely : Debrecen

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 2:29 am

Idézet :
Aki már ide ír, (az előtte olvasott is remélem) az nyilván tudja, hogy a zsidók "istene" az nem a kozmikus termető isten, hanem egy helyi valami, aki kikáltotta magát ISTENnek, akik ezt nem tudják, azok korruptak (sérültek), ha az ő nevében tesznek bármit is, akik tudják, hogy mi a helyzet, és mégis azt hazudják, hogy az teremtő kozmikus ISTEN az ez a helyi valami, azoknak szerintem fűrészeltek. (miután meghalnak, nem tudom hova kerülnek, de durva lehet) A mennyország / pokol nem létezik, azok csak a lélek buborék univerzumai, amit magának hoz létre, a halál és születés között. (egy másik síkon, nyulván nem ebben a fizikain) A tényleg fejlettebb, magasabb szinten élők közé egy helyi bennszülöttet esetleg, mint turistát engednek be, oda létezni semmiképpen, az kb. olyan lenne, mintha Zürich-be pápua emberevőket telepítenének, vagy bedrogozott hutu gyerekkatonákat, fegyverekkel.

A pokolról és mennyországról:

Iránban az Aveszta Mitra istent így szólítja meg: „Fenséges Mitra, ezerfülű, ezerszemű isten, te, aki messze távolba, a világ minden irányába egyformán látsz, te, aki sohasem alszol, hanem örökké éber vagy!” Mitra a nap és a fény; mert minden nap- és fényistenség egyszersmind az éberség istene is: Ozírisz, Apollón. Az éberség isteneinek visszatérő jelzője Iránban: jogaurvah, amely állandóan ébren levőt – ahvafna, amely álomtalant jelent. A hvafna-álom, ugyanaz a szó, ami a görög hüpnosz, a latin somnus és a szanszkrit szvapna. Álmot jelent, de ugyanakkor álomképet és képzeletbeli látomást. Egészen szoros kapcsolatban áll a májá varázsképeivel. Mert Busjaszta, az álmosság nőnemű démona nem más, mint a Sötét Kali (India) és a Jin (Kína) egyik arculata.

„Az éberség minden létező között a legjobb” – írja az Aveszta. „Lássatok égő lelketekkel!” Amikor a lélek a földről eltávozik, semmit sem vihet magával, csak éberségét. Zarathusztra csisztinek, emberfölötti látásnak hívja, és azt mondja, hogy az ég legfelségesebb istennőjének ajándéka. Ha a lélekben a csiszti erős, az élet határát könnyen átlépi. Miért? Mert éber. És mert éber, megvan benne a tudás ahhoz, hogy minden helyzetet lásson és felismerjen.

A tibeti Halottak könyve azt írja, hogy a halál pillanatában a legmagasabb mennybe való belépés minden ember számára megnyílik, nem hosszabb időre, mint amennyi alatt valaki megebédel. Az elköltözött lelket olyan irtózatos fény fogadja, hogy beleszédül és belenyög. De jaj neki, ha megretten és félni kezd! Jaj neki, ha nem ismeri fel, hogy ez a fény nem egyéb, mint az emberi éberség isteni ősképe: az örökkévaló Éberség. Ha nem elég éber, és ha reszketni kezd, összehúzódik, elfordul, ha álmos és kába, akkor elveszett. Nem léphet be az örök fénybe, az isteni Éberségbe. Mert: „az éberség minden létező között a legjobb”. Akkor az aluszékony és tudatlan és gyáva lélek lezuhan, és az álomképek végtelen körforgásába ismét belekerül. A kakas ébersége nem volt elég erős benne. Nem tudott felébredni.

Egyiptomban a lélek túlvilági útján felváltva borzasztó szörnyetegekkel és elbűvölő isteni lényekkel találkozik. Aki nem éber, az a szörnyek elől elrejtőzik és a bűbájos isteneknek megörül. Az álmos és tudatlan lélek, aki nem tudja, hogy a túlvilágon eleinte az érzéki világban szerzett képek kísértetei között jár, örök időkre ott fog bolyongani saját képzeletének és álmainak képei között, az igazi túlvilág előcsarnokában, az árnyak között, a Hádeszban, ahogy a görögök, a Seolban, ahogy a héberek mondták. Elszenvedi, hogy a krokodilok szétmarcangolják, hogy a túlvilági bíró ítéletet tart fölötte, s tűzre vetik. De aki éber, az leborul a képek előtt és imádkozik: „Nagy krokodilus, tudom, hogy te én vagyok! Nagy, ragyogó Hórusz, én vagyok Hórusz!” S aki felismeri, hogy képek között jár, az elérkezik Ozíriszhez, és beléphet a világosság országába. „Az éberség minden létező között a legjobb.”

A csiszti szó szerint látási képességet jelent. De a látást átvitt értelemben kell venni, éppen úgy, mint ahogy a vidja is átvitt értelemben jelent éberséget, s ez az éberség átvitt értelemben az a képesség, amely a metafizikai érzékenység. Szpenta Mainju, a Jóságos Úr állandó neve: ahvafna, éber. Iránban ez éppen úgy a nagy világosság-isten jelzője, mint Indiában a buddhi és Judeában a zebaoth. Mind éberséget jelent.

A földről eltávozó lélek az anyagi világot elhagyni készül, és át akar lépni a szellemi világba. Az őskorban szabadon választhatott a magasabb világokba vezető kilenc híd között; de a kilenc híd közül nyolc leomlott, s csak az egyetlen Csinvat áll. Amikor Csinvat hídjához érkezik, a túlsó oldalról tündöklően szép leány közeledik feléje. Ez a leány a daéna, nem más, mint az ember földi Énjének igazi párja, az isteni Én. A földi Én legmagasabb tulajdonsága a csiszti, az éberség. És amikor a daénát megpillantja, felismeri, hogy ő viszont az isteni Én ébersége. A ragyogó leány a halhatatlan éberség. Ugyanaz a fényesség az, amiről a tibeti könyv beszél. Abban a pillanatban Csinvat hídján az ember földi Énjéből kisugárzó éberség és az isteni Énből kisugárzó éberség találkozik.

Scientia sacra I.
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
Zimó

Zimó

Hozzászólások száma : 128
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.
Tartózkodási hely : Vác

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 2:47 am

Weni írta:
Zimó!

Igazából én magam az ószövetséget nagy részben a Sátán bibliájának tekintek.

Elfogadom. Vedd észre, a sátán sem írhat le akármit, benne kell legyen az igazság.
Tehát, ha az emberek figyelmesen elolvasnák és nem elfogadnák amit mondanak neki, akkor észrevennék, hogy a megvezetés le van írva az ószövetségben, benne van az igazság.
Erre akartam utalni.

Vissza az elejére Go down
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Ószövetség, újszövetség   Vas. Feb. 10, 2013 2:56 am

Weni írta:
Zimó!

Igazából én magam az ószövetséget nagy részben a Sátán bibliájának tekintek.
Telis teli vva olyan dolgokal melyek az anyagi haszonszerzésröl és egy népnek a javáról szól más népek kárára. Jézus tanításából nem ez tükröződik.
Lásd ot van hogy népek sokaságának Atyjává teszi az úr Ábrámot.
Ezek szerint az Úr ara törekedet, hogy a jelenlegi népek eltünjenek és az Ábrám által születő népek sokasodjanak a földön?
Aki hisz ádám és éva történetében vagy a nóé bárkája sztoriban annak föl kell ismernie hogy mi minnyájan egy családbol valók vagyunk. Nincs oléyan hogy egyik nép a másik fölé van rendelve.
Az is furi mikor Káin ki megölte testvérét Ábelt elbujdosik és úgy tesz mintha smi sem történt volna. Persze az urat nem lehet átvern tehát az úr aszem elátkoza hogy élete végéig bújdosnia keljen de a homlokát megjelöli neki hogy ha találkozik más népekel akkor meg ne öljék őt. Mégis miféle népekkel találkozhat káin ha ő az első fiú az első emberpárnak?
Talán az isten teremtet más népeket is akik tudták hogy a jel Káin fején az istentöl való és jelentése az hogy ne öljék meg őt?
Én a helyedben nem boncolgatnám az ószövetséget mert igazából egy nagy oltás az egész és fölösleges. Jézus megmondta hogy ő az út az atyához. Tehát őt kell követni és tanulmányozni. Ami érdekes lehet az ószövetségben az a próféták története. Még nem olvastam mindet. Mindenesetre egy jótanács. Általában mindenki elköveti az ujszövettség tanulmányozása közben. Sokan úgy tanulmányozzák az újszövettséget, hogy megnézik mit mond pál vagy jános vagy akármelyik apostol. Ebböl aztán következtetnek hogy ez így vagy úgy van. Elfelejtik hogy az apostolok is emberek voltak és lehet hogy félreérteték Jézus tanítását és azért irnak ellentmondásos dolgokat. Mindíg a 4 evangéliumot tartsd szem előt és azt is párhuzamosan próbáld meg elolvasni mert ezek az evangéliumok emlékezetböl lettek leírva és valószínüleg sok helyen az írójának a saját értelmezése alapján íródott. Tehát rengetefg a hibalehetőség. Ezért azt javaslom hogy olvasásakor mindíg tartsd szem előt azt hogy az Isten jó és szeret téged. A te javadat akarja. Ez aféle szűrő hogy segítsd eldönteni melyik álítás lehet rosz a sok közül és melyik a jó. Tudom nem tökéletes megoldás de jobb mint az egyház technikája ki úgy értelmezi az írást hogy te eleve rosz vagy. Közben meg jézus az elenkezőjét mondja a ffiú nem örökli az apa vétkeit.

Szóval ha gondolod rágódhatsz az ószövetségen de inkább az ujszövetségen rágóddj szerintem. Egyébként én is egyetértek veled. Az ószövetségbeli úr valahogy nem olyan mint a Jézus által bemutatott Atya. Nagyon eltérő.Ha nem is veszem sátáninak az ószövetséget, de valóban más üzeneteket hordoz mint az Újszövetség. Régi bort új tömlőbe stb..jeligére.
Az emberi élet hasonlatos egy nagy feladványhoz. Kereszt-rejtvény.:P:D lol
A nagy kérdés az, hogy determinált e -a tanulságok levonásának lehetősége miatt- a létezés.
Avagy véletlenszerűségek sokszerűsége mentén alakulnak a világ eseményei?!
Tulajdonképpen amennyire nagy szerencsénk van magyaroknak, annyira nehéz is a sorsunk, mert ha visszatekintünk a múltba akkor azt észre kell venni, hogy Mátyással bezárólag egy világhatalom volt a Magyar királyság. Meghatározó és abszolút "a maga útját járta", ha lehet így fogalmazni. Mi a Isten történt akkor... és miért kellett, hogy így legyen???
Elbuktunk avagy csak átadtuk a szerepünket másoknak, tehát visszahúzódtunk a rivaldafényből?? :)
Szerintem a Szent István idők rejtik a választ, tervezünk erről írni, úgy hiszem kulcsfontosságú azoknak az időknek a megértése. A Tridenti zsinat 8 évig tartott ha jól emlékszem Közvetlen Buda eleste után került rá sor.. Mi a Jóisten történt vajon akkor. Nekem nagyon úgy tűnik, akkor valami nagy horderejű dolognak kellett történnie és sok időt kellett arra fordítani, hogy az elkövetkező idők "hitvallását" általános világszemléletét kialakítsák.
Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
Weni

Weni

Hozzászólások száma : 195
Csatlakozott : 2013. Jan. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 3:29 am

Alienexperiment

Igazából az or alatti résznek a sztorija körülbelül a karácsonyfa sztorijával eggyen rangú szerintem.
Ugye Jézus menekült és mikor el akart bújni csak a fenyőfa volt az mely elbújtatta őt erre Jézus megáldotta, hogy öröké zöld legyen. Ezért tartunk fenyőfát karácsonykor a házban. A pap mondta hitanórán gyermekkoromban.

Szóval ha tényleg igaz, hogy Gábriel elfeledteti veled ki vagy és hová tartozol Jézust pedig elküldi az Atya, hogy emlékeztesen kik vagyunk és hová tartozunk akkor ez a Gábriel titokban teszi amit tesz az Atya beleegyezése nélkül? Vagy az Atya perverz és ezt a különös játékot űzi velünk? Valahogy nem ál össze a kép a reinkarnáció-Jézus és Gábriel között.

Apokrif iratok
Véleményem szerint az apokrif iratok nem azért lettek apokrifek mert már akkor valami öszeesküvés elmélettöl vezérelve pár maffiafőnök kitalálta hogy mi az ami az agymosásnak megfelel.

Szerintem egyszerüen a keresztény valás nagyon elterjedt és nagyon sok válfaja létezett. Ezek a "mafiafőnökök" pedig rendet akartak teremteni a sok verzió között.
Leültek és elkezdték tanulmányozni az iratokat. Volt pár vezér elv ami alapján gondolom elindultak. Amelyik irat nagyon eltérő volt a vezér elvtöl és a töbségben egybevágó irattol azt egyszerüen apokrifnek nyilvánították.
Lehet hogy én vagyok naív de enyire szerintem nem összeesküvő a világ és a valások. Másrészt szerintem a buzgó igazságkeresés indította a "maffiafőnököket" arra, hogy egy igaz kereszténységet hozzanak létre nem pedig az agymosás. Ha agyat akarnak mosni akkor a cél szerintem a fejekben a zavar keltése hogy az ember ne igazodjon ki abból amit tanul csak higyjen benne vakon. Ha meg kérdése van (márpedig lesz ha zavaros a valás) akkor mindíg a "maffiafőnököket hívják segitségül az írások magyarázása miatt. Ezáltal a "maffiafőnök" megtarthatja magának azt a poziciót hogy csak ő érti az írást és a por nép nem. Tehát atombiztos társadalmi poziciója lesz. De mint látod nem ez történt. Szerintem igyekeztek hogy az írás egyértelmü legyen bárki számára.
Nem véletlenül fordítják le a bibliát minden nyelvre és osztogatják boldog boldogtalannak.
Vissza az elejére Go down
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 3:42 am

Weni írta:


Igazából az or alatti résznek a sztorija körülbelül a karácsonyfa sztorijával eggyen rangú szerintem.
Ugye Jézus menekült és mikor el akart bújni csak a fenyőfa volt az mely elbújtatta őt erre Jézus megáldotta, hogy öröké zöld legyen. Ezért tartunk fenyőfát karácsonykor a házban. A pap mondta hitanórán gyermekkoromban.A fenyőfa egy nagyon érdekes szimbólum. Ha a magyar nyelvet használod úgy is mondhatod..Fény(l)Ő-fa. Az örök virágzást szimbolizálja. A szeretet mely soha el nem mulandó, mely mindig van és lesz és mely az egyetlen Út. Mint ahogy Krisztus mondata mondja. Én vagyok az Út az Igazság..stb.
A másik szimbolikája a feldíszített fenyőfának maga teremtett kozmosz.
A csúcsa mutat az Egy-re. A meg nem nyilvánultra.
A díszei háát..elég gyanús, hogy szimbolizálhatnak bolygókat, csillagokat. Habár régen almákkal díszítették. Mindez mikor van?! A fény ünnepén, mikor a legnagyobb a sötét és a természet sem virul, hanem "halott" állapotban van.
Ezt csak mint érdekesség gondoltam leírni.
Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Szellemi "valóságok"   Vas. Feb. 10, 2013 5:03 am

Bálint!

Ha ajánlhatok egy kis olvasni valót, szerintem érdekelni fog.

Ez a kínai Jóskönyvből van.. Ez első rész az előzménye ennek, de ott a link is..

/A szellemi birodalom természetes valósága

Nem linkelek többet be, ha érdekel még téma ott lesznek a cikk elején a hivatkozások, onnan tovább tudsz navigálódni.
Ha van véleményed, szívesen meghallgatom mi a meglátásod.
Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
Táborszki Bálint
Admin
Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 23
Tartózkodási hely : Debrecen

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 5:15 am

A Ji King egy taoista jóskönyv. Jóskönyv, de nem jósol, hanem visszavezet a Tao-hoz.
A taoizmus idővel nagyon sokat változott. Magába szívott sokat a legendákból, mítoszokból, egyéb vallásokból stb. Nem támaszkodnék ilyen Ni Mesterekre. A Taoizmus szent iratai a Tao te King, Lao-ce egyéb fennmaradt tanításai, Csuang-ce, stb.
De eredetileg a taoizmusban nem voltak istenek, szellemek, stb. A reinkarnáció pedig a buddhizmus befolyása miatt került bele a taoizmusba, eredetileg az sem volt benne.
Szóval én kijelenteném, hogy Ni mester nem más mint egy újabb new age kreálmány.
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Jóskönyv, Tao   Vas. Feb. 10, 2013 5:38 am

Táborszki Bálint írta:
A Ji King egy taoista jóskönyv. Jóskönyv, de nem jósol, hanem visszavezet a Tao-hoz.
A taoizmus idővel nagyon sokat változott. Magába szívott sokat a legendákból, mítoszokból, egyéb vallásokból stb. Nem támaszkodnék ilyen Ni Mesterekre. A Taoizmus szent iratai a Tao te King, Lao-ce egyéb fennmaradt tanításai, Csuang-ce, stb.
De eredetileg a taoizmusban nem voltak istenek, szellemek, stb. A reinkarnáció pedig a buddhizmus befolyása miatt került bele a taoizmusba, eredetileg az sem volt benne.
Szóval én kijelenteném, hogy Ni mester nem más mint egy újabb new age kreálmány.


Ahha..
Te Bálint volt ez a könyv valaha a kezedben?:)
Meglepődsz ha elolvasod, mert taoistának tűnik, de gyakorlatilag az összes vallás "gondolatait" megtalálod benne.

Másrészt..ha valami Jósol-Javasol (javaddá teszi, JAVAD-LÉNYEGED leled benne) az szerinted nem ugyanaz mint visszatérni a Taóba..??

Szerezd be ha tudod, egy kicsit kesses ugyan, de nagyon sok dolog van benne.
Persze a Kereszténység vonásait ne keresd benne, mert szerintem nemhogy nem Newages, hanem egyenesen ősi. Mire feltételezem?!
Arra, hogy buddhista és a taoista zen cuccok jóval Krisztus előtt jelentek meg.
Az Új világkorszak tanítóját ezért nem foglalhatták bele.
Bár Buddha tett utalást arra, hogy még utána lesz "valaki" aki jönni fog.
Feltételezésem szerint a régi magyarok ősi hite, mindet (fent említetteket, plusz bizonyos pogány szokások) magában foglalták és a Krisztus utáni időkben szintetizálták egy tudássá a sok kicsit.
Na de így már nagyon elkanyarodtam..

Köszönöm bátor válaszod!;)


Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
Táborszki Bálint
Admin
Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 23
Tartózkodási hely : Debrecen

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 5:43 am

Hát, egész konkrétan a kezemben van. Naponta szoktam olvasgatni, és igen sokszor használom.

Az, hogy az összes vallás filozófiája benne van, az természetes. Hiszen a legtöbb ősvallás ugyan azt tanítja, így a tao is. Illetve de, ugyanaz mint visszatérni a tao-ba. Vissza az útra, megtalálni istent, Krisztust stb. De ezek csak bábeli félreértések, nevükben különböznek csak, jelentésük ugyanaz. Kár lenne ezen vitázni.
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Jóskönyv, Tao   Vas. Feb. 10, 2013 6:02 am

Táborszki Bálint írta:
Hát, egész konkrétan a kezemben van. Naponta szoktam olvasgatni, és igen sokszor használom.

Az, hogy az összes vallás filozófiája benne van, az természetes. Hiszen a legtöbb ősvallás ugyan azt tanítja, így a tao is. Illetve de, ugyanaz mint visszatérni a tao-ba. Vissza az útra, megtalálni istent, Krisztust stb. De ezek csak bábeli félreértések, nevükben különböznek csak, jelentésük ugyanaz. Kár lenne ezen vitázni.


Ez a newages jelző kicsit degradálónak tűnt, még ha nem is annak szántad.
Persze, hogy nem vita, csak jóhiszemű ellentmondásnak tűnt amit írtál, no para.

Nagy valószínűség szerint egyéb előzményei is lehetnek a Jóskönyvnek. Legfeljebb a kínaiaktól tovább nem nagyon lehet belátni a történelembe..eredetét tekintve.
Kisfaludy állításai szerint a Szkíta eredet se túl utópisztikus. Ha lehet hinni neki, a kínaiak tartják így..
A Képes Krónika egy rajzán is láthatóak nyilak mint jósló eszköz, amit talán régen használtak pálcák helyett.

Érdekes, hogy lépten-nyomon előbukkan valami magyar vonatkozás a legfontosabb kérdéskörökben. Pedig mint tudjuk lesajnálandó és semmitmondó kis porszem vagyunk minden szinten..:D
..és mekkora "tragédia", hogy ennek sokan hitelt is adnak..
Apróra váltván, roskadozásig telt..arany er(sz)ényüket..

Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
Táborszki Bálint
Admin
Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 23
Tartózkodási hely : Debrecen

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 6:13 am

Úgy tartják, hogy a Ji-king alapjait kr.e. 2800 környékén írták le.
Nekem kicsit már sok ez a mindenmagyar belemagyarázás. Persze az ősi szkíták nagy nép voltak, de azért sokszor sikerül túlzásokba esni.

De egyébként degradálónak is szántam. Egyrészt mert ezek a szellemek, reinkarnációs elméletek meg hasonlók annyira tartoznak a taoizmushoz, mint a kereszténységhez a kürtöskalács, másrészt mert a new age-es embőckék nagyon szeretnek bizonyos dolgokat kiemelni a vallásokból, hogy azzal támasszák alá a filozófiájukat, ami szerintem megbecstelenítés.
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 6:29 am

Weni, ráhibáztál:

Ha agyat akarnak mosni akkor a cél szerintem a fejekben a zavar keltése hogy az ember ne igazodjon ki abból amit tanul csak higyjen benne vakon. Ha meg kérdése van (márpedig lesz ha zavaros a valás) akkor mindíg a "maffiafőnököket hívják segitségül az írások magyarázása miatt. Ezáltal a "maffiafőnök" megtarthatja magának azt a poziciót hogy csak ő érti az írást és a por nép nem. Tehát atombiztos társadalmi poziciója lesz.

Pontosan ez van, sokáig latinul celebrálták a műsort a népnek, aki nem beszélt latinul. (magyarul csak 50 éve megy a mise!!!!) Magyar nyelvű biblia van régen, de a fordítóra(és megbízóira) volt bízva, hogy mit hogyan fordít: elohim, jehova, szellem-lélek, stb...

Csúnyán félrement ez, ha Jázus látná, qurvamérges lenne, és ostorral zavarná szét a titkolózó, hataloméhes, adómentesen harácsoló csapatot. (námetsándorral nem is tudom elképzelni mit tenne)

A karácsonyfa az régi szimbólum, csak akkor még fenyőág volt, (örökzöld, amikor a többi növény látszólag halott) a rómaiaknál is divat volt, (a szentháromság, karácsonyfa 3szög az már belemagyarázás) a 4 fő ünnep egyike: TÉLI napforduló, Nyári napforduló, Tavaszi és Őszi napéjegyenlőség. Ebből ma már csak 2 van meg: Karácsony, Húsvét, a szeptember végi (Mihály nap) és a Június végi már nincs meg, pedig lényegesebb lenne, mint a május 1. A karácsony még majdnem pontosan ott van, ahol lennie kell: dec.24. az első nap, amikor már a nappalok hosszabbodnak, de ugye a 25-26 az ünnepnap tévesen, a húsvét sem pontos, mert a napéjegyenlőség március 20.-án van, a többi dátumot meg már nem is tartják a barbárok.


A hozzászólást Alienexperiment összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Feb. 10, 2013 9:34 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 6:33 am

Táborszki Bálint írta:
Úgy tartják, hogy a Ji-king alapjait kr.e. 2800 környékén írták le.
Nekem kicsit már sok ez a mindenmagyar belemagyarázás. Persze az ősi szkíták nagy nép voltak, de azért sokszor sikerül túlzásokba esni.

De egyébként degradálónak is szántam. Egyrészt mert ezek a szellemek, reinkarnációs elméletek meg hasonlók annyira tartoznak a taoizmushoz, mint a kereszténységhez a kürtöskalács, másrészt mert a new age-es embőckék nagyon szeretnek bizonyos dolgokat kiemelni a vallásokból, hogy azzal támasszák alá a filozófiájukat, ami szerintem megbecstelenítés.Hitem szerint az Igaz ember dicsmérve abban rejlik, hogy mindig Emberséges módon viselkedik.
Ehhez nem kell sem magyarnak születni sem nem kell magyarul beszéljen.
Szerencse a szerencsétlenségbe, hogy most egy olyan nyELVET beszélünk amely páratlan és nincs szüksége arra, hogy bármit is kizárjon. Így elfér benne Minden.:)
Érted, hogy mire utalok?
A Mag mag-marad!
Az Isten áldjon Mag!:)

Mire utalsz milyen korok ismérve a szellemek, reinkarnációs tanok korszaka? Korábbra teszed vagy későbbre?
Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
Táborszki Bálint
Admin
Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 23
Tartózkodási hely : Debrecen

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 6:54 am

A tao te king keletkezésénél későbbre. Mint ahogy az egész taoista folklórt. Egyesek addig mentek, hogy még teremtésmítoszt is kreáltak a taoizmus mellé. Szörnyű
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
Weni

Weni

Hozzászólások száma : 195
Csatlakozott : 2013. Jan. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 6:58 am

Alienexperiment

A karácsony idejével egyet értek, hogy miért teték ara a napra mikor a nappalok elkezdenek hoszabodni. Gondolom azért teték erre a napra mert senki nem tudta mikor született Jézus tehát a decemberi napfordulót választották mely szimbolikusan is jelzi hogy megérkezett a világoság Jézus által. No de a Húsvét az már más dolog. A húsvét meg van szabva hogy mikor kell jöjön. Mindíg valamilyen böjt van előte és utána jön a húsvét ha jól tudom. Nem vagyok tisztában a keresztény és zsidó ünnepekkel. Szóval itt már nem kellet találgatni és kitalálni neki egy dátumot mint a Karácsony esetében.
Ez csupán a magánvéleményem.
Vissza az elejére Go down
Ragyogóárnyék

Ragyogóárnyék

Hozzászólások száma : 17
Csatlakozott : 2013. Feb. 07.
Tartózkodási hely : Kárpát haza

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 7:16 am

Táborszki Bálint írta:
A tao te king keletkezésénél későbbre. Mint ahogy az egész taoista folklórt. Egyesek addig mentek, hogy még teremtésmítoszt is kreáltak a taoizmus mellé. Szörnyű

Mondjuk konkrétan nem tudom mire utalsz. De az biztos sokféle megközelítés van.
Ilyen szempontból a gnosztikus középkori eszmék beavatkozásai sem feltétlen vethetőek el.
Mármint, hogy akkor sok minden összekavarodott..
A oo7es fedő nevű Pirula által írt figurák személyére gondolok
Ha jól emlékszem Te írtad, hogy érdekelne a szkíta múlt.
Ez egy egész szép válogatás, ha esetleg tetszik és érdemes arra talán érdemes beilleszteni valahova.


Hungarian History, Scythia
Vissza az elejére Go down
http://embers-eg.webnode.hu/
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 31

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 8:46 am

Jaj Weni te tényleg el mered hinni, hogy pont az egyház fog ilyen pogány szertartásokat tartani, mint Nap - éj Egyenlőség ünneplése?

Jézus ugyan azon a napon született, amikor megfeszítették, ez a jóslatában is benne van, hogy ez így fog történni. Egészen sokáig húsvét napját mint Jézus születését ünnepelték, mint újjászületést vagyis a feltámadást csak később kezdték ennyire hirdetni, addig inkább újjászületésről volt szó.

Rómában még mindig élt ekkoriban a Napkultusz, és mint a Nap - Éj egyenlőség ünneplését pogány ünnepnek tartották, így, hogy krisztianizálják azt mondták, hogy ekkor született Jézus.

A húsvét napot pedig onnan tudjuk, hogy a zsidók ekkor a Peszach-ot (Pészáh) ünneplik, vagyis az Egyiptomból való sikeres menekülést, amikor ugye Mózes kettéválasztotta a vizet és kinyírt egy csomó Egyiptomit. Ezen ünnep előtt (Pénteken) feszítették meg és temették el. Rá három napra, (szombat, vasárnap, hétfő), van a feltámadás, ez húsvét hétfő.

Ez nálunk egy nagyon régi Magyar ünnep is, ugyanis ez valóban a feltámadás ideje, ugyanis ez a tavaszi nap éj forduló. Innentől kezdve minden nap tovább van világos mint sötét. Ezért van a nyúl (szaporaság), tojás (szüzesség), és virág (megújulás) jelképei. Ezért vannak olyan paradoxonok, hogy az egyház nem tudja megmagyarázni, hogy pontosan miért is van ekkor piros tojás és nyuszika, mert a zsidóknál ilyesmi szertartás nincsen.

Ezért találtak ki ilyen baromságokat, hogy a nyuszi hozza a tojást, meg csokinyuszi meg csokitojás, meg úgy egyébként is menjél és vásárolj, mintha valami karácsonyi afterparty lenne.

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
Alienexperiment

Alienexperiment

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozott : 2013. Feb. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Vas. Feb. 10, 2013 9:46 am

A négy fő pont, (tavaszi és őszi napéjegyenlőség, téli és nyári napforduló) az független a vallásoktól, de biztosan van valami értelme, hogy akkor tesznek bizonyos dolgokat, ma már ez is okkult, a vatikáni titkos levéltárban biztos több van erről, csak sajnos oda nem lehet bemenni. A téli és a tavaszi annyira benne maradt az emberekben, hogy a vallási intézmény rátelepítette a saját ünnepeit, mert eltörölni nem tudta. A nyárit meg az őszit azt majdnem sikerült, ma már csak népi hagyomány.
Vissza az elejére Go down
Táborszki Bálint
Admin
Táborszki Bálint

Hozzászólások száma : 367
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 23
Tartózkodási hely : Debrecen

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Hétf. Feb. 11, 2013 9:29 am

Idézet :
Pl a szivárványt én először az Amiga számítógép logóján láttam. Felnőtként pedig azt vettem észre hogy melegzászló lett belőle.

Hát nemtudom, én szivárványt először az égen láttam...
Vissza az elejére Go down
http://ellenpropaganda.com
Hanael

avatar

Hozzászólások száma : 13
Csatlakozott : 2013. Feb. 11.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Kedd Feb. 12, 2013 3:30 am

Sziasztok

Egyszer már linkeltem a PPblogon, de gondoltam ide sem árt.
Kellemes időtöltés és valakinek megerősítés valakinek kérdéseket adó alkotás mely valós történet.


DR. GEORGE G. RITCHIE: VISSZATÉRÉS A HOLNAPBÓL
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Hétf. Feb. 18, 2013 11:44 pm

Köszönöm Kedves Hanael!

5 éve még csak legyintettem volna, hogy megint jönnek ezzel a Jézussal….. amikor az is csak egy ember volt, max. tanító na, jó esetleg próféta. Szegény kis tudatlan gyenge emberkék, kell nekik a kapaszkodó…. Milyen szerencse, hogy én tudom az igazságot. A megvilágosodáshoz más út vezet…Én azon vagyok, hogy tudnám őket is meggyőzni arról, hogy nem kell hozzá Jézus. Én két diplomás ateistából lettem okos  megvilágosodott, felébredt ember, nekem aztán elhihetik.

Majd „találkoztam” Jézussal……….Na, akkor volt a döbbenet. Azóta nap, mint nap hálát adok Istennek, hogy kimentett a sötétségemből. Tudom, hogy mindenkivel egyénre szabott tökéletes terve van, ráerőszakolni senkire nem lehet a hitet. DE ha valaki azt mondja, hogy hisz a szeretetben, akkor Istenben hisz, mert Isten szeretet. Aki keresi az igazságot, meg is fogja találni, de nem a templomban és nem is a gyülekezetekben! Köszönöm még egyszer, olyan jó olvasni a mennyországról, mert, akik már jártak ott mind ugyan olyannak írják le.
Vissza az elejére Go down
9323sz.elitelt

9323sz.elitelt

Hozzászólások száma : 301
Csatlakozott : 2013. Feb. 17.

TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   Hétf. Feb. 25, 2013 9:50 am

Úgy látom, sokaknak a vallás= kereszténység.
Pedig a Tao-n, és Jézus tanításán kívül azért még vannak egypáran.
Miért nem színesítjük a palettát a Védikus Filozófiával?

A Bhagavad Ghítában (Isten Éneke) Isten minden itt felmerülő kérdésre pontos, és érthető választ ad.
Miért történt a Teremtés, hogyan történt, mikor, stb.
Az értelmes lények szerepe a Teremtésben (40 ezer faja van az értelmes lényeknek, a nagy részük humanoid forma)
És azon kívül szinte bármi.

Nem olvastam végig a topicot, de úgy látom, a fő kérdések ezen témák körül forognak.

Jézus igen is tanított a reinkarnációról, hiszen Urunk Színeváltozása történetében világosan kijelenti. Máté 17 http://biblia.hu/biblia_k/k_40_17.htm
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Vallás vagy Hit?   

Vissza az elejére Go down
 
Vallás vagy Hit?
Vissza az elejére 
2 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Vallás/Spiritualizmus/Ezotéria/New Age-
Ugrás: