HomeGy.I.K.Hírek MátrixGalériaBelépésRegisztráció

Share
 

 Irány a Mars?

Go down 
SzerzőÜzenet
vikt00r

avatar

Hozzászólások száma : 79
Csatlakozott : 2013. Jan. 31.

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptySzer. Feb. 27, 2013 12:40 am

Miért akar mindenki a Marsra menni? Minap már a harmadik cikket olvasom arról, ki és mikor szeretné, ha ember kerülne a vörös égitestre. Mellette a ~kurosziti eredményeivel bombázzák a közeget, holott szerintem elég nagy csalás lehet a háttérben.(Már régebbi megfigyelések alapján ismerve a Mars légköri, és egyéb viszonyait, és a robotika fejlődésének szintjét, nem tartom nagy eredménynek a fúrófej működését, és az általa vájt kb. 6 cm-es lyukat. Lehet csak én vagyok túl nagy igényű... :P ) Régóta nagy csend van a másik bolygók látogatásának ügyében, szemben azzal, hogy anno a kalkulátorom kapacitásával rendelkező gépekkel sikerült nagyszerűen kiviteleznünk. A jelenlegi számítási kapacitás, és erőforráskészlet oly mértékben rendelkezésre áll, hogy gyakorlatilag a Holdon lakhatnánk már... (A technológiai korlát megszűnni látszik az optikai logikai hálózatok kialakításával- ~ nyáron, ősszel kb. ~ olvastam egy cikket, miszerint sikerült a fotontároló gyakorlatba ültetése. Itt arra gondolok, hogy eddigi processzoraink az űrben lévő sugárzásnak köszönhetően csak bizonyos bonyolultsági fok alatt működtek. A fény használata lehetővé teszi nagy kapacitású számoló eszközök fellövését is, úgy nagy vonalakban 20 éven belül.) Ezzel lehet, hogy éppen megválaszoltam a kérdést, de még így sem értem, mivel a szilícium alapú technológia viszont olyan mértékben miniatürizálódott, hogy szigetelése három négy kiló többletet jelentene (bár nem tudom milyen vastag bevonatra van szükség...). Mivel teljesen értetlen maradtam a dologban, mint átlag állampolgár, gondoltam olyanokat kell megkérdeznem, akik szeretnek mélyebbre ásni. Tehát a tulajdonképpeni kérdésem, mi okozhatja ezt a nagy utazási vágyat?(Telepeseket a vörös bolygóra projekt... Űrturizmust a vörös bolygóra ... stb. stb.)

Egy másik kérdésem, miért kell az új technológiával rendelkező űrhajónak ugyan úgy kinéznie, mint anno, amikor az első Holdra-szállások történtek? Legalábbis, mint ha úgy tették volna közzé, hogy nagyjából megegyeznek a paraméterek, csak kicsit nagyobb lesz itt ott...

mosoly[b]
Vissza az elejére Go down
Kriptonic

Kriptonic

Hozzászólások száma : 22
Csatlakozott : 2013. Mar. 01.
Kor : 44
Tartózkodási hely : Még a föld

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptyPént. Márc. 01, 2013 5:46 am

Hát nem tudom mennyire mélyültél el ebben a témában....
Az a Hold és Mars mizéria... csak egy nagy átverés és technológia elfedése.
Nem érgen olvastam egy cikket miszerint 1 év múlva szeretnének 4-6 fős csoportott küldeni a marsra egy olyan űr járművel ami még megsem építettek. Természetesen egy ilyen eszköz építése a "publikus technológiával" csak és kizárólag a földkörüli pályán még hozzá minimum 50km-es földkörüli pályán lehetséges, mert a földi szökési sebesség úgy kevesebb hajtó anyag felhasználásával jár.
Egy bibi van ebben ez egészben mivel ezen cikk előtt jelent meg kb 3 -4 héttel egy másik cikk hogy 2013-2014 ben szeretnék elkezdeni egy olyan űrjárgány építését amivel a Marsi út kb 2-3 hét.... nem tévesdés 2-3 hét. A mostani 45. hét helyett persze ez is csak bizonyos ciklusban mivel 2 évente van olyan állapot hogy a mi kis GAIA-ánk és vörös testvérünk közel van egymáshoz.
De folytatom az ezelőtti gondolatot... ha 2014-ben szeretnének már egy ember csoportot küldeni a Marsra akkor annak a járműnek már régen léteznie kell. Mert hát ez nem egy Legóból készült ezeréves sólyom amit 2 nap alatt össze tud rakni egy 8-10 éves kigyerek is.
Ez a két hír teljesen ellent mond egymásnak.
De nézzük mi is van valójában, amit megint senki nem akar össze rakni.
Az egész mizéria még a WWII elején kezdődött valahol a cseh-német határ környékén... Igen ez az európai roswell incidens...
Szóval a feltörekvő náci párt és ezt a pártot mozgató vril (wrill) társaság felkért pár akkor neves fizikust, hogy hát ugyan kezdjen már ezzel a lepottyant koronggal valamit. Na ebből meg született pár prototipus... lásd: Naczi UFO.
A weben sok ezzel kapcsoaltos cikk és videó van. Nem beszélve a ma már készer publikus dokumentumokról.
Folyatava: szóval vége a nagy honvédő felszabadító és egyébb mindennek.... a két újdonsűlt szuper hatalom USA és CCCP rá tette a kezét ezen tudósokra... azaz csak egy részére mert ugye a fáma arról már nem szól, hogy több német tudós és rengeteg technikai felszerelés eltünt szőrén szállán (de ez egy másik felyezet).
A megmaradt tudósok akik ide vagy oda kerültek igen nagy becsban tartották és folytatták megkezdett kisérleteket. Aminek eredménye mi lett? Hát csak annyi, hogy a holdra szállás már akkor megtörtént mikor az Apolló projekt még elsem kezdődött... Hogy az első sikeresen marsra szálló űrszonda előtt már 1972-ben Mars körüli pályára álltak földünk asztornautái... hab a tortán már csak az hogy 72-es marsi randevúban a két szuper hatalom közösen vett részt.
Persze lehet mondani, jó kis hablaty ez amit ide vetettem... De kérem előtte járjatok utána és rakjátok időrendi sorrendbe az információket és kiszívárogtatott híreket, s ne külön kezeljétek mert az egészet egybe kell látni és akkor kap értelmet.... mert külön külön csak egy jó szórakozás és fálre csinlt össze esküvés elmélet...
A mai ismert technológia felett már közel 50 éve eljárt az idő... mint pl az ottó vagy a disel motor... De nincsen érdekükben nyilvánosságra hozni, mert egy fontos "gyeplő"-től szabadulnának meg ez pedig az ENERGIAFÜGGÉS, igyne és korlátlan energiát nem szapad a pór népnek adni mert akkor el kezd gondolkodni.
Vissza az elejére Go down
vikt00r

avatar

Hozzászólások száma : 79
Csatlakozott : 2013. Jan. 31.

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptyCsüt. Márc. 07, 2013 12:38 pm

Hát, a történelmi részletekről nagyjából tudtam, bár hozzáteszem, eléggé feltétellel kezelem az ilyesmit, mivel kiszivárogtatni is kilehet pont olyan hamisan, mint ahogy azt simán a hírekkel teszik. Mert az emberi fantáziát ez is leköti. Így akinek a világképébe nem illik bele az egyik, annak tessék itt egy másik. Megnézve pár dokumentumfilmnek feltüntetett anyagot, igen furcsáltam, hogy az egyik a fehérházba képzel idegent, (szovjet film) a másik a Kremlbe (amerikai változat...) Tehát csak óvatosan ezekkel... Amatőr filmesként tudom, hogy miket lehet művelni néhány olcsóbb programmal meg egy kiskamerával... Amúgy az írásod végével nem értek egyet. Ha végtelen energiával rendelkeznének, vagy csak a töredékével is, nem volna szükség munkásra, emberre. A robotika sok szempontból már kiváltott amúgy is minket, de ha ingyenes, vagy legalábbis nagyon olcsó lenne annak kivitelezése, és fentartása, régen vidáman kiirtottak volna, és nem foglalkoznának az etetésünkkel. A végtelen energia, vagy legalábbis az energia, mint tudjuk, hatalom... Megvalósítani nem nehéz a dolgokat. Kiirthatnak pár hidrogénbombával is, és csak egy szűk réteget hagynának meg, akik felügyelik a gépeket. A gyárak ontanák a fegyvereket, amik részlegesen döntéseket hoznak, felkutatnak és megölnek. Tévés fantázia, hogy túlélné ezt bármi is. Nagyjából olyan lenne, mintha pisztollyal védekeznék egy tank ellen...nyílt terepen...
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 32

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptyPént. Márc. 08, 2013 9:45 am

Mérnök szakra jártam fősulin, és voltak közös óráim gépészekkel. Gépelemek, mechanika, anyagismeret stb. Nekem egy eléggé érdekes dolog tűnt fel. A MVH-ban van egy pont, amikor brutális technológiai ugrást hajtottak végre. Szerintem olyan ütemben nem fejlődött még az emberiség, mint a világháború alatt. Én is a lezuhant UFO-khoz kapcsoltam, mert érdekes számomra, hogy 1-2 éven belül feltalálják a sugárhajtású repülőt, aztán ott vannak a V2-es rakéták és még lehetne sorolni.

Nem az az érdekes, hogy a nácik korong alakú repülőket gyártottak, hanem az, hogy a számítógépet tényleg mi emberek találtuk fel? Az elmúlt 50 évben olyan hihetetlen technológiai fejlődésen mentünk keresztül, ami nagyon érdekes, és legtöbbször ezek a technológiai fejlesztések teljesen váratlanul kerülnek elő. Érintőképernyős mobiltelefon? Ma már ott tartunk, hogy hajlítható a képernyő. Vagy ott vannak az ipadok, az internet.

Én nem tagadom azt, hogy ezek nem emberi talámányok, mert tudom, hogy azok, mert én is értem, hogyan működnek (már amennyire egy hétköznapi ember megértheti), de azt akkor is fel kell tennünk kérdésnek. Vajon honnan kapja az emberiség ezekhez az új technológiákhoz az ichletet?

Node visszatérve a V2-es rakétához, egy kicsit elkalandoztam. A mai napig a NASA a V2-es rakéta alapjait használja, voltaképpen alig hajtottak rajta fejlesztéseket. Persze erősebb hajtóművet kapott, picit aerodinamikusabb lett, és könnyebb szerkezetből építjük őket. De ez akkor sem kerül milliárd dollárokba. Először arra gondoltam, hogy biztos a hadsereg titkos fejlesztéseihez álca (hiszen a NASA == Amerikai Katonai Nemzetvédelmi Hivatal), de aztán másképp kezdtem ezt az egészet nézni. A NASA valójában arra költ baromi sok lóvét, hogy a titkos űrprogramokat finanszírozza. Talán bolygók látogatása? Csillagkapuk? Nap tanulmányozása? És lehetne sorolni még millió más dolgot, amire lehetne az űrprogramban költeni.

És természetesen itt is van cirkusz. Néhányévente fellőnek néhány embert, akik fél évig lebegnek az űrben, aztán visszatérnek, és húúúúú micsoda nagy dolog. És az emberek újabb 3-4 évre bekajálják, hogy az űrprogram fontos.

Még a mars járókra sem lehet ráfogni, hogy azok kerülnek ennyibe, mert azokat hobby fejlesztők csinálják 1.000.000$-os jutalomér + rajta lesz a neve a felfedezők listáján, ha valami ütőset fedez fel a mars járó. Szóval ez sem kerülhet milliárdokba. A jelenlegi technológiánk messze fejlettebb, mint amit az orrunk elé dugnak.

Hogy a picsába lehet, hogy az űrben lévő műholdak kamerái 0,5 megapixeles képet tudnak csinálni, míg a mobiltelefonom 8Megapixeles?

Szóval vannak itt egészen érdekes dolgok, és míg az emberek többsége összeesküvés elméletnek gondolja az 'ufo' kérdést, addig nem is sejti, hogy ma már szinte nélkülözhetetlen része az életének az 'idegen' technológia (mobil, számítógép, kamera, TÉPŐZÁR! )

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 32

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptyPént. Márc. 08, 2013 9:56 am

Csillagkaput megemlítettem, de félreértés ne essék, nem olyan csillagkapukra gondoltam, mint ami az ezzel azonos című filmben látható. Gondolom ti is tudjátok, hogy a kvantum fizika még eléggé friss ágazata a fizikának, de annál ütősebbek a felfedezései. Így például a nap rendkívül erős mágneses tere olyan anomáliákat hoz létre, hogy 1-1 másodpercre mérhetően idő/tér torzulást hoz létre. Erre gondoltam csillagkapu alatt.

Lehet még csak megfigyeljük, de mi van, ha már használjuk is? Csak ez még nem publikus, és a kvantumfizikára vár, hogy az ilyen jelen pillanatban 'tudományos fantasztikumokat' bevezesse mint 'hivatalos tudományt'.

A másik érdekes számomra, hogy mindenkit igyekeznek sok okból bezsúfolni a városokba. Ugye pirula rengeteg olyan dolgot elmond, hogy miért fontos a városban élned, hogy ott mennyivel könnyebben manipulálható az ember.

Én ehhez hozzá tudnám tenni még +1 -nek, hogy mi van, ha nem akarják, hogy sokan lássák az égboltot éjjel? Vajon mi lehet ott, amit annyira nem szabad látnunk, hogy a nagyvárosokat erős fényekkel világítják ki még a falvakat is, hogy még véletlenül se vegyél észre semmi különöset. Ha pedig mégis látsz valami érdekeset, akkor majd felvesznek az 'UFO-t láttam' listára, és majd ha rád kerül a sor, meghallgatnak téged is. Addig meg bolond vagy!

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
vikt00r

avatar

Hozzászólások száma : 79
Csatlakozott : 2013. Jan. 31.

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptySzomb. Márc. 09, 2013 12:15 am

Hát az ihlet részéhez tenném hozzá, szerintem magunktól is rájövünk dolgokra. Csak a hatalmasok vigyáznak arra, hogy ha esetleg ők már birtokában vannak, akkor az övék előbb kerüljön napvilágra.

Személyes példa:

Én tervezem, hogy megtanulok grafikusan programozni, sőt jelenleg az egyetemen objektum orientált programozást tanulok (most épp C++-t). Ebből kifolyólag sokat is foglalkozom a dologgal. Egyszer az eszembe jutott, hogy miért ne lehetne a virtuális világban is mindent kis molekulákból, apró gömböcskékből felépíteni, mint az a valóságban is van. Nem lenne szükség, nagy kapacitású számolóművekre, videó-kártyákra, amik bonyolult függvényekkel dolgoznak. Egyszerűen csak adott koordináta-rendszer kellően kicsi részeit kellene feltölteni ezekkel a molekulákkal, melyeknek aztán lehetne színűk, és mindenféle fizikai tulajdonságuk, amit csak nekik megadunk. Létrejönne a végtelen zoom, és minden tárgy törhető lenne, tetszőlegesen. Nem gondolkodhattam rajta túl sokat, mert aztán pár héttel később egy ausztrál cég kidobta a dolgot:

https://www.youtube.com/watch?v=Q-ATtrImCx4

Így aztán mondhatni hagytam is a francba egy darabig, csak hogy aztán nagyon leálltak vele. Pontosabban a bejelentés és két három videó után nagyjából a nagy semmit tapasztaltam. Bejelentették, kész, ennyi. Már mintha meg sem történt volna. Sok mindent nem hiszek el.. pld. hogy ezen olyan nagyon sokat kéne dolgozni. Ha valaki belegondol a minecraft is ugyan így működik, csak hatalmas kockákból építkezik, és nagyon bugyuta. Azon is elgondolkodtam, hogy azok fejlesztői miért nem kezdik el redukálni a kockák méretét, vezetnek be új fizikai törvényeket szorzókat. A játék így is csak pár kilobyte. (Legalábbis úgy emlékszem nem éri el az egy megabyte -ot sem) Sokkal szebbé lehetne tenni, rengeteg új lehetőséggel, amivel aztán egyeseket egy életre is odaköthetnének a gépe elé. Szóval már csak azért sem értem, mivel ez is egy jó hipnózisszerűség lenne.

Amúgy a tépőzár egy olyan egyszerű valami, amire hogy ha nem magától jött rá az ember, akkor vissza is mászhatunk a fára.

Jómagam a technológiai fejlődés megugrást a MWII alatt a háborúnak tulajdonítottam. Nem mondom, hogy nem zuhant le semmi, mert a német korong gépek egyéb furcsaságok megvannak, de rakétákat már azelőtt is készítettek, már ha csak a tűzijátékra gondol az ember. Kezdetlegeseket a szövetséges gépek is használtak a háború vége felé. Az tényleg érdekes, hogy miért is nem fejlesztettek rajtuk, és miért használjuk még mindig ugyan azokat, legalábbis a nyilvánosság előtt.

Amiért nem hiszem, hogy a lezuhant ismeretlen objektum hozta volna a hirtelen fejlődést, az a következő: (ez a saját véleményem, csak az olvassa el aki ráér mosoly )

Leesik a kertemben egy ufo és tegyük fel, hogy én egy kutató csapat tagja vagyok... A roncsból igazából kimentjük, ...mit is?? Hát ami mozdítható, mert igazából fogalmunk sincs róla, mi mire jó, vagy egyáltalán hova tegyük. Amit kapásból tudunk, pusztán a jármű lehetséges alakja, (náci ufo) és hogy idegen... Szét szedjük, megvizsgáljuk, fizikai, kémiai úton... hátha rájövünk bármire is.

Három biztos a dologban:
1. Energiaforrás
2. Hajtómű
3. Pilótafülke-pilóták

Itt lenne két eset, a pilóták élnek, és itt aztán lehetne vita arról, hogy mi is történik,..
-eljönnek értük
-meghalnak
-nem halnak meg, de ellenségesek
-barátok stb.... lehetőségek végtelen tárháza.... bár erről vannak mindenféle videók, meg stb... igazából biztosat az ember nem mondhat semmiről...
én ezt az esetet kizárom, maximum annyi engedménnyel, hogy egy kettő ugyan túlélte a becsapódást, de hamar elpusztult utána...

vagy a pilóták halottak, és boncolás következik stb...
Biztos, hogy lezuhant valami, mert ez katalizátorként hatott az emberekre. Elkezdődött a rakéták építgetése, és elég nagy költségeket fektettek bele. A népet is ráhangolták, ami alig várta az űrkorszakot. (külön érdekes téma, hogy ha annyira ráhangolták az embereket, hogy már 1990-et az űrben képzelték el, miért is nem valósították meg... hisz a népet nem érte volna nagy megrázkódtatás semmilyen területen... terjedtek a mindenféle ufós meg hajós filmek, sorozatok, képregények... Star trek, Orion stb...) Többek között ezért nem értem ezt a nagy menjünk a Marsra mizériát, mert a pórnép már jelentősen kiábrándult a dologból. Ha pár évvel előbb kezdik el, amikor még tombol a menjünk űrbe szellem, akkor rendben is lenne...

Visszatérve, mert elkalandoztam, miután megvizsgálunk minden lehetséges dolgot a lezuhant eszközön, amit csak tudunk, rájövünk, hogy bizonyos dolgokat, sokszor semmit, nem tudtunk meg... Mert ez olyan mint a pénzcsinálás.. ahhoz hogy pénzed legyen, pénzt kell befektetni... nos, ha nincs meg a megfelelő technológiánk, hozzá, már pedig akkor igazából nem nagyon lehetett meg, egyszerűen az anyagok fizikai tulajdonságait leszámítva, esetleg pár ismerős fémet, ami nálunk is van, és már ismerünk, esetleg fejlesztés alatt van, már létezik, ezeken kívül nem lettünk okosabbak...

Akkor megint van két lehetőségünk..
-Az ismert fém betöltött szerepét kezdjük el vizsgálni, és talán rájövünk, hogy a hozzá kapcsolódó dolgok, mit is csinálhatnak... - ezzel persze még mindig nem tudjuk a megvalósításukhoz, reprodukálásukhoz szükséges dolgot: a hogyan??-t
-Vagy várunk... Gőzerővel megkezdjük a kutatást, olyan eszközök készítését, amikkel esetleg majd tovább vizsgálhatjuk az idegent... - röntgen, mindenféle dns és egyéb kutatások, amik közelebb visznek a pilóták és az ember eredetéhez... stb...

Amit mondani akartam... én azt láttam, ahogy nézegettem a történelmet, hogy igazából valami lendületet adott, egy célt, egy irányt, de új dolgokat rögtön nem hozott... Különben Hitler megnyeri a háborút és megtartja a tudósait... Az ember feltalált dolgokat, sok dolgot, sokszor csak azért, hogy hozzájusson valamihez, amit nem ő talált fel... /nézzük meg a sok koppintást, a természetről... pld: denevér és a radar / Hát ez az én meglátásom..
Vissza az elejére Go down
hamsa
Admin
hamsa

Hozzászólások száma : 354
Csatlakozott : 2013. Jan. 23.
Kor : 32

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptySzomb. Márc. 09, 2013 1:07 am

Nagyon jól írtad a végén a denevéres példát. Én is pontosan erre gondoltam a "másolás" alatt. Nem konkrétan az 'idegen' technológiát másoltuk le egy az egyben, hanem esetleg a tudósok látták a működését, és azóta is igyekeznek lemásolni, igyekeznek rájönni, hogy hogyan működhet.

Az jó, hogy te is programozol, én csak kicsit értek C-hez, de én PHP-ben írogatok kódokat, titkon másodállásban webfejlesztő vagyok :D

Nah a lényeg, hogy te is meglátsz egy programot, ami megtetszik, de a program nem ingyenes, meg kellene venned, de nincs pénzed hozzá. (Legyen ez az, hogy megvan a technológia az orrunk előtt, de nincs tudásunk hozzá.

De a közös nyelv megvan. Hisz te is ismered a C++t, és a másik program is igen jelentős részében C++al készült. (A világegyetemben egyetlen közös nyelv van. A matematika. Ha az idegen technológia is matematikai alapokra épül, és miért ne épülhetne, akkor megérthető és reprodukálható.)

Ezek után fogod magad és nekiülsz megcsinálni ugyan azt a programot. A parancsok ugyan olyan szerkezetűek, if, while, for, else, printf, stb. (A matematika ugyan azon műveletekre épül. Összeadás, kivonás. És mivel te programozol jól tudod, hogy a számítógép is csupán 3 műveletet ismer. Összeadás, Kivonás, Igaz/Hamis. Ebből aztán minden más művelet reprodukálható, hisz a 3x4 = 3+3+3+3 = 12. Ha jól tudom, akkor ezt már az őskörban tudták, hogy minden művel reprodukálható ezekkel a műveletekkel. Amikor a NatGeot nézem, mindig olyan nagy csodálkozva mondják, hogy ismerték régen a pi-t. Holott egy matematikai azonosságról van szó, amit a kör ad ki. Ha a körbe rajzolható négyzetet kivonjuk a kör köré írható négyzetből, akkor közelítünk a pi-hez, és minél több négyzettel írjuk le, annál közelebb kerülünk a körhöz. Ma meg csodálkozunk honnan ismerhették. Félnek, ha beismernék, hogy tudtak ilyesmikről, akkor el kellene ismerniük, hogy a régi emberek nem is voltak annyira primitívek és nem csak a vadászat és a bogyó gyűjtögetéssel töltötték idejüket.)

Nade nem ragozom tovább. Nyilván te is érted, hogy előbb utóbb elő tudod állítani ugyan azt a programot, de természetesen azt csak bizonyos lépésekben, egy fejlődési szakaszban jutsz el odáig. Hiszen az alapműveleteket oké reprodukálni tudod könnyedén, de a bonyolultabb műveletekhez szükséges úgymond újra kitalálnod, hogy hogyan is működik. De a végeredmény ugyan az lesz és mindig lesz egy 'etalon', amihez mérd, hogy mennyire működik jól az amit te csináltál.

Minden évben újabb és újabb fajta telefonok jönnek ki, egyre gyorsabban fejlődik a mikro technológia, én ezt annak tudom be, hogy ismét az ajtajában állunk egy hihetetlen nagy technológiai fejlődésnek, mert talán megfejtették, vagy megalkották, reprodukálták ugyan azt, mint amit az 'idegen' űrhajóban találtak.

_________________
Ha teszed a dolgod a világban, meghalhatsz! De ha nem teszed mi értelme élned?
Vissza az elejére Go down
vikt00r

avatar

Hozzászólások száma : 79
Csatlakozott : 2013. Jan. 31.

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptySzomb. Márc. 09, 2013 2:09 am

Így igaz! Véleményem szerint, most jutott el odáig a dolog, hogy sikerült annyira elsajátítani az "alapműveleteket", hogy nekiállhattak megfejteni az űrből jött
"egyenletet", legalábbis egy részét...
Vissza az elejére Go down
Open-eyed

Open-eyed

Hozzászólások száma : 129
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptySzomb. Márc. 09, 2013 2:12 am

Ha az emberiség összefogott volna, már nagyon rég sokkal hatalmasabb és csodásabb dolgokat tudtunk volna készíteni, véghezvinni.
Azért nincs igazi nagy haladás az űrkutatás terén sem egyrészt, mert majdnem minden ember csak a saját érdekeit nézi és saját magának gyűjt. "Összefogásban az erő, széthúzásban a gyengeség".
Annak az oka, hogy a holdon és a marson miért nincsenek bázisok pedig az, hogy már vannak régóta. mosoly Csupán az átlag emberek előtt rejtve vannak. Minden hollywoodi filmnek van alapja (Iron Sky, T3 a hold sötét oldala, stb..). Nézzétek meg mondjuk az orosz Men in Black című dokumentum filmet, amit Medvegyev említ (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dCFzdBSJ-_U).

Való igaz, amit írsz hamsa, hogy a technológiai fejlődést az "idegenek" megtalálása gyorsította fel, akikkel az amerikai hadsereg (állam) szerződést kötött. A régi civilizációknak hogy volt még a mienkénél is nagyobb tudása bizonyos területeken? Egyiptomiak, Babiloniak, stb..?? Az isteneiktől, akik valójában földönkívüliek voltak. Arról, hogy ők kicsodák itt most nem írok.

Még a civilek számára elérhető technológiával is sokkal komolyabb gépeket lehetne készíteni, mint a Curiosity. Ez csak elterelés, az eltitkolt technológiával pedig ezerszer komolyabbakat lennénk képesek alkotni. Mindig az energiaellátást mondják a legfőbb nehézségnek, de ezt már Tesla is képes volt megoldani!

Egy kis olvasni és néznivaló a témához: (nem állítom, hogy mind 100% igaz amiket állítanak, de egyéb forrásokból ítélve úgy gondolom, hogy nagy részben igen)

http://sirius-plejad.blogspot.hu/2012/12/a-medvegyev-interju-utoelete.html

Űrhajó a holdon:
http://www.angelismarriti.it/ANGELISMARRITI-ENG/REPORTS_ARTICLES/Apollo20-InterviewWithWilliamRutledge.htm

http://www.angelismarriti.it/ANGELISMARRITI-ENG/REPORTS_ARTICLES/Apollo19CDR-interview.htm

https://www.youtube.com/watch?v=DRWbmiXQba0

Másik téma:
vikt00r írta:
Egyszer az eszembe jutott, hogy miért ne lehetne a virtuális világban is mindent kis molekulákból, apró gömböcskékből felépíteni, mint az a valóságban is van. Nem gondolkodhattam rajta túl sokat, mert aztán pár héttel később egy ausztrál cég kidobta a dolgot:
https://www.youtube.com/watch?v=Q-ATtrImCx4
Így aztán mondhatni hagytam is a francba egy darabig, csak hogy aztán nagyon leálltak vele.

Az Unlimited Detail Engine elvéről már 10 évvel ezelőtt is sokat gondolkodtam. Egy darabig azt hittem a gépek számítási kapacitása lenne kevés hozzá, de ma már nem. A fizikát is meg lehetne így oldani, bár annak a számításához tényleg egy erősebb gép kellene.
Szerinted egy ilyen elterjedését nem akadályoznák meg fűvel-fával azok a cégek akik az egész 3D-s ipart uralják? Az egész technológiájuk a poligon alapú grafikus rajzolásra épít, az összes tervezőprogram, és minden ma dolgozó profi és elismert grafikus ezekhez ért. Minden grafikus motor és fizikai motor erre épül.
Olyan ez, mint a vízzel működő gépjármű. Több mint 50 éve rendelkezésre állhatna mindenki számára, de nem teszik lehetővé, mert nem érdeke se az olajvállalatoknak, se sok más milliárdosnak.
Vissza az elejére Go down
vikt00r

avatar

Hozzászólások száma : 79
Csatlakozott : 2013. Jan. 31.

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptySzomb. Márc. 09, 2013 2:47 am

De persze, megakadályoznák... Én csak példaként vetettem fel. Amúgy meg maga ez a technológia nem nehéz kivitelezésű... a már említett játékból kifolyólag is... (Most az unlimitedről beszélek) Létrehozol egy kellően egyszerű alakzatot, amit aztán sokszorosítasz. Igazából szerintem nem is számolási kapacitás kérdése, csak egyszerűen nem lenne gyors a generálás... de azt mondjuk elég egyszer betölteni, tehát bizonyos részeknél az ember időt nyerhet. Amúgy meg ha nekiállnánk, nem tudnák akadályozni a terjedését...
/mondjuk, hogy ne csak szövegeljek, épp készülök belevetni magam a dolog megtanulásába... mert játékot szeretnék írni... egy ébresztőbb jellegű űrstratégiát :D ... csak egyelőre még nem rendelkezem elég információval, meg gyakorlattal... meg kéne pár haver akiket szintén érdekel, és pár sörért is szívesen kisegítenek... a koncepcióm már meg van, és vannak akik szívesen rajzolgatnak nekem modelleket stb... a sztorit elég könnyen megírja az ember... stb.../ csak maga a leprogramozáshoz kell sok idő, meg munka...
Mindegy, lényegében szerintem kivitelezhető a motorja... Egyszer kéne csak megírni, és nyílt forráskódúvá tenni... akkor aztán bedőlnének szépen a cégek.
Vissza az elejére Go down
Open-eyed

Open-eyed

Hozzászólások száma : 129
Csatlakozott : 2013. Feb. 03.

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptySzomb. Márc. 09, 2013 3:54 am

Hát nem is tudom vikt00r. Hajrá mosoly
Én is csak a poligon alapú modellezéshez értek, meg szinte mindenki más is, aki ezzel foglalkozik. Bár úgy megoldható lenne egyszerűbben is, ha lenne egy algoritmus ami a poligonos modellt átkonvertálná sok millió pontból felépített modellé, ugyanis nem lehet mindent 3D-s scannerrel lemásolni, szükséges kézi modelleket is használni. Pontokból meg érdekes lehet modellezni, főleg mivel sok millió-milliárd kellene ahhoz, hogy egy tényleg teljes modellt láss lyukak nélkül. Olyan tervező program kéne, ahol valós időben látná a grafikus, hogy a poligonokból építgetett modellje hogyan fog kinézni pontokból felépítve.
A gépigény talán megoldható lenne, ha mindig csak azt a részt számolná a GPU, amit épp a kamera lát, szóval a takarásban lévő tárgyakat nem, bár így meg gyors rajzolási képességre lenne szükség.
Például egy átlagos mai játék mondjuk 10-ezer poligonból álló karaktereket használ. Persze sokkal többnek látszanak a részletes normál mapok miatt. Ehhez minden poligon 3 pontját számolni kell, ami ugye 30-ezer. Erre jön még textúrák sokasága, de azt most hagyjuk. Ahhoz, hogy ne egy lyukakkal teli karakterünk legyen, szerintem nagyságrendekkel több pontból kell állnia, mint 30-ezer. Milliós nagyságrendűnek kell lennie, főleg ha közelről is részletes modellt szeretnénk.

Ami nehézkesen megoldható az a fizika. Melyek azok a gömbök amik sík talajt adnak, mik azok amik széteshetnek, mekkora erő hatására (mivel minden anyagnak más tulajdonsága van), stb..?
Bár itt is lehetne egyszerűsíteni a fizikát a tárgyakat befoglaló proxy dobozok segítségével.
Ez a topic nem erről szól, de te nyitottad és te terelted el a témát, szóval nem voltam OFF mosoly
Vissza az elejére Go down
vikt00r

avatar

Hozzászólások száma : 79
Csatlakozott : 2013. Jan. 31.

Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? EmptySzomb. Márc. 09, 2013 12:14 pm

Rossz tulajdonságom a kalandozás.. Vagy jó? Még nem tudom, de tényleg én tereltem el... :P mosoly bocs

Egyébként megnéztem azt az "állítólagos" Mars felvételt, amit egy úrhajó ablakából készítettek... A bolygó körül, akár csak a Hold körül, kitakartak megint valamit, mert a csillagok nem látszanak... Kíváncsi lennék, mi volt az.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Irány a Mars? Empty
TémanyitásTárgy: Re: Irány a Mars?   Irány a Mars? Empty

Vissza az elejére Go down
 
Irány a Mars?
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pirulapublic :: UFO-k, gyíklények és hasonló "fringe" témák-
Ugrás: