HomeGy.I.K.Hírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

Share
 

 Kicsi szemétládákból lesznek a nagyok

Go down 
SzerzőÜzenet
Kowalski
Admin
Kowalski

Hozzászólások száma : 328
Csatlakozott : 2012. Nov. 25.

Kicsi szemétládákból lesznek a nagyok Empty
TémanyitásTárgy: Kicsi szemétládákból lesznek a nagyok   Kicsi szemétládákból lesznek a nagyok EmptyVas. Jún. 09, 2013 10:15 am


http://www.origo.hu/itthon/20130220-eltes-diakok-a-hok-listabotranyrol.html


A téma nem új. Csak éppen most jutott eszembe.
Sejtéseim már akkor is voltak, amikor még volt közöm az oktatásügyhöz. A sejtések akkor kezdtek tényekké alakulni, amikor eltés hallgatóktól hallottam vissza milyen problémák vannak a HÖK-el. És ez nem most volt, már 2006- környékéről is jöttek felháborító hírek. És azt gondolom, én ezzel csak később kapcsolódtam be az információ áradatba. Mindig is így lehetett.

Az egyetemi ifjú döntéshozatal mindig is melegágya volt, az új "felnövekvő" szemétláda generációknak.
Akik az egyetem dekadens oldalán jó/rossz tanulóként megfelelő pökhendiséggel, arroganciával, erőszakossággal felvértezve lediplomáztak és folytatták undorító kis játékaikat, már a parlament padsorai között.

És nem csak az Eltét lehet megemlíteni, a Pázmányról is hasonló dolgokat hallottam. És gondolom mi magunk is tudnánk írni pár példát.

A fülembe érkező panaszok nagyjából ugyanazt a reflexet, jól körülírható és elemezhető problémát írták le. A HÖK választások után mindig mindenhol bekerült egy olyan brancs, akik onnantól kezdve hogy megválasztották őket bekapcsolták a kishitler üzemmódot... és elkezdték kicsiben művelni a politikai gusztustalanságot az egyetem falai között. Kicsi, alattomos, hátulról jövő, sötétben bujkáló dolgok voltak ezek.

Belső- külső pályázatok cuslágolása, költségvetési pénzek csapolása, belső és külső ellenfelek lejáratása szórólapokkal és plakátokkal, előítéleteskedés, mások szenzitív adatainak rosszindulatú kezelése, egészen egyszerűen mások semmibevétele- lenézése. Eltekintve a kevés kivételtől, akik közül kevesen nyertek újra és újra választást... mert nem voltak olyan erőszakosak, mint az említett brancs.


Miben egyeztek ezek a reflexek?: ezek a fiatalok, ahogy választást nyertek... még hideg volt a seggünk alatt az új szék, amire ráültek.

Már a leülés pillanatában elhitették magukkal:
"határ a csillagos ég, mindent megtehetek következmény nélkül!"

--------------------------------------

És ez az ami igazán vérlázító! És nyilván csak véletlen összefüggés, hogy rokonítható néhány pofa a parlamentből viselkedés minőség alapján (nem néhány, sokan vannak)

-----------------------

Szóval hogy is van ez? A bűnözőket elküldjük továbbképzésre a börtönbe? Ott kitanulják az öregektől, hogyan fosztogassanak hatékonyabban?

Az egyetemi hatalmi erőszakot, dekadenciát pedig a szavazófülkén keresztül küldjük további képzésre a parlamentbe?

----------------------

Oszlassuk el azt a tévhitet, hogy innentől ne járjanak szarháziak az egyetemre. Ezt sajnos nem lehet kivitelezni, és pillanatokon belül nácikká változnánk. Előbb- utóbb túl sok embert látnánk alaptalanul szarházinak. Nincs ilyen rosta és nem is működne.

Azt viszont világosan kell látni, hogy a demokrácia intézménye már az egyetemtől rosszul működik: olyan fiatalokat is megvéd... akik kifejezetten kártékonyak a közösségre nézve. Nem csak homokszemek a gépezetben, de uralni is akarják - tudást is adunk nekik ehhez. És ezeknek a fiataloknak a többségét állami pénzen neveljük fel, tesszük ezt saját magunk ellen... mert ez után a parlamentbe is beküldjük őket, ha indulnak választáson!

Undorító! És ráadásul még mi magunk is álszentek vagyunk. Mert ugyanezt a pénzt, amit a szemétládákra elköltünk sajnáljuk azoktól, akiknek nincs politikai ambíciójuk és egyszerűen csak el akarják hagyni az országot egy jobb élet reményében!

De közben vígan neveljük ki állami pénzen a börtöntöltelékeket és a fehér galléros társaikat.
Megint az a pont, ahol szánalmasak vagyunk.

---------------------------------

És hogy miért van az, hogy az antidemokráciát nem tudja kioltani a demokrácia? Hogy adott esetben a rektor nem oszlathatja fel a hallgatói önkormányzatot?

Mert a HAVEROK már korábban és ma is megszavazták a törvényeket. mosoly
Mindenhol. mosoly

Kik küldték a HAVEROKAT?

Hát MI... az Istenadta Nép!

Gratulálok.

--------------------------

Miért érzem úgy, hogy teljesen logikátlan és nélkülöz mindenféle önkritikát az a viselkedés, amit művelünk? Termeljük magunk ellen a gazemberséget.


Mi adjuk a pénzt töltényre, amit az orosz rulett partiban táraznak nekünk.


_________________
Ne engem okolj azért, mert bérelhető hely van a fejedben!
Vissza az elejére Go down
http://pirulapublic.hungarianforum.com
Lock

Lock

Hozzászólások száma : 20
Csatlakozott : 2013. Mar. 26.

Kicsi szemétládákból lesznek a nagyok Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kicsi szemétládákból lesznek a nagyok   Kicsi szemétládákból lesznek a nagyok EmptyHétf. Jún. 10, 2013 6:59 am

Igen, ez egyszerűen undorító. Nem csak az a probléma, hogy gyakorlatilag zsebführerként uralkodnak és nevetségesen alaptalan előnyöket kapnak, hanem az is, hogy a társaikat teljesen semmibe veszik. Jó, nekem nem kellett sokat agyalnom azon, hogy ez miért van... Ami teljesen felháborít és több órányi gondolkodás után sem voltam képes rájönni, hogy miért jó az iskolai "beavatás" nevezetű barbár cirkusz.
Aki nem volt még ilyenen (mondjuk kétlem, hogy van olyan), az tudhatja, hogy teljesen fölösleges, olykor kegyetlen és mindig a másik megalázásán alapszik. Elméletem szerint ezt csupán kétféle ember élvezi: (1.) az értelmileg és érzelmileg degenerált és (2.) aki tudja, hogy hatalmánál fogva vele ez nem történhet meg, vagyis ő az aki szívat. Általában mi az az ok, ami miatt valaki ilyet művelhet? Az ok nagyon egyszerű, ő egy évvel előbb jött az iskolába. Ez ugyanúgy megvolt a seregben is. Tök hülye emberek szívatták a néhány hónappal fiatalabbakat, mert 3 héttel később érkeztek a laktanyába.
Ez a viselkedés persze az emberrel egyidős, de általában nem valótlan okok miatt csinálták. A tanoncot, ha úgy tetszik szívatta a mestere, mert ő sokkal többet tudott és feltételezhető, hogy olyan feladatot adott neki, amiből tanult. A modern oktatásba ez a jelenség és a hatalmi rend diákok közt szépen az amerikai Yale egyetemről vándorolt át, magával a diák klubok fogalmával.
Gondolom itt nem kell magyaráznom, hogy mi az a Skull and Bones mosoly Aki véletlenül nem találkozott velük az itt is olvashat róluk. Dióhéjban arról van szó, hogy aki bekerült abba a bizonyos klubba, klikkbe, egyesületbe, hívjuk ahogy akarjuk, annak biztosítva volt a karrierje, általában a politikában.
Nem nehéz elképzelni, hogy a HÖK ennek a silány magyar változata, csak az okos és erkölcstelen emberek helyett, simán csak erkölcsteleneket választanak be.
Azt még hozzátenném, hogy ez nem csak felsőoktatásban jellemző, hanem máshol is. Az én iskolámban van néhány gyerek, akinek az anyja vagy az apja ott dolgozik. Közülük páran úgy viselkednek mint a kiskirályok. Még a "barátaik" is. Azt hiszik, hogy mindent megtehetnek, mert anyuci úgyis kihúzza őket a szarból... Ez engem személyesen is bosszant, mert mint pedagógus gyereket, gyakorlatilag lejáratnak a kisstílű húzásaikkal. Én például nem hoztam volna anyámat olyan kellemetlen helyzetekbe, amikbe ők hétről hétre...
Vissza az elejére Go down
 
Kicsi szemétládákból lesznek a nagyok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: Társadalomkritika/Karikatúra/Szatíra-
Ugrás: